NAGRADNA IGRA: 4 vstopnice za gledališki eksperiment A.B.S.I.N.T., 21. november!

Koridor, 19. november 2015 ― Dvema osebama, ki bosta pravilno rešila nagradno nalogo in bosta izžrebana, bomo podarili po dve vstopnici za gledališki eksperiment A.B.S.I.N.T., ki se bo odvil to soboto, 21. 11., v SNG Drama. Nagradna igra traja do petka (20. 11.) do 20:00. Izžrebana nagrajenca sporočimo kmalu po poteku nagradne igre.   Več o predstavi A.B.S.I.N.T. si lahko […] The post NAGRADNA IGRA: 4 vstopnice za gledališki eksperiment A.B.S.I.N.T., 21. november! appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Ob jubileju Rastoče knjige posvet in priznanje Francetu Berniku

Misli, 19. november 2015 ― Ljubljana, 19. novembra (STA) – V državnem svetu so danes pripravili prvi strokovni posvet ob 15-letnici projekta Rastoča knjiga. V okviru posveta, na katerem so spregovorili o prehojeni poti projekta, so podelili tudi priznanje Društva Rastoča knjiga. Namenili so ga akademiku Francetu Berniku za njegovo vse življenje trajajoče ukvarjanje s knjigo. Kot je v uvodnem […]

V Šentjakobskem gledališču premiera Jesihovega Trikoja

Misli, 19. november 2015 ― Ljubljana, 19. novembra (STA) – V Šentjakobskem gledališču Ljubljana bodo v petek premierno uprizorili predstavo Milana Jesiha Triko, ki jo je režiral Gorazd Žilavec. Po njegovih besedah je bila predstava v izziv njemu in vsem šestim igralcem, ki so morali v zelo kratkih prizorih upodobiti vrsto različnih likov. Burka tematizira spolnost in odnose, ki temeljijo […]

Variacije na Počasnost: TIME-OUT (27.12.2015 19:00)

Španski borci, 19. november 2015 ― Po večletnem laboratorijskem delu ekipa No!training Laba obdobje zaključuje s predstavo Variacije na Počasnost: TIME-OUT. Ob srečevanju z romanom Milana Kundere Počasnost se sprašuje o prav tem srečanju, pa tudi o srečanju, ki se (lahko) zgodi v gledališču in o srečevanjih nasploh (ljudi, pojmov, vsebin, tem, časov).
Pekel, ne aleluja

Pekel, ne aleluja

RockOnNet, 19. november 2015 ― Ne le da si je Manson podjarmil množico, zdelo se je, kot bi mu uspelo obvladovati celotno dogajanje, pa naj je šlo za odrski performans, njegove kretnje ali pa igranje benda.

Sončni torki (22.12.2015 17:00)

Španski borci, 19. november 2015 ― SONČNI TORKI je celoletni program brezplačnih ustvarjalnih delavnic. Poslanstvo projekta je na inovativen in zanimiv način mladim približati recikliranje, oblikovanje, raznovrstne likovne tehnike in predvsem svobodno ustvarjanje. Decembra bodo mladi izdelovali eko smreko (15.12.), na ogled pa bo tudi razstava unikatnih izdelkov, ki so nastajali skozi vse leto. Otroci bodo ustvarjali unikatne novoletne dekoracije in okraske (22.12.).

Sobotne ustvarjalnice za otroke (12.12.2015 10:00)

Španski borci, 19. november 2015 ― Vsako soboto je na sporedu nov ustvarjalni projekt za razvijanje ustvarjalnosti, na voljo pa je tudi kotiček za prosto slikanje. Delavnice vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst iz Galerije C.C.U. Decembra bomo ustvarjali pisane venčke (5.12.), najrazličnejše snežne pošasti - strašne in tudi strašno prijazne (12.12.), čarobne smrekice (19.12.) in magični nakit (26.12.)

Ta vesli dan kulture 2015

Zgodovinski arhiv Ljubljana, 19. november 2015 ― Ta veseli dan kulture 2015 V Prešernovem letu 2000 je ministrstvo za kulturo začelo s pobudo dneva odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov. Z leti se je preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek in veselo praznovanje ob 3. decembru, Prešernovemu rojstnemu dnevu.Tudi letos bodo v četrtek, 3. decembra, svoja vrata odprli številni nacionalni in občinski kulturni zavodi, zvrstili se bodo brezplačne predstave (za nekatere si je potrebno zagotovit brezplačne vstopnice), razstave, koncerti, predavanja, vodenja in delavnice. Zgodovinski arhiv Ljubljana, se bo  ob 11. uri pridružil praznovanju z vodenim ogledom po razstavi V zaledju soške fronte. Vodja razstavnega projekta in ena izmed avtoric razstave Judita Šega bo obiskovalce vodila po razstavi o 1. svetovni vojni, ki govori o razmerah v zaledju tega največja vojaškega spopada v vsej zgodovini na slovenskih tleh. Razstavo so pripravili Zgodovinski arhiv Ljubljana, Pokrajinski arhiv Koper, Pokrajinski arhiv v Novi Gorici, Gornjesavski muzej Jesenice ter Tolminski muzej. Naprodaj bodo tudi razstavni katalogi po dostopni ceni 5 €. Lokacija: Vhod Zgodovinskega arhiva Ljubljana, Mestni trg 27, Ljubljana (nasproti Robbovega vodnjaka).Informacije: 01 306 13 06zal@zal-lj.si Povezava na spletno stran Ministrstva za kulturo, ki je posvečena temu dogodku:  http://www.mk.gov.si/si/ta_veseli_dan_kulture_2015/

Makbet (2.12.2015 19:30)

Španski borci, 19. november 2015 ― Predstava Makbet Eugena Ionesca nas popelje v brezčasen svet spletk in izdaj, kjer so najbolj prizadevni najbolj naivni, niti pa v rokah držijo osebe iz ozadja. Pred smrtonosno zmešnjavo, ki se pojavi po državnem udaru, ni varen nihče… niti zarotniki. Premiera gledališke predstave dramske skupine medicinske fakultete Kortekst.
še novic