Arhitekturni izlet Vurnikova pot 2018

Center arhitekture Slovenije, 18. julij 2019 ― Arhitekturni izlet Vurnikova pot 2018 V soboto, 9. junija 2018, smo se odpravili na peto Vurnikovo pot, izjemno zanimivo potovanje po sledeh dediščine zakoncev Vurnik ter sodobnejše arhitekture, povezane z njunim delom. Najprej smo si ogledali Aljaževo kapelo sv. Cirila in Metoda v Vratih, ki je bila zgrajena po načrtih Ivana Vurnika leta 1927 na [...] The post Arhitekturni izlet Vurnikova pot 2018 appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Podelitev druge Vurnikove študentske nagrade

Center arhitekture Slovenije, 1. junij 2019 ― Otvoritvi razstave je v radovljiški Graščini sledila podelitev prve VURNIKOVE ŠTUDENTSKE NAGRADE za perspektivnega študenta/študentko arhitekture. Ob 100. obletnici visokošolskega študija arhitekture na Slovenskem, ki je bil organiziran na pobudo arhitekta Ivana Vurnika, so Center arhitekture Slovenije, Krajevna skupnost Radovljica, Občina Radovljica, Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani in Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in [...] The post Podelitev druge Vurnikove študentske nagrade appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Razstava Zasnove sodobnih mašnih plaščev po navdihu umetniških del zakoncev Vurnik

Center arhitekture Slovenije, 1. junij 2019 ― Osrednji dogodek Vurnikovih dni je v soboto, 1. junija 2019, bil otvoritev razstave ZASNOVE SODOBNIH MAŠNIH PLAŠČEV PO NAVDIHU UMETNIŠKIH DEL ZAKONCEV VURNIK. Razstava je nastala v sodelovanju Centra arhitekture Slovenije in Oddelka za tekstilstvo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Razstavo sta odprla župan Občine Radovljica, Ciril Globočnik, in predsednik Krajevne skupnosti Radovljica, Andrej Golčman. [...] The post Razstava Zasnove sodobnih mašnih plaščev po navdihu umetniških del zakoncev Vurnik appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Delavnice Igriva arhitektura: Arhitekt Ivan Vurnik in slikarka Helena Kottler Vurnik

Center arhitekture Slovenije, 4. junij 2018 ― Od 4. junija do 15. junija 2018 smo v Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici v Centru arhitekture Slovenije pripravili delavnice IGRIVA ARHITEKTURA: ARHITEKT IVAN VURNIK IN SLIKARKA HELENA KOTTLER VURNIK za vse 7. razrede radovljiške občine. Zasnova in izvedba delavnic: Center arhitekture Slovenije, program Igriva arhitektura. The post Delavnice Igriva arhitektura: Arhitekt Ivan Vurnik in slikarka Helena Kottler Vurnik appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Po sledeh Ivana Vurnika in Helene Kottler Vurnik v Radovljici

Center arhitekture Slovenije, 2. junij 2018 ― V torek, 5. junija 2018, ob 17. uri, v Radovljici PO SLEDEH IVANA VURNIKA IN HELENE KOTTLER VURNIK V RADOVLJICI Najprej smo si ogledali Vurnikovo rojstno hišo, v kateri je urejena spominska soba. Sprejela nas je vnukinja arhitekta Vurnika, ki skrbi za zapuščino zakoncev Vurnik. Nato smo si ogledali vilo Savnik, ki stoji na vhodu [...] The post Po sledeh Ivana Vurnika in Helene Kottler Vurnik v Radovljici appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Po sledeh Ivana Vurnika in Helene Kottler Vurnik v Ljubljani

Center arhitekture Slovenije, 2. junij 2018 ― V soboto, 2. junija 2018, ob 11. uri, v Ljubljani PO SLEDEH IVANA VURNIKA IN HELENE KOTTLER VURNIK V LJUBLJANI Ogledali smo si dela arhitekta Ivana Vurnika in njegove žene Helene Kottler Vurnik: Zadružno gospodarsko banko, Sokolski dom Tabor, cerkev Sv. Petra in Anatomski inštitut. Na poti nas je spremljal kustos Narodne galerije, dr. Andrej [...] The post Po sledeh Ivana Vurnika in Helene Kottler Vurnik v Ljubljani appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Podelitev prve Vurnikove študentske nagrade

Center arhitekture Slovenije, 1. junij 2018 ― Otvoritvi razstave je v radovljiški Graščini sledila podelitev prve VURNIKOVE ŠTUDENTSKE NAGRADE za perspektivnega študenta/študentko arhitekture. Ob 100. obletnici visokošolskega študija arhitekture na Slovenskem, ki je bil organiziran na pobudo arhitekta Ivana Vurnika, so Center arhitekture Slovenije, Krajevna skupnost Radovljica, Občina Radovljica, Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani in Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in [...] The post Podelitev prve Vurnikove študentske nagrade appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Otvoritev razstave Fabianijeva, Plečnikova In Vurnikova soba v Hotelu Union

Center arhitekture Slovenije, 1. junij 2018 ― Osrednji dogodek Vurnikovih dni je bil otvoritev razstave FABIANIJEVA, PLEČNIKOVA IN VURNIKOVA SOBA V HOTELU UNION. Maks Fabiani (1865–1962), Jože Plečnik (1872–1957) in Ivan Vurnik (1884–1971) so bili pionirji slovenske arhitekture. Njihova dela srečujemo tudi v središču Ljubljane, zato se je utrnila ideja, da bi gostom njihovo življenje in delo predstavili tudi skozi opremo treh [...] The post Otvoritev razstave Fabianijeva, Plečnikova In Vurnikova soba v Hotelu Union appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Razstava V ospredje: pionirke slovenske arhitekture in oblikovanja 3

Center arhitekture Slovenije, 5. marec 2018 ― Ponedeljek 5. marca 2018 Odprtje razstave V ospredje: pionirke slovenske arhitekture in oblikovanja 3 v galeriji Dessa v Ljubljani v sodelovanju z Umetnostnozgodovinskim inštitutom Franceta Steleta ZRC SAZU. Razstava bo na ogled do 12. aprila 2018. Po dveh razstavah V ospredje, ki smo jih v sodelovanju z Umetnostnozgodovinskim inštitutom Franceta Steleta ZRC SAZU v letih 2016 [...] The post Razstava V ospredje: pionirke slovenske arhitekture in oblikovanja 3 appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Razstava Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar

Center arhitekture Slovenije, 2. oktober 2017 ― V ponedeljek 2. oktobra 2017 ob 19. uri je bilo v Zgodovinskem atriju Mestne hiše odprtje razstave DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE: EDVARD RAVNIKAR, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost UL . Razstava je bila na ogled do 16. oktobra 2017. Zbirka spominkov in poslovnih daril DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE: EDVARD RAVNIKAR je [...] The post Razstava Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Delo: Nova darila slovenske arhitekture  

Center arhitekture Slovenije, 24. september 2017 ― Izvirna slovenska kolekcija uporabnih izdelkov in spominkov Centra za arhitekturo Slovenije jih šteje že 33. Novi trije v različnih vzorcih v poklon Heleni Vurnik. Blagovna znamka Darilo slovenske arhitekture, ki v sodelovanju z mladimi slovenskimi oblikovalci in slovenskimi proizvajalci zadnja tri leta nastaja pod okriljem Centra arhitekture Slovenije (Cas), je od nocojšnjega odprtja razstave o Heleni [...] The post Delo: Nova darila slovenske arhitekture   appeared first on Center arhitekture Slovenije.
še novic