Dnevnik z delavnice: 1. dan

OUTSIDER, 5. avgust ― Med strugo reke Krke, sredi pašnikov in gozdnih zaplat se ta teden v Outsiderjevem centru za gradnjo z zemljo odvija delavnica gradnje z materialom izpod naših nog – zemljo. Preden se v prihodnjih dneh (ponovno) lotimo gradnje, preizkušanja novega in uporabe že znanega, je bilo potrebno prvi dan spoznati ali osvežiti osnove gradne z zemljo. […]
Blato kakovosti Rock Otočec

Blato kakovosti Rock Otočec

Glave (Apparatus), 5. avgust ― Zmajeva hiša 0208: Anže se pretepa v blatu, Pižama pa na vršakastem internetu downloada prerokbe. Če so ti glave všeč, jih lahko podpreš in dobiš dodatno mini epizodo. Pridi se pogovarjat -> Discord: Apparatus klub Vprašaj Glave – Glave #183 Zapiski: Zmajeva hiša 0208 A Soft, Flaccid Waffle – Defocused #55 – The Incomparable Poobritka […]

Še eno gostovanje v SRBIJI! (16.8.)

Ana Monro, 5. avgust ― V Nišu bo od 9. do 18. 8. potekal mednarodni jazz festival NIŠVILLE, ki ima tudi gledališko sekcijo. Del (programa) te je predstava 40-60, v kateri ulično-gledališki veteran Goro Osojnik, in prvo ime sodobnega cirkusa na Balkanu Milan Manić, na drugačen in privlačen način stapljata/prepletata “svoja” žanra, (p)osebnosti ter dolgoletne performativne izkušnje. Uprizorila jo bosta ... The post Še eno gostovanje v SRBIJI! (16.8.) appeared first on Ana Monro.

46. zasedanje Odbora za svetovno dediščino

Ministrstvo za kulturo, 5. avgust ― V New Delhiju je med 21. in 31. julijem potekalo 46. zasedanje Odbora za svetovno dediščino. Odbor je na Unescov seznam svetovne dediščine vpisal 26 novih kulturnih in naravnih območij dediščine. Zaradi ogroženosti ob vojaških spopadih v Gazi je na seznam ogrožene dediščine vpisal samostan svetega Hilariona v Palestini, s slednjega pa umaknil nacionalni park Niokolo-Koba v Senegalu.

Festival Parzival 2024: Premalo izkoriščena vrhunska turistična atrakcija

Štajerski tednik, 5. avgust ― Ptuj je dobil nov festival, festival Parzival. Po festivalu mitraizma je to še ena prireditev v hotelu Mitra na Ptuju, ki je v zadnjih letih postal nadvse pomembno kulturno središče, v katerem so med drugim na ogled ostaline V. ptujskega mitreja in drobni arheološki predmeti, občasne razstave ter pogovori o kulturni in drugi dediščini najstarejšega slovenskega mesta.

Kulturni mozaik Majšperk – šest predstav za 55 evrov

Štajerski tednik, 5. avgust ― Mineva 12 let od izgradnje kulturno-poslovnega centra Majšperk, katerega srčika je kulturna dvorana, ki ji v okolici ni para. Dvorana z okrog 300 sedeži je gostila že številne koncerte, gledališke igre in druge prireditve, a po oceni vodstva občine in domačinov je (bila) premalo izkoriščena. To je le eden izmed razlogov, da se je občina povezala s ptujsko izpostavo Javnega sklada za kulturne dejavnosti in oblikovala Kulturni mozaik Majšperk – sklop šestih predstav od oktobra do marca.

V Locarnu se pripravljajo na vsakoletni filmski festival

Misli, 5. avgust ― V Locarnu v italijansko govoreči regiji Ticino v Švici se pripravljajo na vsakoletni filmski festival, posvečen avtorskemu filmu. Na letošnjem bodo predvajali 225 filmov, 17 jih je v konkurenci za glavno nagrado zlati leopard. Posebne nagrade bodo prejeli Shah Rukh Khan, Jane Campion, Alfonso Cuaron in Irene Jacob. Festival se bo začel v sredo.
Kino Istra prestopa meje: predstavljamo program za mesec avgust

Kino Istra prestopa meje: predstavljamo program za mesec avgust

Kino Otok, 5. avgust ― Kino Istra prinaša bogat avgustovski program, v katerem bomo lahko uživali kar 7 filmskih večerov v Ankaranu, Kopru, Gažonu, Dekanih in Pregari. Jaz, kapitan (Io Capitano), zadnji Garronejev film, ki je prejel srebrnega leva za najboljšo režijo, bo v Kopru predstavil soscenarist filma Andrea Tagliaferri. Film... The post Kino Istra prestopa meje: predstavljamo program za mesec avgust first appeared on Otok.

Kino Istra prestopa meje: predstavljamo program za mesec avgust

Kino Otok, 5. avgust ― Kino Istra prinaša bogat avgustovski program, v katerem bomo lahko uživali kar 7 filmskih večerov v Ankaranu, Kopru, Gažonu, Dekanih in Pregari. Jaz, kapitan (Io Capitano), zadnji Garronejev film, ki je prejel srebrnega leva za najboljšo režijo, bo v Kopru predstavil soscenarist filma Andrea Tagliaferri. Film... The post Kino Istra prestopa meje: predstavljamo program za mesec avgust first appeared on Otok.

Opera na Gradu Cmurek

CED, 5. avgust ― Vabljeni na MUSICVILLE - ZELENA OPERA in njeno prvo dejanje »ZGODBA O BITJU - GOLE ZGODBE«, ki bo premierno uprizorjena 31. avgusta 2024 v Muzeju norosti, Grad Cmurek na Tratah. Dogodek je del projekta Musicville s podporo Ustvarjalne Evrope.

Aleš Gabrijelčič: Samo še en pas

OUTSIDER, 5. avgust ― Nedavno sem se na krajšo službeno pot odpravil z lokalnim potniškim vlakom. Nova, tiha in sodobna Stadlerjeva kompozicija je v trenutku elegantno švignila mimo avtoceste, polne stoječe pregrete pločevine. Poletje se je resnično začelo, sem pomislil ob pogledu na neskončno dolžino zastoja. V naše kraje so se naposled vrnili dolgi tedni počitniškega prometnega kaosa, ko […]

Begunje 1955/56 – Otroci četrtega in višjih razredov

Stare slike (Cerknica), 5. avgust ― Klasična šolska slika begunjskih šolarjev ob ograji na šolskem vrtu, s staro jablano na levi in prosvetnim domom na desni v ozadju. Njihova razredničarka je bila tovarišica Justi Rode. Prvotno je bil naslov prispevka Otroci četrtega razreda. Ko pa sem premišljevala njihove rojstne letnice, sem ugotovila, da je najstarejši učenec rojen leta 1941 in najmlajši […]

Ritmi punk rocka tudi letos na sotočju Tolminke in Soče

Misli, 5. avgust ― Na sotočje Tolminke in Soče letos ponovno prihaja Punk Rock Holiday festival. Glasbeno dogajanje z ogrevalnimi nastopi se bo začelo že danes, sicer pa bo festival potekal do petka. Na dveh festivalskih odrih, glavnem odru in odru pri plaži, se tradicionalno predstavijo znane glasbene skupine iz vsega sveta, ki igrajo punk rock.
še novic