FOLK UNION: DRUŽINA MIKLAVŽ IZ MISLINJE

Glasbena matica, 22. oktober 2013 ― sreda, 30. oktober 2013, 20.00 Ljubljana, Miklošičeva 1, Kavarna Union Družina Miklavž prihaja iz Mislinje in predstavlja družinsko petje, ki je v današnjem času precej redko. Miklavževi pojejo pesmi, ki so jih nekdaj peli v družinskem krogu in ob različnih … Continue reading → The post FOLK UNION: DRUŽINA MIKLAVŽ IZ MISLINJE appeared first on Glasbena Matica Ljubljana .

FOLK UNION: LJUDSKI PEVCI Z GLOBOKEGA PRI BREŽICAH

Glasbena matica, 22. oktober 2013 ― sreda, 27. november 2013, 20.00 Ljubljana, Miklošičeva 1, Kavarna Union Med obiskovalce Folk Uniona se vračajo ljudski pevci iz Globokega pri Brežicah. Kot skupina so začeli peti leta 1996 pod vodstvom Francija Keneta. Večina pevcev izhaja iz domačega, ljudskega petja, … Continue reading → The post FOLK UNION: LJUDSKI PEVCI Z GLOBOKEGA PRI BREŽICAH appeared first on Glasbena Matica Ljubljana .

YOLO

Radio Študent, 22. oktober 2013 ― Novice Za december se nam obeta zanimivo sodelovanje med bendom Trus! in Kleemarjem. Ti bodo moči združili na 12-inčni vinilni plošči Banana split, ki bo sredi decembra izšla s skupnimi močmi založb Moonlee Records in God Bless This Mess. Medtem ko se nekateri razvpiti pop zvezdniki že veselijo nominacij za nagrade Youtube Awards, ki bodo letos podeljene prvič, Flying Lotusu prav nič ne dišijo in jih je že konkretno spljuval. Pravi, da se tudi te nagrade podeljujejo po istem kopitu kot MTV-jeve in da že po pravilu tovrstne nagrade ne podpirajo inovacij ali napredka v glasbi, temveč le senzacije, ki so praviloma kratkotrajne. Možakar ima najverjetneje sicer prav, a kaj pretresljivo novega na tem področju pravzaprav ni izpostavil. Metallica naj bi decembra odigrala poseben koncert na Antarktiki. Bobnar Lars Ulrich je sicer v nekem radijskem intervjuju že namigoval na to, da se v bendu pripravljajo na velik podvig, sedaj pa je novica tudi uradna. Celoten dogodek bo sicer imel močan prioku
še novic