Kurja polt: Suspiria (1977)

Koridor, 19. april 2016 ― Klasika kultnega italijanskega režiserja Daria Argenta, verjetno najboljši primerek vala italijanskih grozljivk sedemdesetih in osemdesetih let. Suzy (Jessica Harper) pride na elitno baletno akademijo, kjer se skoraj takoj po njenem prihodu začnejo dogajati skrivnostni umori. Sliši se podobno večini grozljivk, toda Argento se zaveda banalnosti zgodbe in jo potisne v ozadje. Suspiria je zato vizualni […] The post Kurja polt: Suspiria (1977) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Kino Ekran: TRK

MAF - Mad About Film, 19. april 2016 ― Kino Ekran v trku s Kino-katedro: 28. april ob 18h v Slovenski kinoteki Novo kinotečno rubriko Kino Ekran, ki nastaja v sodelovanju revije Ekran in Slovenske kinoteke, smo uvedli zato, da filmska kritika ne bi bila zgolj pisanje, ampak tudi živa filmska misel. Misel pa je najbolj živa takrat, ko stopi v dialog. V dialog […] Prispevek Kino Ekran: TRK je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
Ko magnetogram postane dramsko besedilo

Ko magnetogram postane dramsko besedilo

Pogledi, 19. april 2016 ― Republika Slovenija je zgodba upokojenega obveščevalca o štetju milijonov in spreminjanju dežel(ic)e v mafijsko državo. Uprizoritev je v vseh ustvarjalnih segmentih delo skupine, ki zagovarja stališče, da posameznik v takšnem kontekstu preprosto ni pomemben. Tudi zato na spodaj zastavljena vprašanja ni odgovarjal kdo iz kolektiva, pač pa direktor gledališča, Tibor Mihelič Syed.
Razstava nominirancev nagrade skupine OHO 2016 in razglasitev letošnjega zmagovalca

Razstava nominirancev nagrade skupine OHO 2016 in razglasitev letošnjega zmagovalca

Center in Galerija P74, 19. april 2016 13. 5.22. 5. 2015 Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva ulica 6, 2000 Maribor Vljudno vabljeni na razglasitev zmagovalca nagrade skupine OHO 2016 in otvoritev razstave nominirancev v Umetnostno galerijo Maribor, v petek, 13. 5. 2016 ob 20.00 uri. Letošnji nominiranci nagrade so Neža Knez, Mark Požlep, Tomo Stanič, Boris Beja. Prejemnik Nagrade skupine OHO […]

Pravljična ura

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 19. april 2016 ― Na aprilski pravljični urici smo se ozrli naokrog po knjižnici in ugotovili, da v njej gostuje razstava ilustratorja Mladena Melanška. Ker pa smo z ilustracijami hoteli povezati še besedilo, je bila tokratna zgodba prav delo tega umetnika. Pogovarjali smo se o sanjah in željah, ki jih vsak od nas skriva nekje globoko v sebi. V ustvarjalnem delu pa smo tiskali z našimi rokami. Vsak si je napravil svojega čarobnega konja, ki bo v sanjah oživel in počel z nami same krasne stvari.
Koga zastopajo evropski poslanci?

Koga zastopajo evropski poslanci?

Torpedo, 19. april 2016 ― Torpedo tokrat prvič leti proti vašim ušesom naravnosti iz Strasbourga. V radijskem studiu v kletnih prostorih Evropskega parlamenta Izak Košir gosti evropsko poslanko Tanjo Fajon in evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Zakaj je udeležba na evropskih volitvah v Sloveniji toliko nižja od evropskega povprečja? Kako dostopni so evroposlanci za slovenske državljane in koliko imajo posluha za njihove težave? Ali Evropa doživlja krizo levice? Kaj se v EU po zgledu ZDA vse počne v imenu varnosti? Ali podpirata kandidaturo Danila Tűrka za šefa Združenih narodov? Kakšen je danes diskurz in odnos večine evroposlancev do migracij? O tem in še marsičem v prvem Torpedu posnetem zunaj slovenskih meja. #tor5 #Torpedo

GoGo Penguin

Kino Šiška, 19. april 2016 ― Po izjemnih špilih BADBADNOTGOOD, Dawn of Midi, Jojo Mayer / Nerve, se obeta še ena novojazzovska transžanrska delikatesa! Trio pingvinov GoGo Penguin iz Manchestra s svojim svežim klavir/kontrabas/boben gruvom trese tako jazzovski (podpis za legendarno Blue Note Records) kot indie svet … Preberi več →

Kino Otok – Cinema Isola festival

MAF - Mad About Film, 19. april 2016 ― Kot vsako leto junija prihaja festival Kino Otok Cinema Isola, tokrat med 1. in 5. junijem 2016! Aktualne novice o prihajajočem festivalu lahko spremljate tu. Zavod za razvijanje filmske kulture Otok od leta 2003 deluje v Izoli in Ljubljani. V sodelovanju s partnerji v Izoli, drugih krajih po Sloveniji ter v tujini prireja kakovostne kulturno-izobraževalne […] Prispevek Kino Otok – Cinema Isola festival je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

Predpremiera filma Houston, imamo problem!

MAF - Mad About Film, 19. april 2016 ― Predpremiera filma Houston, imamo problem v režiji Žiga Virca v Kinodvoru 25. aprila! “Jugoslovanski vesoljski program: mit ali resnica? Hladna vojna, vesoljska tekma in ameriški pristanek na Luni so bile prelomnice, ki so zaznamovale zgodovino. Te dogodke pa obkroža tančica skrivnosti, ki še danes burijo domišljijo. Film Houston, imamo problem! raziskuje mit o domnevnem ameriškem […] Prispevek Predpremiera filma Houston, imamo problem! je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

(Sko)mine

MAF - Mad About Film, 19. april 2016 ― (Sko)mine v Slovenski kinoteki Več Pričujoča rubrika, ki vas bo – poskusno do konca letošnje sezone – z (ne)izbranimi filmskimi presenečenji razveseljevala enkrat mesečno v poznih urah, se je materializirala iz prav posebnih skomin. Pravzaprav iz želje da bi, polni vznemirjenja, spet sedeli v prvi vrsti temne kinodvorane in gledali filme, tudi iz zloglasne tako-slabi-da-so-že-dobri […] Prispevek (Sko)mine je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
Kaj vemo o glasbenih migracijah

Kaj vemo o glasbenih migracijah

Marijan Zlobec, 19. april 2016 ― Mednarodni muzikološki simpozij v okviru 31. Slovenskih glasbenih dnevov je z naraščanjem števila referentov iz vse Evrope postajal vse bolj zanimiv in vsebinsko pester. Tema Glasbene migracije: stičišče evropske glasbene raznolikosti je bolj aktualna, kot so organizatorji mislili lani, ko so začeli pripravljati sedanji simpozij. Morda se primerjalno kažejo nekatere sedanje aktualnosti v kontekstu zgodovinskih […]

Preplesavanja 2016 (21.5.2016 11:00)

Španski borci, 19. april 2016 ― Preplesavanja 2016 je regijska revija plesnih ustvarjalcev, ki so na svojih območnih revijah pokazali presežek svojega plesnega ustvarjanja. Prireditev bo potekala v Tednu ljubiteljske kulture 2016 in je osrednji dogodek koordinacije JSKD Osrednja Slovenija. V sklopu dogodka bodo ponujene še dodatne vsebine kreativnega ustvarjanja na temo kostumografije, v sodelovanju s kulturno ekološkim društvom SmetUmet – delavnica za nastopajoče.
še novic