Doživeti Izrael

Kamra.si, 20. september 2016 ― V četrtek, 22. septembra 2016, vabljeni ob 18.00 uri v Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota na predavanje mag. Bernarde Roudi, ki nas bo v okviru domoznanskega večera popeljala v Izrael, v deželo, kjer so se po holokavstu ustalili tudi mnogi prekmurski Judje.

ODPRTJE NOVE OBČINSKE KNJIŽNICE V BRASLOVČAH

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 20. september 2016 ―  Torek, 20. 9. 2016, bo zapisan kot pomemben mejnik na poti knjižničarstva v Občini Braslovče. Tega dne je uradno odprla vrata nova Občinska knjižnica Braslovče, ki je ena od 11-ih enot, za katere strokovno skrbi Medobčinska splošna knjižnica Žalec. Nova knjižnica, ki je v Domu kulture v Braslovčah, je negovalka braslovške preteklosti, obenem pa vez s prihodnostjo. Opremljena je z motivi iz časa žovneških, sočasno pa je v njej moč opaziti najsodobnejše trende na področju knjižničarstva. Začetki knjižničarstva v Braslovčah so povezani z zgodovino Prosvetnega, takrat Bralnega, društva, katerega ustanovni datum sega ...

Samo Hubad (1917–2016)

Naši zbori, 20. september 2016 ―   Starosta slovenskih dirigentov Samo Hubad se je vseskozi zavedal svoje rodbinske pogojenosti, tradicije in brezkompromisnosti, kot jo je gojil… The post Samo Hubad (1917–2016) appeared first on Naši zbori.

ZLATI GLASOVI

Glasbena matica, 20. september 2016 ― Koncert prejemnikov nagrade Glasbene matice Ljubljana na 45. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije v disciplini petje. ANA PLAHUTNIK sopran ANEA MERCEDES ANŽLOVAR sopran JAKA MIHELAČ bariton NADIA TERNIFI sopran DOMEN KRIŽAJ bariton MAJA CEGLAR sopran MARKO KETE bariton ponedeljek, 17. … Continue reading → The post ZLATI GLASOVI appeared first on Glasbena Matica Ljubljana.
Matter – brez stolov, brez cenzure in brez meduz

Matter – brez stolov, brez cenzure in brez meduz

Torpedo, 20. september 2016 ― Izak Košir je za začetek 3. sezone podkasta Torpedo v studio povabil skupino Matter. Zakaj so Dario Nožić Serini - Dacho, Luka Lah - Levanael in Matej Tunja - Tunja ostali brez stolov, prisluhnite v pogovoru. Od kod so prišle meduze in od kod prihajajo druge metafore v njihovih besedilih? Se v Kamniku, od koder prihajajo, sploh kaj dogaja? Se lahko poistovetijo s katerimi drugimi slovenskimi raperji? Se jih je dotaknila kritika določenega raperja, ki se je ob njih obregnil v svoji kolumni? In še kaj. Stoječki. Matter lahko prisluhnete na SoundCloudu, o prihajajočih nastopih in drugih novicah o skupini pa na Facebooku. #Torpedo #podkast #Matter

Dober jezik in slabe besede

Razpotja, 20. september 2016 ― Aljoša Kravanja Glosa pomeni govorico in naj bo ta glosa o govorici. Zaradi zakonskega predloga, ki bi omogočal širšo rabo tujih jezikov v visokem šolstvu, se je letos znova sprožila razprava o slovenščini in znanosti. Če povzamem: mnoge skrbi za usodo slovenskega jezika na univerzi. Materinščino ogrožajo angloimperializem, privatizacija in neoliberalizem, ki so za naš jezik tako škodljivi procesi, da jih lahko izrazimo le s tujkami. Za ta kvarni vpliv naj bi bila še posebej dovzetna humanistika. Zgodovinopisje, na primer, ali literatura se gibljeta v miljeju smisla, čigar osnova je jezikovna senzibilnost, ki jo lahko priskrbi samo materni jezik.

Vladimir Bartol še stopa v ospredje

Marijan Zlobec, 20. september 2016 ― Založba ZRC SAZU je na dopoldanski tiskovni konferenci predstavila paket novih knjig, pri čemer stopa v ospredje največji slovenski založniški podvig, to je izdajanje slovenskih klasikov ali Zbranih del slovenskih pesnikov in pisateljev, zbirke, ki jo je leta 1946 ustanovil dr. Anton Ocvirk s Prvo knjigo Zbranega dela Srečka Kosovela. Vladimir Bartol, foto wikipedija Zbirka […]

Objavljen razpis za nagrado knjižnega sejma za literarni prvenec

Misli, 20. september 2016 ― Društvo slovenskih pisateljev (DSP) je objavilo razpis za nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najboljši literarni prvenec, izdan v minulem letu. Podelitev nagrade bo, kot vsako leto, eden pomembnejših dogodkov Slovenskega knjižnega sejma, letos 32. po vrsti. Lani je nagrado prejel Dino Bauk za roman Konec. Znova.

Škatlica z gumbi

Carmina Slovenica - Novice, 20. september 2016 ― Po muzikalu "The Button Box", avtor John Gleadall Pevska šola CS, zbor Junior CS Glasbeno vodstvo: Jasna Drobne Pevska šola CS vas bo s svojim novim glasbeno-plesnim projektom ponesla v pravljični svet zanimivih dogodivščin, kjer bodo otroci skupaj z junaki zgodbe odkrivali glasbene posebnosti in raznolikosti našega sveta.

RAZPIS ZA PROSTO DELOVNO MESTO TONSKI MOJSTER V.-M/Ž

SLG Celje, 20. september 2016 ― Naziv delovnega mesta TONSKI MOJSTER VI.-M/Ž Opis del in nalog-izbiranje in snemanje scenske glasbe in efektov;-sodelovanje pri pripravi scenarija zvočnih in video efektov za posamezne predstave;-upravljanje s tonskimi in video napravami na vajah, predstavah in gostovanjih;-hranjenje tonskih in video posnetkov;-hranjenje tonske in video opreme;-nadzorovanje, vzdrževanje in popravljanje tonskih in video snemalnih in reprodukcijskih ter signalnih naprav;-po potrebi priprava in upravljanje z lučnimi napravami ter opravljanje drugih del s področja luči;-lučno dežurstvo;-sodelovanje pri organizaciji in izvedbi prireditev in dogodkov v organizaciji zavoda;-pomoč pri postavitvi luči, rekvizitov in scene;-vožnja kombija in prikolice v radiu do 30 km od gledališča;-predvajanje slikovnega materiala na tiskovnih konferencah;-uvajanje novih delavcev na delu;-druga dela po nalogu predpostavljenih (vratarska ipd.).Zahtevana izobrazbaVI. stopnja; Tehnična ali glasbena izobrazba ustrezne stopnje Trajanje zaposlitve: določen čas, 12 mesecev Vrste zaposlitve: polni delovni čas, gibljiv / nestalen urnik  Zahtevane delovne izkušnje: 1 letoPoskusno delo: 3 mesece  Vozniško dovoljenje: za vožnjo vozil kategorije B  Druga znanjaPoznavanje avdio in video tehnike in tehnologije; glasbeni posluh, zdrav vid, občutek za kompatibilnost odrskega dogajanja in glasbenih efektov   Rok za prijavo kandidatov: do vključno nedelje, 25.9.2016Način prijave kandidatovPISNE vloge z življenjepisom in vsemi dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite na naslov: SLG Celje, Gledališki trg 5, 3000 Celje s pripisom "za razpis". Nepopolnih vlog ne bomo obravnavali
še novic