27.03.2015 – Zagreb, Zekaem (ODPADE!)

Feedback, 19. november 2014 ― Opravičujemo se vsem ki ste hoteli priti na koncert, a je koncert žal odpovedan s strani organizatorja. Spremljajte naše ostale datume nastopov. Hvala za vaše razumevanje! Prireditev: koncert skupine Feedback... The post 27.03.2015 – Zagreb, Zekaem (ODPADE!) appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.

21.02.2015 – Izola, Kava Bar Tisa

Feedback, 19. november 2014 ― Vabljeni na koncert skupine Feedback v Izolo, v Kava Bar Tisa, na promocijo četrtega studijskega albuma Skrivnost. Prireditev: koncert skupine Feedback Datum: sobota, 21.02.2015 Lokacija: Kava Bar Tisa, Zaprta ulica... The post 21.02.2015 – Izola, Kava Bar Tisa appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.
Veliki Ernesto Cardenal bral v Ljubljani

Veliki Ernesto Cardenal bral v Ljubljani

Večer, 19. november 2014 ― Cankarjev dom je nocoj gostil veliko pesniško ime, Ernesta Cardenala, ki bo januarja dopolnil 90 let. Ljubljana je ena od postaj njegove pesniške turneje, obiskal bo še nekaj avstrijskih in nemških mest. Ljubljanskemu občinstvu se je predstavil z več sklopi pesmi, tudi z ljubezenskimi in mističnimi. Kot pravi slovenski ambasador kulture Marko Jenšterle, ki je ...

23.01.2015 – Maribor, Rokaj (ODPADE!)

Feedback, 19. november 2014 ― Opravičujemo se vsem ki ste hoteli priti na koncert, a je koncert žal odpovedan s strani organizatorja. Spremljajte naše ostale datume nastopov. Hvala za vaše razumevanje! Prireditev: koncert skupine Feedback... The post 23.01.2015 – Maribor, Rokaj (ODPADE!) appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.

20.02.2015 – Trst, Rock Out (IT)

Feedback, 19. november 2014 ― Vabljeni na koncert skupine Feedback v Trst (Italija), v klub Rock Out, na promocijo četrtega studijskega albuma Skrivnost. Prireditev: koncert skupine Feedback Datum: petek, 20.02.2015 Lokacija: Rock Out, Via Bramante... The post 20.02.2015 – Trst, Rock Out (IT) appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.

24.01.2015 – Lendava, MKI Mansarda

Feedback, 19. november 2014 ― Vabljeni na koncert skupine Feedback v Lendavo, v MKI Mansardo, na promocijo četrtega studijskega albuma Skrivnost. Prireditev: koncert skupine Feedback Datum: sobota, 24.01.2015 Lokacija: MKI Mansarda, Mlinska ulica 5, 9220... The post 24.01.2015 – Lendava, MKI Mansarda appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.
neil young

neil young

Radio Študent, 19. november 2014 ― CD, 1 (on) PLASTIC FLOWERS neil young 4.02 CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19 Plastic Flowers, uvodna pesem z novega, petintridesetega studijskega albuma po vrsti, 4. novembra letos objavljenega Storytone kanadskega ustvarjalca Neila Younga. To je bila njegova solo izvedba te pesmi, ene od desetih na albumu Storytone, ki jih je sicer Neil Young posnel z big bandom, orkestrom ali veliko zasedbo. V razširjeni izdaji omenjenega albuma v obliki dveh diskov dobimo vseh deset pesmi v podvojenih izvedbah, po eni strani v Youngovi solo izvedbi, po drugi v orkestrski. Naslednja, spet solo izvedba, je okoljevarstveniški poziv h ukrepanju: Who's Gonna Stand Up. CD, 2 (on) WHO'S GONNA STAND UP neil young 3.49 Nocoj bomo poslušali izbor z omenjene najnovejše plošče Storytone Neila Younga. Naslednja je spet njegova solo izvedba pesmi Glimmer. CD, 3 (on) GLIMMER neil young 3.10 Načeloma so mi, kot mogoče še komu, vsaj na tej plošči, pesmi Neila Younga, ko jih odigra sam, s kitaro, klavirjem, morebiti z ukulelami, bolj všeč, kot tiste v orkestrirani izvedbi. Menda si je Neil Young že dolgo želel storiti nekaj podobnega. Naslednja pesem, Say Hello To Chicago, pa mi je všeč v obeh različicah. Zdi se mi, da imata tudi obe izvedbi, torej ena solo in druga z big bandom, vsaka svojo draž, vsaka nekoliko drugačen poudarek. Zato ju sedaj poslušajmo skupaj. Say Hello To Chicago. CD, 4 (on) SAY HELLO TO CHICAGO (SOLO) neil young 4.54 CD, 5 (on) SAY HELLO TO CHICAGO (BIG BAND) neil young 4.57 Neil Young je bil v letu 2014 nadvse dejaven. Najprej je – v sodelovanju z Jackom Whiteom - objavil album z naslovom A Letter Home, ki ga je posnel na arhaično napravo za snemanje vinilnih plošč, Voice-O-Graph. Zatem se je očitno sprl z Davidom Crosbyjem, saj je izjavil, da ne bo nikoli več sodeloval z zasedbo CSN ali Crosby, Stills and Nash. In to prav zdaj, ko je letos, ob štiridesetletnici, na treh CDjih izšel izbor posnetkov z nastopov zasedbe Crosby, Stills,

20.12.2014 – Kamnik – ( ODPADE !! )

Feedback, 19. november 2014 ― Opravičujemo se vsem ki ste hoteli priti na koncert, a je koncert žal odpovedan s strani organizatorja. Spremljajte naše ostale datume nastopov. Hvala za vaše razumevanje! Prireditev: koncert skupine Feedback Datum: sobota,... The post 20.12.2014 – Kamnik – ( ODPADE !! ) appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.

Z vojaki 87. pehotnega polka od Galicije do Sv. Gabrijela

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 19. november 2014 ― Letos mineva 100 let od začetka prve svetovne vojne. V Medobčinski splošni knjižnici Žalec smo se že lani pridružili množici prireditev po Sloveniji v spomin in opomin na to svetovno morijo z Dnevom zbiranja spominov na prvo svetovno vojno. Zdaj pa smo organizirali še predavanje mag. Marka Štepca, zgodovinarja, muzejskega svetovalca in kustosa v Muzeju novejše zgodovine Slovenije. Predavanje z naslovom »Z vojaki 87. pehotnega polka od Galicije do Sv. Gabrijela« je popestrila tudi razstava zbranega gradiva na lanskem zbiranju spominov. Po uvodnem pozdravu se je Karmen Kreže, vodja domoznanskega ...
Od močne iniciative do brezzobe komisije na območju bivše SFRJ

Od močne iniciative do brezzobe komisije na območju bivše SFRJ

Radio Študent, 19. november 2014 ― Iniciativa za ustanovitev Regionalne komisije za ugotavljanje dejstev o vojnih zločinih in drugih hudih kršitev človekovih pravic na območju nekdanje SFRJ, krajše REKOM, ki danes zaobsega že več kot 2500 nevladnih organizacij, je s spremembo statuta korak bližje do ustanovitve meddržavne komisije. A spremembe statuta REKOM, izpeljane na poziv odposlancev predsednikov republik bivše Jugoslavije, komisiji odvzemajo moč in širino. Komentira dolgoletni član upravnega odbora Za REKOM Igor Mekina.
NAPREJ V PRETEKLOST

NAPREJ V PRETEKLOST

Radio Študent, 19. november 2014 ― Čeprav uradnih izjav ni dajal, je srbski premier Aleksandar Vučić minulo sredo gotovo nejevoljno pogledoval proti beograjskemu letališču Nikole Tesle, kamor se je s Haaga bojda le začasno vrnil vojnih zločinov obtoženi vodja Srbske radikalne stranke Vojislav Šešelj. Snidenje s političnim mentorjem in botrom po tem, ko ga je jeseni leta 2008 neiskreno zapustil in se kasneje pridružil novonastali Srbski napredni stranki, za aktualno prvo “ličnost” Srbije pač ne more biti prijetno. Še posebej če se politika radikalov, kljub načelni in predvsem deklerativni preusmeritvi v moderno nacionalistično s članstvom Srbije v Evropski uniji osmišljeno politično smer, ni nikoli zares prekinila. Za razliko od aktualnega srbskega predsednika Tomislava Tome Nikolića, ki se je s stranko razšel na precej oster način, je Vučić kot dolgoletni generalni sekretar stranke vezi z radikali pretrgal bolj diplomatsko, bolj zahodnjaško, bolj po francosko. Odstopil je s funkcij v stranki in hkrati oznanil, da se začasno umika iz političnega življenja. Čez slab mesec, ko so se strasti pomirile, pa je obelodanil svojo politično preobrazbo in se pridružil Nikolićevim naprednikom, kjer je malo zatem prišel do podpredsedniškega položaja. Da bo moral za svoje slovo od prve politične ljubezni polagati račune tudi, kljub odvzemu naziva za mnoge še vedno vojvodi, Šešlju, si seveda ni mislil. Vodja radikalne stranke se je takrat že dodobra privadil na zaporniške celice zapora v Scheveningenu, kamor ga je posadila haaška obtožnica za vojne zločine med jugoslovanskimi vojnami leta 2002, in ni bilo videti, da bo še kdaj krojil politično usodo Srbije. Šešljev sobotni miting v centru Beograda, ki ga je obiskalo nekaj tisoč s sentimenti nacionalistične Srbije 90-ih navdahnjenih nostalgikov in mladih brezupnih iskalcev zgrešene politične alternative, je jasno pokazal, da srbskega premiera radikalna politična preteklost ne more pregnati, da pa ga utegne še vedno preganjati njen vodja. Precej vitalen
HUD KASTRACIJSKI KOMPLEKS

HUD KASTRACIJSKI KOMPLEKS

Radio Študent, 19. november 2014 ― Psihoterapevtka vsakdanje izlive obupanke rešuje po Freudovi psihoanalitični teoriji o manku penisa. Igrata in režirata: Valentina Plaskan in Sara Horžen Tehnik: Linč *** Radijska nanizanka Vsakdanje bizarnosti obravnava tematike, s katerimi se posamezniki, ki so determinirani z različnimi življenjskimi izkušnjami, ozadjem in stilom življenja, vsakodnevno srečujejo v sodobni družbi. Na humoren način izpostavlja vprašanja o ljubezni, seksu, odnosih, vlogi moških in žensk v družbi in (ne)prilagajanju družbenim normam. Kratke zgodbe, prirejene za eter, so osnovane na dramskem delu španskega avtorja Joséja Luisa Alonsa de Santosa, ki jih je izdal v zbirki Ljubezenske in šaljive slike al fresco (v originalu: Cuadros de amor y humor, al fresco). S podporo Španskega veleposlaništva v Ljubljani je Radio Študent za svoj eter priredil 5 zgodb. Tem lahko prisluhnete vsak četrtek od 6. novembra do 4. decembra 2014 ob 19:50 na frekvenci 89,3 MHz ali na www.radiostudent.si.
ISIS 3. DEL

ISIS 3. DEL

Radio Študent, 19. november 2014 ― Islamski borci bodo zasedli poleg Kopra tudi Trst, ki je strateško pomembno pristanišče za izvoz opija v Liberijo. Kako bodo kalif Black Devil, Babaić, islamski borci in lokalni kolaboratorji zadeve še bolj zapletli, lahko slišite ta petek v jutranjem programu ob 10.40.
Reorganizacija ali likvidacija paradržavnega javnega sektorja?

Reorganizacija ali likvidacija paradržavnega javnega sektorja?

Radio Študent, 19. november 2014 ― Kljub temu da so včeraj iz ministrstva za javno upravo sporočili, da je razburjanje v zvezi z ukinitvijo pravne subjektivitete manjših javnih zavodov nepotrebno, je fronta nasprotnikov ukrepa, ki ga bodo v okviru celotnega paketa interventnega zakona jutri po seji Vlade obravnavali ministri, ki jih zadeva, vsak dan večja. Uradno so predlogi za reorganizacijo paradržavnega javnega sektorja sicer del predlogov za zmanjšanje stroškov občin, toda ključne prihranke in posledice prinašajo predvsem na področju vzgoje in izobraževanja ter kulture in informiranja. Nobena skrivnost tako ni, da predlogu sprememb, ki jih na področju manjših javnih zavodov z interventnim zakonom načrtujejo na ministrstvu za javno upravo, nasprotujejo tako v javnih zavodih kot na ministrstvu za izobraževanje in ministrstvu za kulturo, iz katerega za povrh še sporočajo, da pri pripravi tega predloga in teh rešitev niso sodelovali ter da z njimi vnaprej niso bili seznanjeni. Zato bodo gotovo ta četrtek po Vladi med ministri, ki jih osnutek interventnega zakona povsem neposredno zadeva, padale tudi težke besede. V državi namreč premoremo skoraj 1500 javnih zavodov, od katerih so jih več kot 1000 ustanovile oziroma po letu 1991 podedovale občine. Po podatkih AJPESa, na katere se zanašata ministrstvo za javno upravo in minister Boris Koprivnikar, pa je za ukinitev glede na kriterij manj kot 15 zaposlenih za odpis oziroma ukinitev njihove samostojne pravne subjektivitete zrelih skupno 228 občinskih javnih zavodov, od katerih več kot polovica deluje na področju kulture in informiranja. Kljub številnim ogorčenim odzivom in v osnutku predloga interventnega zakona jasno predvidenem roku, da bi naj manjši javni zavodi z manj kot 15 zaposlenimi prenehali obstajati s 1. januarjem 2015, iz ministrstva za javno upravo ne prav prepričljivo dodajajo, da pri v medresorsko in širšo razpravo posredovanemu osnutku predloga interventnega zakona ne gre niti za formalna gradiva niti ta zaenkrat še pač ni
Britoff goljufive banke

Britoff goljufive banke

Radio Študent, 19. november 2014 ― Ob 7.00: Japonski proizvajalec avtomobilov Toyota je napovedal poskusni zagon prodaje vozil, ki delujejo na gorivne celice. Vozila bodo v maloprodajo poskusno uvedli v prihodnjem mesecu, polni zagon prodaje pa načrtujejo za prvo polovico prihodnjega leta. Njihov model Mirai lahko po zagotovilih proizvajalca z eno polnitvijo vodikovih tankov prevozi do 600 kilometrov. Velika prednost avtomobilov na gorivne celice je to, da je njihov edini izpušni plin vodna para. Žal pa je omenjena tehnologija zaenkrat še precej draga. Toyota napoveduje, da se bodo maloprodajne cene sprva sukale nekje blizu slabih 60 tisoč ameriških dolarjev. United States Marshall Service organizira razprodajo več kot 50.000 bitcoinov, ki so jih tekom svojih operacij zasegli različnim ljudem. Do zasega je prišlo med operacijo proti sedaj že ukinjeni spletni strani Silkroad. Ta je bila znana kot spletna trgovina za različne z zakonom prepovedane dejavnosti, kot so prodaja nedovoljenih drog, prostitucija in druge. V ZDA zaplenjene bitcoine vrednotijo na od 19 do 20 milijonov dolarjev, za čim večji izplen pa jih na dražbi ne bodo prodajali v paketu. Irak je tamkajšnjo teroristično skupino Islamska država obtožil kraje več kot enega milijona ton žita. Islamska država naj bi žito uspela ukrasti v severovzhodni iraški provinci Nineveh. Ukradeno blago je bilo nato bojda preusmerjeno na zahod v sirska mesta, kjer ga obdelajo in nato prodajo. To ni bila prva tovrstna akcija Islamske države, saj so že pred nekaj meseci ukradli več kot 40.000 ton žita. V Belgiji so proti banki HSBC Private Bank vložili obtožnico, ki jo bremeni utajevanja davkov in pranja denarja. HSBC Private Bank je privatna podružnica oziroma franšiza krovne banke HSBC in ima svoj sedež v Švici. Preiskava različnih poslovnih nepravilnosti in nezakonitosti omenjene banke v Belgiji poteka že vse od leta 2012. V javnost so prve informacije o morebitnih škandaloznih dognanjih preiskovalcev pricurljale letošnjega avgusta. Več o
OFF nevarnega ruskega satelita

OFF nevarnega ruskega satelita

Radio Študent, 19. november 2014 ― V Kolumbiji je tamkajšnja uporniška skupina FARC potrdila, da je v nedeljo zajela kolumbijskega vojaškega generala Rubina Daria Alzeteja Mora. To je do sedaj najvišji vojaški uradnik, ki ga je uspela FARC zajeti tekom 50 letne državljasnke vojne. General je bil zajet na tako imenovanem rdečem območju, ki ga v Kolumbiji nadzoruje gverilski FARC. Alzate je navkljub opozorilom o preteči nevarnosti obiskal enega izmed tamkajšnjih energetskih objektov. Med potjo do cilja je generala skupaj z njegovim spremstvom zajela ena izmed FARC-ovih skupin. Poleg tega je FARC zajel še tri ljudi: kolumbijskega vojaškega poročnika, vojaškega odvetnika in kapitana čolna. Vsi izmed ugrabljenih so nosili civilna oblačila, da bi kar najbolj zmanjšali svojo opaznost med gverilci. FARC zato trdi, da je omenjena ugrabitev pravzaprav vojaško dejanje in da ugrabitev ne bi smela vplivati na mirovne procese v Kolumbiji. FARC spreminja svojo strategijo in pridržanih kolumbijskih vojakov ne razglaša več za ugrabljene, temveč zajete. Gverilska skupina je tako nedavno zajela dva kolumbijska vojaka in ju razglasila za vojna ujetnika. Kolumbijska vlada je že zagrozila, da bo zaradi dejanj FARCA prekinila nadaljevanje  poteka mirovnih pogajanj, ki so jih v državi znova pričeli pred dvema letoma. FARC kolumbijskim oblastem očita dvoličnost, saj kolumbijska vojska navkljub mirovnim pogajanjem izvaja vojaške operacije. Pogajanja so bila sicer začasno prekinjena v ponedeljek, saj je kolumbijska vlada želela uradno potrditi vpletenost FARCA v ugrabitev. Sedaj, ko je dejanje FARCA uradno potrjeno, je prihodnost mirovnih pogajanj negotova, kolumbijska vojska pa je že sprožila vojaško iskalno operacijo. Ameriška vojska ponovno straši pred zloglasno Rusijo. Po navedbah ameriške vojske ima Rusija v orbiti poskusni satelit, ki je zmožen priključitve na druge satelite. Posledično lahko prisluškuje in onesposobi druge satelite, ki krožijo okoli našega planeta. Pravzaprav je šele nedavna aktivnost sate
še novic