V CD veliko slavje ob 80-letnici revije Sodobnost

V CD veliko slavje ob 80-letnici revije Sodobnost

Misli, 6. maj 2016 ― V Cankarjevem domu (CD) je imela nocoj glavno besedo literatura, saj so slavili 80 let obstoja literarne revije Sodobnost. Ta kljub menjavi imen in urednikov ostaja odprta za vse generacije in estetske smeri. Večer so zaznamovala pesniška branja, slavila pa sta nagrajenca natečaja revije za esej in zgodbo - Marko Pavliha in Anja Pirnat.

Lutz Hübner: Neli ni več

Koridor, 6. maj 2016 ― Ljubljansko lutkovno gledališče je 12. aprila na odru pod zvezdami predstavilo novo predstavo Neli ni več, s katero je stopilo ob bok klasičnim slovenskim gledališčem. Predstava namreč ne vsebuje lutk, ampak resnične igralce.   Neli ni več je zgodba o bendu #hešteg, ki se pripravlja na festivalski nastop. Sicer različni karakterji tvorijo harmonično skupino, ki […] The post Lutz Hübner: Neli ni več appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Čim manj za čim manj / As little as possible for as little as possible

Čim manj za čim manj / As little as possible for as little as possible

Prepih ~ Draft (Tea Hvala), 6. maj 2016 ― Izšla je Maska št. 175–176 (zima-pomlad 2015/16). V njej je objavljen moj esej "Čim manj za čim manj" o produkcijskih pogojih in (predlanskem) programu festivala Mesto žensk in recenzija priročnika Grand Domestic Revolution Handbook (2014), ki sta ga uredili Binna Choi in Maiko Tanaka. Več o Maski. The latest issue of Maska (nr. 175-176, winter-spring 2015/16) features my essay "As little as
Iz Evrope v Slovenijo več kot dva milijona evrov za kulturo in film

Iz Evrope v Slovenijo več kot dva milijona evrov za kulturo in film

Misli, 6. maj 2016 ― Slovenske kulturne in filmske organizacije so letos iz programa Ustvarjalna Evropa pridobile že več kot dva milijona evrov. V podprogramu Kultura je uspelo Muzejem radovljiške občine, Narodni galeriji in KID Kibla, v Medii pa festivalu Kino Otok in petim slovenskim distributerjem. V celotnem lanskem letu so pridobili 2,9 milijona evrov podpore EU.

Posebna ugodnost z vstopnico filma Sol zemlje

Kinodvor, 6. maj 2016 ― Abonenti Filmskih srečanj ob kavi in gledalci filma Sol zemlje na abonmajskih projekcijah 11. maja imajo z vstopnico ali abonmajsko kartico 30% popust na vstopnico na razstavo fotografij Geneza Sebastiãa Salgada v Galeriji Jakopič in Mestnem muzeju Ljubljana od 1. junija dalje!
Knjiga o nas samih

Knjiga o nas samih

LUD Literatura, 6. maj 2016 ― Medtem ko je Boštjan Videmšek preživel več kot desetletje pritajeno smukajoč se na izvornih področjih migrantskih tokov, sem ga jaz v deželi polnočnega sonca, Norveški – torej v njihovi […]

Tomislav Vrečar: 2nd hand emotions

Koridor, 6. maj 2016 ―   Pesniki so ljudje, ki najbolj od vseh ljudi ljubijo besede, zato se jim včasih zgodi, da bi jih radi napisali vse več in več, dokler se prej njimi ne pojavi roman. To se je pri nas zgodilo že recimo v primeru Milana Dekleve, najnovejši primer pesnika, ki se preizkusi v romanu, pa je Tomislav […] The post Tomislav Vrečar: 2nd hand emotions appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

GRAJSKA DEDIŠČINA OB REKI DRAVI, predavanje

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 6. maj 2016 ― Grajska dediščina ob reki Dravi, njeno proučevanje in ohranjanje Predavanje Vljudno vas vabimo na predavanje dr. Igorja Sapača Grajska dediščina ob reki Dravi, njeno proučevanje in ohranjanje v četrtek, 12. maja 2016, ob 19. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju. Gradovi, dvori in dvorci spadajo med tiste kulturnozgodovinske fenomene, ki so kljub starosti in izgubi […]
še novic