Festival Fens: Logatčanka Kaja Židanek zmagala in odnesla kar tri priznanja

Festival Fens: Logatčanka Kaja Židanek zmagala in odnesla kar tri priznanja

Notranjsko primorske novice » Kultura, 29. junij 2016 ― Koper, Logatec – Zmagovalna skladba letošnjega festivala novih skladb Fens, ki je bil med 24. in 26. junijem v Kopru, nosi naslov Poletiva, ki jo poje Logatčanka Kaja Židanek. Skladba je osvojila tudi prvo mesto v kategoriji Nova scena (19–27 let), avtorja glasbe pa sta prejela še posebno nagrado združenja Sazas, in sicer Borut Šemerl za glasbo in aranžma, Kaja Židanek pa za besedilo. Foto: festival Fens Na festivalu v koprski Taverni se je tudi letos predstavila cela vrsta mlajših pevcev, letos prvič pa tudi starejših do 27 let. Zapela je tudi Kaja Židanek iz Logatca, ki so jo spremljali Borut Šemerl, Mark Jurkovič in Anja Solarovič, ki je obogatila nastop z plesno koreografijo. Kaja je prejela kar tri priznanja, za zmagovalno skladbo festival Fens 2016 in prvo mesto v kategoriji od 19 do 27 let ter posebno nagrado avtorjem skladbe združenja Sazas. Foto: festival Fens Svojo pevsko pot je Kaja začela v zgodnjih otroških letih na glasbeni šoli Logatec, kjer se je petja učila v Šoli nastopanja pri Tanji Žagar in Katji Koren. Pela v šolskem ansamblu in pridobila prve izkušnje z nastopanjem. Pri 19 letih se je priključila rock skupini aBstrakT in z njimi posnela svoj prvi singel Sonce.  Čez leto in pol se je skupina razšla, a se je kmalu rodila nova z imenom Sweetsology. Po zvrsti glasbe, ki so jo izvajali, je Kaji bolj ustrezala, zato se je lažje pevsko razvijala in tudi sama začela aktivno sodelovati pri razvoju skladb, pisanju besedil in drugem. S skupino Sweetsology so izdali pet skladb, This Time, You, Greva tja, Sijaj sonce in Bit srca.  Kaja je sodelovala tudi z nekaj znanimi glasbenimi imeni, kot so; z Zlatkom pri skladbi Vse je hec in z Baxter Sonix pri skladbah Anxiety, Love is all around, Wake me up in Danse.

Nočni receptor (The Night Manager, 1. sezona)

Koridor, 29. junij 2016 ― Se še spomnite filma Oblegani (Under Siege) iz devetdesetih, v katerem Steven Seagal igra bivšega mornariškega specialca, ki dela kot kuhar na letalonosilki? No, letalonosilko napadejo teroristi in seveda jih lahko ustavi samo nevarni kuhar s svojimi veščinami ameriške nindže. V Nočnem receptorju gre za podoben koncept, le da kuharja nadomestimo z receptorjem in specialca […] The post Nočni receptor (The Night Manager, 1. sezona) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Prebujanje knjig v Koroški osrednji knjižnici

Kamra.si, 29. junij 2016 ― V Koroški osrednji knjižnici smo uspešno izpeljali 2. festival prebujanja knjig, ki smo ga poimenovali ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! In zakaj ČIČI? Z dvodnevnim dogodkom festivalskega značaja namreč odpiramo sezono poletnega branja ter poletno čitalnico na prostem v grajskem parku. Torej čez poletje boste lahko 'čičali in čitali' ali pa si boste pisane koce odnesli pod vaše priljubljeno drevo. V naši samopostrežni poletni čitalnici vam nudimo tudi voziček knjig iz Bukvarne Ajta, ki potrpežljivo čakajo nove prebiralce.

GoinGreenGlobal v Bruslju – samostojna razstava Nade Rožmanec Matičič

Fakulteta za dizajn, 29. junij 2016 ― GoinGreenGlobal – samostojna razstava arhitektke Nade Rožmanec Matičič V galeriji SBRA v Bruslju (Belgija), bo med 1. in 27. julijem 2016 na ogled samostojna razstava arhitektke Nade Rožmanec Matičič s pomenljivim naslovom GoinGreenGlobal. Razstavljena dela prikazujejo pohištvo in dodatke za dom, ki jih je avtorica, Nada Rožmanec Matičič, razvijala in oblikovala z izrazitim čutom do […]

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO STROKOVNI SODELAVEC

SLG Celje, 29. junij 2016 ― Razpisujemo prosto delovno mesto: STROKOVNI SODELAVEC VII. - m/ž    OPIS DEL IN NALOG-sodelovanje pri organizaciji in izvedbi prireditev in dogodkov v organizaciji zavoda;-organiziranje in naročanje prevozov in bivanje umetniškega osebja in tehnike;-vodja poti na gostovanjih;-sodelovanje z mediji in novinarji:-urejanje spletne strani gledališča;-stiki z drugimi gledališči;-stiki z gosti in umetniškim ansamblom;-dežurstvo pri predstavah;-kontakt z abonenti;-Dnevi komedije;-kulturno umetniška vzgoja;-izvajanje programa rojstnih dni za otroke;-opravljanje drugih del iz opisa del in nalog vodje stikov z javnostmi po nalogu upravnice in njenih pooblaščenih oseb    ZAHTEVANA IZOBRAZBA: VII/2 Magistrsko izobraževanje (druga bolonjska stopnja)/magistrska izobrazba (druga bolonjska stopnja)  Humanistika , Družbene vede   TRAJANJE ZAPOSLITVEDoločen čas, 12 mesecev   VRSTE ZAPOSLITVEPolni delovni čas, gibljiv / nestalen urnik    ZAHTEVANE DELOVNE IZKUŠNJE3 leta   POSKUSNO DELO5 mesecev    ZAHTEVANE VOZNIŠKE KATEGORIJEVozniško dovoljenje za vožnjo vozil kategorije B   ZNANJE JEZIKOVangleščina  tekoče   RAČUNALNIŠKA ZNANJAurejevalnik besedil-zahtevno, delo s preglednicami, poznavanje računalniških omrežij   DRUGA ZNANJAOrganizacijske sposobnosti; poznavanje slovenskih gledališč in gledališke prakse; odgovornost za organizacijo gostovanj, drugih prireditev in programsko koordinacijo v zavodu.    Sprejemamo le pisne vloge z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev. Vloge pošljite po pošti na naslov: SLG Celje, Gledališki trg 5, 3000 Celje do vključno 8. julija 2016 s pripisom "za razpis". Nepopolnih vlog ne bomo obravnavali.

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO TONSKI MOJSTER

SLG Celje, 29. junij 2016 ― Razpisujemo prosto delovno mesto: TONSKI MOJSTER VI.- M/Ž   OPIS DEL IN NALOG-izbiranje in snemanje scenske glasbe in efektov;-sodelovanje pri pripravi scenarija zvočnih in video efektov za posamezne predstave;-upravljanje s tonskimi in video napravami na vajah, predstavah in gostovanjih;-hranjenje tonskih in video posnetkov;-hranjenje tonske in video opreme;-nadzorovanje, vzdrževanje in popravljanje tonskih in video snemalnih in reprodukcijskih ter signalnih naprav;-po potrebi priprava in upravljanje z lučnimi napravami ter opravljanje drugih del s področja luči;-lučno dežurstvo;-sodelovanje pri organizaciji in izvedbi prireditev in dogodkov v organizaciji zavoda;-pomoč pri postavitvi luči, rekvizitov in scene;-vožnja kombija in prikolice v radiu do 30 km od gledališča;-predvajanje slikovnega materiala na tiskovnih konferencah;-uvajanje novih delavcev na delu;-druga dela po nalogu predpostavljenih (vratarska ipd.).   ZAHTEVANA IZOBRAZBAVI. stopnja; Tehnična ali glasbena izobrazba ustrezne stopnje   TRAJANJE ZAPOSLITVEdoločen čas, 12 mesecev   VRSTE ZAPOSLITVEpolni delovni čas, gibljiv / nestalen urnik    ZAHTEVANE DELOVNE IZKUŠNJE1 leto   POSKUSNO DELO3 mesece    Vozniško dovoljenje za vožnjo vozil kategorije B  DRUGA ZNANJAPoznavanje avdio in video tehnike in tehnologije; glasbeni posluh, zdrav vid, občutek za kompatibilnost odrskega dogajanja in glasbenih efektov   Sprejemamo le pisne vloge z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev. Vloge pošljite po pošti na naslov: SLG Celje, Gledališki trg 5, 3000 Celje do vključno 8. julija 2016 s pripisom "za razpis". Nepopolnih vlog ne bomo obravnavali.
Antoine de Saint-Exupéry: Bistvo je očem nevidno.

Antoine de Saint-Exupéry: Bistvo je očem nevidno.

KEVD'R, 29. junij 2016 ― Leta 1900 rojeni pisatelj Antoine de Saint-Exupéry je začel s pisanjem svojega najslavnejšega dela Mali princ v izgnanstvu, daleč stran od rodne Francije, ki so jo nemške sile v uničujočem vojnem pohodu zavzele in razdejale. Na drugem koncu Atlantika, v ameriškem New Yorku je, osamljen in globoko razočaran pilot neobrzdanih misli, našel uteho v otroški… More Antoine de Saint-Exupéry: Bistvo je očem nevidno.

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO TONSKI TEHNIK

SLG Celje, 29. junij 2016 ― Razpisujemo prosto delovno mesto: TONSKI TEHNIK V. - M/Ž    OPIS DEL IN NALOG-izbiranje in snemanje scenske glasbe in efektov;-sodelovanje pri pripravi scenarija zvočnih in video efektov za posamezne predstave;-upravljanje s tonskimi in video napravami na vajah, predstavah in gostovanjih;-hranjenje tonskih in video posnetkov;-hranjenje tonske in video opreme;-nadzorovanje, vzdrževanje in popravljanje tonskih in video snemalnih in reprodukcijskih ter signalnih naprav;-po potrebi priprava in upravljanje z lučnimi napravami ter opravljanje drugih del s področja luči;-lučno dežurstvo;-sodelovanje pri organizaciji in izvedbi prireditev in dogodkov v organizaciji zavoda;-pomoč pri postavitvi luči, rekvizitov in scene;-vožnja kombija in prikolice v radiu do 30 km od gledališča;-predvajanje slikovnega materiala na tiskovnih konferencah;-uvajanje novih delavcev na delu;-druga dela po nalogu predpostavljenih (vratarska ipd.).    ZAHTEVANA IZOBRAZBAV. stopnja; Tehnična ali glasbena izobrazba ustrezne stopnje    TRAJANJE ZAPOSLITVEdoločen čas, 12 mesecev    VRSTE ZAPOSLITVEpolni delovni čas, gibljiv / nestalen urnik     ZAHTEVANE DELOVNE IZKUŠNJE1 leto    POSKUSNO DELO3 mesece     Vozniško dovoljenje za vožnjo vozil kategorije B  DRUGA ZNANJAPoznavanje avdio in video tehnike in tehnologije; glasbeni posluh, zdrav vid, občutek za kompatibilnost odrskega dogajanja in glasbenih efektov     Sprejemamo le pisne vloge z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev. Vloge pošljite po pošti na naslov: SLG Celje, Gledališki trg 5, 3000 Celje do vključno 8. julija 2016 s pripisom "za razpis". Nepopolnih vlog ne bomo obravnavali.

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO STROKOVNI SODELAVEC

SLG Celje, 29. junij 2016 ― Razpisujemo prosto delovno mesto: STROKOVNI SODELAVEC VII. - m/ž    OPIS DEL IN NALOG-sodelovanje pri organizaciji in izvedbi prireditev in dogodkov v organizaciji zavoda;-organiziranje in naročanje prevozov in bivanje umetniškega osebja in tehnike;-vodja poti na gostovanjih;-sodelovanje z mediji in novinarji:-urejanje spletne strani gledališča;-stiki z drugimi gledališči;-stiki z gosti in umetniškim ansamblom;-dežurstvo pri predstavah;-kontakt z abonenti;-Dnevi komedije;-kulturno umetniška vzgoja;-izvajanje programa rojstnih dni za otroke;-opravljanje drugih del iz opisa del in nalog vodje stikov z javnostmi po nalogu upravnice in njenih pooblaščenih oseb    ZAHTEVANA IZOBRAZBA: VII/2 Magistrsko izobraževanje (druga bolonjska stopnja)/magistrska izobrazba (druga bolonjska stopnja)  Humanistika , Družbene vede   TRAJANJE ZAPOSLITVEDoločen čas, 12 mesecev   VRSTE ZAPOSLITVEPolni delovni čas, gibljiv / nestalen urnik    ZAHTEVANE DELOVNE IZKUŠNJE3 leta   POSKUSNO DELO5 mesecev    ZAHTEVANE VOZNIŠKE KATEGORIJEVozniško dovoljenje za vožnjo vozil kategorije B   ZNANJE JEZIKOVangleščina  tekoče   RAČUNALNIŠKA ZNANJAurejevalnik besedil-zahtevno, delo s preglednicami, poznavanje računalniških omrežij   DRUGA ZNANJAOrganizacijske sposobnosti; poznavanje slovenskih gledališč in gledališke prakse; odgovornost za organizacijo gostovanj, drugih prireditev in programsko koordinacijo v zavodu.    Sprejemamo le pisne vloge z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev. Vloge pošljite po pošti na naslov: SLG Celje, Gledališki trg 5, 3000 Celje do vključno 8. julija 2016 s pripisom "za razpis". Nepopolnih vlog ne bomo obravnavali.

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO TONSKI MOJSTER

SLG Celje, 29. junij 2016 ― Razpisujemo prosto delovno mesto: TONSKI MOJSTER VI.- M/Ž   OPIS DEL IN NALOG-izbiranje in snemanje scenske glasbe in efektov;-sodelovanje pri pripravi scenarija zvočnih in video efektov za posamezne predstave;-upravljanje s tonskimi in video napravami na vajah, predstavah in gostovanjih;-hranjenje tonskih in video posnetkov;-hranjenje tonske in video opreme;-nadzorovanje, vzdrževanje in popravljanje tonskih in video snemalnih in reprodukcijskih ter signalnih naprav;-po potrebi priprava in upravljanje z lučnimi napravami ter opravljanje drugih del s področja luči;-lučno dežurstvo;-sodelovanje pri organizaciji in izvedbi prireditev in dogodkov v organizaciji zavoda;-pomoč pri postavitvi luči, rekvizitov in scene;-vožnja kombija in prikolice v radiu do 30 km od gledališča;-predvajanje slikovnega materiala na tiskovnih konferencah;-uvajanje novih delavcev na delu;-druga dela po nalogu predpostavljenih (vratarska ipd.).   ZAHTEVANA IZOBRAZBAVI. stopnja; Tehnična ali glasbena izobrazba ustrezne stopnje   TRAJANJE ZAPOSLITVEdoločen čas, 12 mesecev   VRSTE ZAPOSLITVEpolni delovni čas, gibljiv / nestalen urnik    ZAHTEVANE DELOVNE IZKUŠNJE1 leto   POSKUSNO DELO3 mesece    Vozniško dovoljenje za vožnjo vozil kategorije B  DRUGA ZNANJAPoznavanje avdio in video tehnike in tehnologije; glasbeni posluh, zdrav vid, občutek za kompatibilnost odrskega dogajanja in glasbenih efektov   Sprejemamo le pisne vloge z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev. Vloge pošljite po pošti na naslov: SLG Celje, Gledališki trg 5, 3000 Celje do vključno 8. julija 2016 s pripisom "za razpis". Nepopolnih vlog ne bomo obravnavali.

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO TONSKI TEHNIK

SLG Celje, 29. junij 2016 ―   Razpisujemo prosto delovno mesto: TONSKI TEHNIK V. - M/Ž     OPIS DEL IN NALOG-izbiranje in snemanje scenske glasbe in efektov;-sodelovanje pri pripravi scenarija zvočnih in video efektov za posamezne predstave;-upravljanje s tonskimi in video napravami na vajah, predstavah in gostovanjih;-hranjenje tonskih in video posnetkov;-hranjenje tonske in video opreme;-nadzorovanje, vzdrževanje in popravljanje tonskih in video snemalnih in reprodukcijskih ter signalnih naprav;-po potrebi priprava in upravljanje z lučnimi napravami ter opravljanje drugih del s področja luči;-lučno dežurstvo;-sodelovanje pri organizaciji in izvedbi prireditev in dogodkov v organizaciji zavoda;-pomoč pri postavitvi luči, rekvizitov in scene;-vožnja kombija in prikolice v radiu do 30 km od gledališča;-predvajanje slikovnega materiala na tiskovnih konferencah;-uvajanje novih delavcev na delu;-druga dela po nalogu predpostavljenih (vratarska ipd.).     ZAHTEVANA IZOBRAZBAV. stopnja; Tehnična ali glasbena izobrazba ustrezne stopnje     TRAJANJE ZAPOSLITVEdoločen čas, 12 mesecev     VRSTE ZAPOSLITVEpolni delovni čas, gibljiv / nestalen urnik      ZAHTEVANE DELOVNE IZKUŠNJE1 leto     POSKUSNO DELO3 mesece      Vozniško dovoljenje za vožnjo vozil kategorije B  DRUGA ZNANJAPoznavanje avdio in video tehnike in tehnologije; glasbeni posluh, zdrav vid, občutek za kompatibilnost odrskega dogajanja in glasbenih efektov      Sprejemamo le pisne vloge z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev. Vloge pošljite po pošti na naslov: SLG Celje, Gledališki trg 5, 3000 Celje do vključno 8. julija 2016 s pripisom "za razpis". Nepopolnih vlog ne bomo obravnavali.  
Izjava tedna

Izjava tedna

STRIP.ART.NICA, 29. junij 2016 ― »Bradati, potetovirani, prijazni, predvsem pa zelo žejni in lačni, skratka idealni.« Portoroški gostinec Miha Sluga za Primorske novice o udeležencih shoda lastnikov motorjev Harley-Davidson v Portorožub Mladina 25/2016
57. Jazz festival Ljubljana

57. Jazz festival Ljubljana

ARS Svet kulture, 29. junij 2016 ― Začenja se letošnji ljubljanski jazz festival. 57. edicija kot prvo ime festivala ponuja znano japonsko virtuozinjo, pianistko Hiromi z njenim triom, poleg nje še nekaj drugih izvrstnih pianistov in pianistk, med drugim Eve Risser in domačo Kajo Draksler, dogajanje pa se iz koncertnih dvoran Cankarjevega doma širi tudi na prosto.
še novic