Ant-Man in Osa

Deseta umetnost, 27. junij 2018 ― Medtem ko Scott Lang (Paul Rudd) krmari med vlogo superheroja in vzornega očeta, Hope van Dyne (Michelle Pfeiffer) in dr. Hank Pym (Michael Douglas) potrebujeta njegovo pomoč v novi nujni misiji, v kateri skupaj z Oso (Evangeline Lilly) odkrijeta skrivnosti svoje preteklosti. Naslov v izvirniku: Ant-Man and the Wasp V kinu od: 05.07.2018 Dolžina filma: […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Citizen Kane (1941)  Indiana Jones And The Last Crusade (1989)  Mad Max: Fury Road (2015)  Spider-Man: Homecoming (2017)  Lucy (2014) Copyright © Deseta umetnost [Ant-Man in Osa], All Right Reserved. 2018.

Izgubljena med valovi

Deseta umetnost, 27. junij 2018 ― Zvezda filmov Razcepljeni in Krive so zvezde, Shailene Woodley in Sam Claflin (Ob tebi, Igre lakote) skupaj v filmu, navdihnjenem z resničnimi dogodki o paru, ki sta se znašla sredi največjega orkana v zgodovini. Film je posnet po resnični zgodbi o Tami Oldham in njenem zaročencu Richardu Sharpu, ki sta se odpravila na potovanje prek […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Boyhood (2014)  Rocky (1976)  The Purge (2013)  Taksi 5  Justice League (2017) Copyright © Deseta umetnost [Izgubljena med valovi], All Right Reserved. 2018.

Sicario 2: Vojna brez pravil

Deseta umetnost, 27. junij 2018 ― V nadaljevanju svetovne uspešnice SICARIO: ONKRAJ ZAKONA, se mamilaška vojna na meji med ZDA in Mehiko še poveča, ko začno mehiški karteli trgovati s teroristi po celotni ameriški meji. Za boj proti vojni se zvezni agent Matt Graver (Josh Brolin) ponovno poveže z nemirnim Alejandrom (Benicio Del Toro). Naslov v izvirniku: Sicario: Day of the […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Grimsby (2016)  Počutim se lepo  The Graduate (1967)  [Pozor, hud prizor] - Finding Nemo (2003)  Warrior (2011) Copyright © Deseta umetnost [Sicario 2: Vojna brez pravil], All Right Reserved. 2018.

Nebotičnik

Deseta umetnost, 27. junij 2018 ― Nekdanji vodja specialne enote za reševanje talcev pri FBI in vojni veteran Will Sawyer (Dwayne Johnson) po amputaciji noge ocenjuje varnost za nebotičnike. S svojo družino živi v najvišji in najvarnejši stavbi na svetu v Hong Kongu, znani kot The Pearl, kjer skrbi za varnost, a izpostavlja določene pomanjkljivosti v nebotičniku. Kljub zagotavljanju nadrejenih, da […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Twin Peaks: Fire Walk With Me (1992)  Deadpool 2  Tomb Raider (2018)  Ant-Man and The Wasp (2018)  Tomb Raider Copyright © Deseta umetnost [Nebotičnik], All Right Reserved. 2018.

Prvo očiščenje

Deseta umetnost, 27. junij 2018 ― Srhljivka Prvo očiščenje se vrača na sam začetek serije filmov OČIŠČENJE, ki jo je ustvaril in režiral James DeMonaco. Tako imenovani Novi očetje Amerike skušajo v preostanku leta mejo kriminalnih dejanj spraviti pod en odstotek, zato se odločijo, da bodo preizkusili sociološko teorijo, kjer državljanom v eni od zaprtih skupnosti dovoljuje, da v eni noči […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Macbeth (2015)  Non-Stop (2014)  Indiana Jones And The Last Crusade (1989)  [Pozor, hud prizor] - The Last of the Mohicans (1992)  The Conjuring 2 (2016) Copyright © Deseta umetnost [Prvo očiščenje], All Right Reserved. 2018.
ŠUM#9 / Kazimir Kolar: Kirurginja

ŠUM#9 / Kazimir Kolar: Kirurginja

ŠUM, 27. junij 2018 ― Kazimir Kolar Avtorica podobe: Anne de Vries Petek zvečer. Predbožična večerja pri predstojniku. Predstojnikove večerje so narejene po istem vzorcu: viski, hrana, prva buteljka, druga buteljka, hrana, še več vina. Abstiniram, toda v glavi se mi začne vrteti od Zaldiarja, ki sem ga pogoltnila popoldne, preden sem opravila dve urgentni sekciji (obstruirana ledvična arterija in […]
Rojstvo iz tišine, naš vsakdanji hrup: Zvočni zid in onstran

Rojstvo iz tišine, naš vsakdanji hrup: Zvočni zid in onstran

ARS Čas, prostor in glasba, 27. junij 2018 ― Kaj se zgodi, če prebijemo zvočni zid, in kaj je potem onstran? Ustvarjalci cikla oddaj »Čas, prostor in glasba« so se junija leta 2011 – pred sedmimi leti – dogovorili, da sestavijo malo drugačno oddajo. Z izbrano glasbo, s poezijo in z govorjeno besedo, ki naj bi vse nadgradila, z nekaterimi dokumentarnimi posnetki iz narave, so pomislili, da se razkošje zvoka rodi iz tišine, da pa (nemalokrat) prestopi v območje vsakdanjega hrupa. Kaj se zgodi, če prebijemo zvočni zid, in kaj je potem onstran? Je tam – tišina? Se bo onstran znova rodila glasba? O tem razmišljamo tudi v aktualnem ciklu oddaj »Čas prihodnosti«. Čez teden dni bo iz omenjenega cikla na sporedu enajsta oddaja z naslovom »Približevanje znanosti«. Današnja oddaja – avtor je prof. Pavel Mihelčič, bralca sta Sonja Polanc in Ivan Lotrič, oddajo je posnel Stane Košmerlj  –  je vmesna, z naslovom: »Zvočni zid in onstran«.

Milan Kleč: Moji spomini na morje

Koridor, 27. junij 2018 ― Knjiga Moji spomini na morje je zbirka 17 zgodb, v katerih je glavna tema morje. Opisano je dogajanje ob njem (poležavanje na plaži, iskanje skritih zalivov, sprehodi po skalah, pitje hladnih pijač v barih ob plaži), v njem (plavanje, ženski vratovi ter lasje v vodi) ter pogovori in spomini na morje tudi daleč stran v […] The post Milan Kleč: Moji spomini na morje appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
22. mednarodno srečanje saksofonistov Nova Gorica

22. mednarodno srečanje saksofonistov Nova Gorica

SIGIC - Novice, 27. junij 2018 ― Kulturni dom Nova Gorica konec junija v sodelovanju s številnimi podporniki in partnerji vstopa v 22. mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici. Posebnost letošnjega dogajanja je 9. mednarodno tekmovanje saksofonistov – SAXGO 2018: Nova Gorica bo v znamenju saksofona med 29. junijem in 7. julijem.

Moja zgodba ni tvoja zgodba

Majda Širca blog, 27. junij 2018 ―   »Poročila se bom!« reče hčerka (Snežana Nikšić) mami (Štefka Drolc) v zadnjih sekvencah enega najlepših slovenskih filmv  Na papirnatih avionih Matjaža Klopčiča (1967). »Nikar ne hiti! Veliko bi lahko dosegla, to pa te bo čisto spremenilo«, jo roti mama … Continue reading →

Inštitut Ramon Llull iz Barcelone objavil razpisa namenjena promociji katalonsko literature zunaj Katalonije

Javna agencija za knjigo, 27. junij 2018 ― Do 5. oktobra 2018 je odprt razpis za podporo promocijskih aktivnosti, ki podpirajo katalonsko literaturo zunaj katalonskega govornega območja, kot so gostovanja katalonskih avtorjev na mednarodnih literarnih festivalih, promocijske kampanje ob prevodih katalonskih avtorjev v druge jezike, podpora vzorčnih prevodov, produkcija monografskih člankov o katalonski literaturi v literarnih časopisih in revijah  itd. Več informacij in prijavni obrazci so na voljo TUKAJ. Drugi razpis, ki je odprt do 15. oktobra 2018, je namenjen podpori objav ilustriranih otroških knjig iz Katalonije. Več informacij je na voljo TUKAJ.  
še novic