Podelili smo STANOVSKO NAGRADO odličnosti!

Ana Monro, 7. julij ― Na polno presenetljiva, a popolnoma razumljiva odločitev mednarodne žirije: ker sta bili popolni dve predstavi, je šla nagrada odličnosti URBANA LJUBLJANA 2024 na pol! Prislužili/razdelili so si jo člani umetniške skupine Globus Hystericus (Sanje uličarjev: pesem za park) in Danijela Zajc (Gravitacija perspektive). Iskrene čestitke vsem – tudi ostalim finalistom.   VEČ INFORMACIJ     ... The post Podelili smo STANOVSKO NAGRADO odličnosti! appeared first on Ana Monro.

A10 v LJ (6.7.) – FOTO & KOMENTAR

Ana Monro, 7. julij ― V soboto (6. 7.) dopoldan se je v mestnem središču odvila še zadnja festivalska matineja, popoldan je program gostoval v Celovških dvorih, zvečer pa se je dogajanje spet preselilo na osrednje prizorišče v Šiški – k Prekomorcem, kjer se je z atraktivno ognjeno predstavo zaključil predzadnji dan v Ljubljani. Kako je Ana Desetnica prispela na ... The post A10 v LJ (6.7.) – FOTO & KOMENTAR appeared first on Ana Monro.

Caravaggieva senca

MMC Gledamo, 7. julij ― Mladi in vihravi slikar Michelangelo Merisi, znan kot Caravaggio, je bil v začetku 17. stoletja osrednja osebnost italijanske umetniške scene – predvsem zaradi svojih izstopajočih mojstrovin, pa tudi vse prej kot konvencionalnega življenjskega sloga.

Dirigent in skladatelj Vinko Globokar praznuje 90 let

Misli, 7. julij ― Pred 90 leti se je v francoskem mestu Anderny rodil slovenski pozavnist, dirigent, skladatelj, glasbeni pedagog in jazzovski glasbenik Vinko Globokar. Kot dirigent je sodeloval z uglednimi evropskimi orkestri, poučeval glasbo v tujini in bil vodja oddelka na francoskem glasbenem inštitutu.
še novic