Ameriška ljubica (American Honey)

Koridor, 8. avgust 2017 ― Star (Sasha Lane) je nežna duša. Rešuje čebelice in medveda ne ustreli, ko se ji približa, zato ne more preživeti v kapitalizmu. Ali pač? Če hočeš zaslužiti denar, moraš lagati, ljudem moraš povedati točno tisto, kar hočejo slišati, pa bodo dolarji zašumeli. Vsaj tako jo prepričuje Jake (Shia LaBeouf), njen mentor pri prodaji naročnin za […] The post Ameriška ljubica (American Honey) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Novitete … iz 17. stoletja

Naši zbori, 8. avgust 2017 ―   Festivali imajo neko »raziskovalno dolžnost«: od njih pričakujemo nova odkritja, presenečenja, ekskluzivna doživetja. To je na poseben način res… The post Novitete … iz 17. stoletja appeared first on Naši zbori.

Aljoša Kravanja: “Zadržani srd: o retoričnem bistvu trolanja.”

Razpotja, 8. avgust 2017 ― Aljoša Kravanja   Trolanje je slabo raziskan fenomen. Glavni razlog je ta, da se trolanje običajno obravnava kot dejavnost, ki se pojavlja izključno na spletu. Publicisti svarijo pred internetnimi troli. Strokovnjaki govorijo o vojskah hekerjev in trolov, ki naj bi sodelovali v informacijskih vojnah. Prevladuje vtis, da je trolanje – podobno kot privzemanje lažnih spletnih identitet ali pošiljanje pošte z računalniškimi virusi – bistveno vezano na tehnologijo interneta. Toda to ne drži nujno. V tem eseju bi rad pokazal, da je trolanje prvenstveno neka retorična situacija, ki se prakticira v literaturi, vsakdanjih pogovorih in tudi v bolj formalnih govorniških nastopih.

Mansardno stanovanje Glavni Trg

OUTSIDER, 8. avgust 2017 ― Na projekt mansardnega stanovanja arhitekta Petra Plantana iz biroja Atelier Arhitekti lahko gledamo kot na pobudo, odgovor na stanovanjsko problematiko in problem starih meščanskih hiš, ki niso v celoti izpolnjene. Zakaj ne bi v mestna jedra pripeljali novih stanovalcev, hkrati pa starejšim hišam navdahnili novo življenje? Tako bi se izognili neosebnim novogradnjam, ki mlade prebivalce potiskajo…
Todd Haynes bi se lotil dokumentarca o skupini The Velvet Underground

Todd Haynes bi se lotil dokumentarca o skupini The Velvet Underground

Misli, 8. avgust 2017 ― Letošnji prejemnik častnega leoparda na filmskem festivalu v Locarnu, režiser, scenarist in producent Todd Haynes je na festivalu omenil, da bi bil lahko eden od njegovih prihodnjih projektov dokumentarec o legendarni newyorški skupini The Velvet Underground, navaja portal Variety. Označil jih je za enega največjih bandov vseh časov.
Sonoseizmična Zemlja: Saša Spačal, Ida Hiršenfelder (SI)

Sonoseizmična Zemlja: Saša Spačal, Ida Hiršenfelder (SI)

Speculum Artium, 8. avgust 2017 ― Odzivna instalacija Zasnova: Saša Spačal in Ida Hiršenfelder Strokovna sodelavca: Mirjan Švagelj, Anil Podgornik Produkcija in razvoj projekta: KID Kibla, Maribor, 2015 in Aksioma, Ljubljana, 2017 Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana   Sonoseizmična Zemlja predstavlja Zemljo v dobi antropocena, geološke dobe industrijskih družb. Dobe, v kateri so se dogodile motnje […]
Dj Misbehaviour

Dj Misbehaviour

Radio Študent, 8. avgust 2017 ― Dj Misbehaviour prihaja iz Brightona, južne obale Velike Britanije. Je veteranka, ki je spremljala in soustvarjala marsikatero sceno, vse od leta 1990, ko je začela redno nastopati po klubovju v Londonu. Leta 1999 se je preselila v New York, kjer že od prihoda organizira poletni dogodek Roller Skating Disco, ki se vsako leto odvije v Central Parku.

Kino vrtiček na Dnevih poezije in vina: Časovna kad Doktorja Proktorja

Mestni kino Ptuj, 8. avgust 2017 ― Kino vrtiček je program Mestnega kina Ptuj, namenjen otrokom in družinam. Ogled posebej za določeno starostno skupino izbranega kakovostnega filma je v Kino vrtičku izhodišče za strokovno vodene filmske ustvarjalnice in igralnice. Posebni, literarno obarvani Kino vrtiček ponovno pripravljamo v sodelovanju s festivalom Dnevi poezije in vina. V petek, 25. avgusta, si bomo ob 10.00 ogledali sinhronizirani igrani film Časovna kad Doktorja Proktorja (Doktor Proktors
še novic