Program SOSE(D)SKEGA gledališča v MARIBORU! (20.9.)

Ana Monro, 14. september ― Z veseljem smo se odzvali na povabilo Tanje Cvitko iz Društva Skrinjica idej, da program sose(d)skega gledališča, ki ga od jeseni 2021 v okviru projekta ART YARD izvajamo v Ljubljani, izvedemo v mariborski mestni četrti Nova vas. VSE INFORMACIJE         The post Program SOSE(D)SKEGA gledališča v MARIBORU! (20.9.) appeared first on Ana Monro.
Do 25. oktobra 2024: Življenje v gibanju, likovni natečaj za osnovnošolce

Do 25. oktobra 2024: Življenje v gibanju, likovni natečaj za osnovnošolce

Gornjesavski muzej Jesenice, 14. september ― V letu 2025 bomo praznovali 120. obletnico izgradnje industrijske železnice Jesenice - Javornik. Ob teh priložnosti smo pripravili likovni natečaj, s katerim posvečamo pozornost ohranjenim lokomotivam v Slovenskem železarskem muzeju na Stari Savi. Kdo lahko sodeluje? Osnovnošolci od 1. do 9. razreda in dijaki. Kakšno likovno tehniko lahko uporabite? Kot želite. Likovna dela nam pošljite [...] The post Do 25. oktobra 2024: Življenje v gibanju, likovni natečaj za osnovnošolce appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.
Gledališke poti po Ljubljani do SNG Opera in balet, javno vodstvo

Gledališke poti po Ljubljani do SNG Opera in balet, javno vodstvo

SLOGI, 14. september ― Kako se je pod nemškimi, italijanskimi in češkimi vplivi razvijalo slovensko gledališče, bomo spoznali na sprehodu v soboto, 5. oktobra 2024, ob 10. uri, ki nas bo od Slovenskega gledališkega inštituta pripeljal do nekdanjega Deželnega gledališča, današnjega Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana. The post Gledališke poti po Ljubljani do SNG Opera in balet, javno vodstvo appeared first on SLOGI.
Marija Jakopin: Delo v naravi

Marija Jakopin: Delo v naravi

OUTSIDER, 14. september ― Zadnjič sem ob cesti opazila velik plakat, ki je oglaševal prosto delovno mesto. Največje črke na plakatu so mimovozeče vabile k prijavi z: »delo v naravi«. Med šofiranjem ni pametno brati napisov na plakatih, kar me ni ustavilo, da ne bi s kotičkom očesa v zadnjem trenutku razbrala imena podjetja. Šlo je za podjetje za […]

Festival fotografije v Mariboru na temo Mrtvega kota

Misli, 14. september ― Letošnja 9. edicija Festivala fotografije Maribor se bo zvrstila v 16 razstaviščih. Program s temo Mrtvega kota se uradno začenja danes po vodenem ogledu razstav v Kulturni četrti Židovska. Po napovedih Fotokluba Maribor bodo s pogledom skozi fotografske objektive odgrnili zaveso velikokrat spregledanih tematik in problematik sodobne družbe.
Domačija pod hrasti

Domačija pod hrasti

OUTSIDER, 14. september ― Ob srečanju s kamnitimi zidovi, debelimi nanosi barvitih ometov in bujno obraslo okolico okoli sto petdeset let stare domačije v manj izpostavljenem delu slovenske Istre je BAAM arhitekte nagovorila preprosta, a nič manj dragocena stavbna dediščina. Pred njimi je ležal izziv, kako za današnje razmere majhno hišo, ki je bila zaradi mnogih notranjih prezidav potrebna […]
S premiero v Kinodvoru se Muca Copatarica seli v slovenska kina

S premiero v Kinodvoru se Muca Copatarica seli v slovenska kina

Misli, 14. september ― V Kinodvoru bo ob 10. uri premiera animirane različice kultne slovenske pravljice Muca Copatarica, s čimer film prihaja v redno distribucijo po dvoranah Art kino mreže Slovenije. Ogledati si ga bo mogoče samostojno ali v sklopu programov Muca Copatarica in prijatelji ter Muca Copatarica in druge zgodbe, kar bodo ponudili danes v Kinodvoru.
V londonski Narodni galeriji razstava Van Goghovih del

V londonski Narodni galeriji razstava Van Goghovih del

Misli, 14. september ― V londonski Narodni galeriji je od danes na ogled razstava Van Gogh: Pesniki in ljubimci. Osredotoča se na dve leti, ki ju je preživel na jugu Francije. Kot so zapisali v galeriji, so zbrali nekaj najbolj priljubljenih Van Goghovih slik iz vsega sveta, nekatere med njimi ima javnost priložnost videti redko, in jih združili z njegovimi risbami.
Raiven z Mamo napovedala evropsko turnejo

Raiven z Mamo napovedala evropsko turnejo

Misli, 14. september ― Raiven je objavila videospot z novo skladbo Mama, s katerim tudi napoveduje evropsko turnejo. Ta jo bo ponesla med drugim na Poljsko, Češko, Hrvaško in v Srbijo. Mama napoveduje tudi drugi del EP Sirene, s katerim se bo spomladi prihodnje leto odpravila na turnejo.
še novic