Drago Tršar – erotična skulptura

Drago Tršar – erotična skulptura

ARS Likovni odmevi, 7. december 2018 ― Razstava v Mestni galeriji Ljubljana ob umetnikovi 90-letnici Razstava erotičnih skulptur Draga Tršarja je del niza razstav, nastalih v letu 2018, posvečenih umetnikovi 90-letnici. Z medinstitucionalnim sodelovanjem je tako Tršarjevo obsežno in raznoliko umetniško ustvarjanje analitično sistematično in znanstveno strokovno obdelano. Razstava njegovih erotičnih skulptur predstavlja avtorjev sproščen, oseben svet in radožive razsežnosti njegovega dela. Gost oddaje je kustos razstave dr. Sarival Sosič.
V imenu matere, Ljudje in Rožnati trikotnik

V imenu matere, Ljudje in Rožnati trikotnik

ARS Svet kulture, 7. december 2018 ― Igra Rožnati trikotnik je bila premierno uprizorjena leta 1979 in je avtorju Martinu Shermanu prinesla svetovno slavo. Oddaja bo v znamenju gledališča. V ljubljanski Mali drami bo nocoj prvo slovensko uprizoritev doživela igra Ljudje ameriškega dramatika mlajše generacije Stephena Karama, jutri bo pa velikem odru krstna uprizoritev nove drame Iva Svetine V imenu matere. V oddaji bomo predstavili igro Rožnati trikotnik ameriškega dramatika Martina Shermana – premiera bo prav tako jutri – ter koncert ob 25-letnici Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije.

Kamišibaj na podstrešju Vile Mayer

Kamra.si, 7. december 2018 ― Vabjeni v ponedeljek, 10. decembra 2018, ob 17. uri na praznično predstavo za otroke in odrasle na podstrešju Vile Mayer Tudi tokrat smo pripravili nekaj posebnega - kamišibaj zgodbe. Ker pa je letos pri nas Napotnikovo leto (130. obletnica rojstva kiparja Ivana Napotnika), bomo povedali tudi zgodbe o nekaterih kipih, ki jih imamo v Vili Mayer. Pripovedovali bosta Vanja Kretič in Špela Poles. Vljudno vabljeni (vstop je prost).

Slovenska industrija od nastanka do danes

Kamra.si, 7. december 2018 ― Zgodovinski arhiv na Ptuju in Inštitut za novejšo zgodovino vabita na predstavitev knjige Slovenska industrija od nastanka do danes avtorjev dr. Aleksandra Lorenčiča in dr. Jožeta Prinčiča. Predstavitev bo v sredo, 12. decembra 2018, ob 17. uri v prostorih Zgodovinskega arhiva na Ptuju. Knjigo, ki je izšla v zbirki Razpoznavanja/Recognitiones 38 Inštituta za novejšo zgodovino bodo predstavili urednik dr. Aleš Gabrič, recenzent dr. Jure Gašparič in dr. Aleksander Lorenčič.  
Pozor, muzejski kovček prihaja!

Pozor, muzejski kovček prihaja!

Muzeji radovljiške občine, 7. december 2018 ― V Muzejih radovljiške občine smo razmišljali, kako bi svoje vsebine še bolj približali našim uporabnikom in jim omogočili nekaj novega, česar v muzejih običajno ne izkusijo. Tako je v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine nastal projekt Muzejski kovček na obisku v več različicah, prilagojenih različnim starostnim skupinam. V muzejske kovčke… ... več o tem

Evropska muzejska nagrada 2019 za Muzej komunikacij v švicarskem Bernu

Misli, 7. december 2018 ― Muzejsko nagrado Sveta Evrope za leto 2019 prejme Muzej komunikacij v švicarskem Bernu, so danes sklenili na zasedanju odbora za kulturo parlamentarne skupščine Sveta Evrope v Parizu. Po besedah člana odbora Nina Goguadze je Muzej komunikacij zelo interaktiven, multisenzoričen, participatoren, dostopen, igriv, odprt in demokratičen muzej.
Prva liga

Prva liga

Radio Študent, 7. december 2018 ― Mladinska izmenjava Liga narodov na Cipru konc novembra. Če poznate Erasmusplus izmenjave, pol vam je vse jasno. Če ne, gre basically za osem dni all inclusive bivanja na račun EU.

Grigorij Čhartišvili: Pisatelj in samomor

Koridor, 7. december 2018 ― Grigorij Šalvovič Čhartišvili je zanimiv in neobičajen človek, tako kot je zanimiva in neobičajna njegova knjiga Pisatelj in samomor (2017) [Pisatel´ i samoubijstvo, 1999; 2006], kot se glasi poslanica, ki jo knjigi nameni Blaž Podlesnik. Zanimiv in neobičajen človek je mišljeno v strogo javnem smislu, torej kot takšen, kakršen je poznan javnosti. Kako, na kakšen […] The post Grigorij Čhartišvili: Pisatelj in samomor appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic