13. avgust 2024 ob 20. uri: Torkova kinoteka – Mladi levi: Polnost časa, glasbeni dokumentarec, Banketna dvorana Kolpern

Gornjesavski muzej Jesenice, 6. avgust ― Nepogrešljiv žanr v Torkovih kinotekah so glasbeni dokumentarci. Letos je javnost izglasovala film Mladi levi: Polnost časa. Vabljeni, da torkov večer preživite ob legendarni glasbi in v dobri družbi. Vstop prost. Slovenija, 2017, 81'¨ režija: Dejan Batoćanin KRATKA VSEBINA: Mladi levi, ki so med leti 1966 in 1975 kot ena prvih slovenskih električnih zasedb ob [...] The post 13. avgust 2024 ob 20. uri: Torkova kinoteka – Mladi levi: Polnost časa, glasbeni dokumentarec, Banketna dvorana Kolpern appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Film pod zvezdami se je končal

Kinodvor, 6. avgust ― V soboto smo se s predpremiero filma Kneecap, ki na redni spored prihaja že v četrtek, 8. avgusta, poslovili od letnega kina na Ljubljanskem gradu. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj si je filme na Grajskem dvorišču ogledalo več kot 15.000 gledalcev! Vsem se toplo zahvaljujemo za obisk in vas še naprej vabimo v kino.

Letni kino na muzejski ploščadi Metelkova tudi o podobah poezije

Misli, 6. avgust ― Slovenska kinoteka bo med 9. in 24. avgustom delovala na prostem. Na zelenici muzejske ploščadi Metelkova bo poskrbela za letni kino, ki ga bodo odprli z digitalno restavriranim filmom Slike iz življenja udarnika Bahrudina (Bata) Čengića iz leta 1972. Projekcije na prostem bo sklenila deseta edicija festivala kratkega filma FeKK.

Anselm tudi z angleškimi podnapisi

Kinodvor, 6. avgust ― Od 14. avgusta si lahko v Kinodvoru ogledate dokumentarec Anselm, v katerem nas Wim Wenders s pomočjo vrhunske 3D tehnologije odpelje na edinstveno popotovanje skozi življenje in delo Anselma Kieferja, enega najpomembnejših nemških povojnih umetnikov. Vse projekcije bodo na sporedu s slovenskimi in angleškimi podnapisi.

V Novi Gorici poteka mednarodni mladinski filmski tabor

Misli, 6. avgust ― V Novi Gorici te dni poteka Mednarodni mladinski filmski tabor v organizaciji Kinoateljeja in Ustanove Silvana Furlana. Filmsko ustvarjanje mladih je del programa Evropske prestolnice kulture 2025, mladi pa bodo na taboru ustvarili kratke filme, ki jih bodo predstavili v petek. Izhodiščna tema je Brezmejnost.

Novi pridobitvi – Portreta Janeza in Julijane Močnik, med 1880-1890, o.pl., okvir

Medobčinski muzej Kamnik, 6. avgust ― Portreta Josipa Močnika (1846-1913) in njegove žene Julijane, roj. Debevec (1861-1898), naslikana med leti 1880 do 1890, sta delo neznanega slikarja. Naslikana sta v maniri romantičnega meščanskega portreta, kjer se poudari status naročnikov, kot sta na primer urejena pričeska in bogata oblačila. Ovalna portreta lepo zaključujeta rezljana okvirja. Josip Močnik je prišel v Kamnik leta […] The post Novi pridobitvi – Portreta Janeza in Julijane Močnik, med 1880-1890, o.pl., okvir appeared first on MM:K.

CEDilke, avgust 2024

CED, 6. avgust ― Novosti programa Ustvarjalna Evropa • Dogodki, ki jih pripravljamo za vas • Zelene prakse • RAZPISI • MEDIA usposabljanje in povezovanje • KULTURA - ponudbe za partnersko sodelovanje v projektih • OPAZILI SMO

1941/43 Slovenija – Diego de Henriquez

Stare slike (Cerknica), 6. avgust ― Dejan Vončina, Nadja AdamDiego de Henriquez  –  muzealec, fotokronist in ustanovitelj vojaške zbirke na območju Hrastja pri Pivki v času italijanske okupacije in kronološko dokumentiranje dogodkov v Ljubljani. od 1941 do 1943.   Po natančnem in kronološkem beleženju medvojnih dogodkov v času italijanske okupacije izstopajo fotografi – kronisti: Miran Pavlin, Jakob Prešeren in Italijan Diego […]
Znani nominiranci za letošnjo Veronikino nagrado

Znani nominiranci za letošnjo Veronikino nagrado

Celje.info, 6. avgust ― Strokovna komisija letošnje Veronikine nagrade je izbrala pet nominiranih pesniških zbirk, ki so izšle v obdobju med lanskim junijem in letošnjim majem in se potegujejo za naziv najboljše pesniške zbirke ... Beri dalje The post Znani nominiranci za letošnjo Veronikino nagrado appeared first on Celje.info.

Meg Ryan dobitnica častne nagrade srce Sarajeva

Misli, 6. avgust ― Igralka Meg Ryan bo na 30. filmskem festivalu v Sarajevu prejela častno nagrado srce Sarajeva za izjemen prispevek k filmski umetnosti, so sporočili organizatorji. Hollywoodska zvezdnica se bo udeležila posebne projekcijo romantične komedije Čaka te pošta iz leta 1998.
še novic