Nepozabni filmi leta 2018

Mestni kino Ptuj, 23. december 2018 ― Spoštovani filmoljubi, najlepše se vam zahvaljujemo za najboljše leto Mestnega kina Ptuj v zadnjih desetletjih. Tudi v letu 2019 vam pripravljamo veliko novega in zanimivega. Če si jih še niste utegnili ogledati, lahko v teh prazničnih dneh na velikem platnu še ujamete vrhunce leta 2018: prejemnika zlate palme, prejemnika velike nagrade žirije v Cannesu, evropski film leta, otvoritveni film Liffa in oba aktualna favorita zlatih globusov. Za mulce pa sta na
Zvezda je rojena (A Star Is Born)

Zvezda je rojena (A Star Is Born)

Koridor, 23. december 2018 ― Bradley Cooper se je z režijskim prvencem lotil že tretje priredbe slavnega filmskega muzikala Zvezda je rojena (A Star is Born) iz leta 1937. Tokrat občinstvo z užitkom odkriva nove sije starih zvezd – Cooper, uveljavljen igralec velikih zaslonov, denimo preseneti z žametnim glasom, Lady Gaga pa se izkaže z nezanemarljivo igralsko spretnostjo (dve leti […] The post Zvezda je rojena (A Star Is Born) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

PREDSTAVE Z OBISKOM DEDKA MRAZA

Hiša otrok in umetnosti, 23. december 2018 ― Med 26. in 29. decembrom bodo v Hiši praznične lutkovne predstave, po katerih bo otroke pozdravil dedek Mraz. Dedek Mraz lahko na vašo željo otroke tudi obdari. Darilo prinesete sami. Informacije in rezervacije na irena@hisaotrok.si.
Grinch (2018)

Grinch (2018)

Deseta umetnost, 23. december 2018 ― V animirani priredbi klasične zgodbe se Grinch ponovno loti za vselej uničiti praznik, a namesto tega spozna pravi pomen božičnega duha, zaradi česar se otopli tudi njegovo drugače dve številki premajhno srce. Godrnjavi Grinch, tokrat prilagojen za otroško občinstvo, ponovno nagaja prebivalcem mesteca Kdolsko in se na vsak način otepa božičnega vzdušja. Ne prenese njihovega veselodušnega […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Christopher Robin (2018)  Petdeset odtenkov svobode  Gringo  [Pozor, hud prizor] - Children of Men (2006)  The House of the Devil (2009) Copyright © Deseta umetnost [Grinch (2018)], All Right Reserved. 2019.
Sočasnost ali interakcija?

Sočasnost ali interakcija?

MMC Drugo, 23. december 2018 ― Kristin Ross si v svoji knjigi Maj 68 in njegovo posmrtno življenje prizadeva upreti hegemonistični interpretaciji študentskega upora v Franciji kot pretežno generacijskem pojavu, omejenem na . . .

1990 – Plebiscit o neodvisnosti

Zgodovina na dlani, 23. december 2018 23. decembra leta 1990 je bil na področju Socialistične republike Slovenije izveden plebiscit, na katerem so se volivci in volivke v Sloveniji odločili za odcepitev od Jugoslavije. Leto pozneje je bila na ta dan razglašena slovenska ustava, zato današnji dan zaznamujemo tudi kot dan ustavnosti. Obeležujemo ga od leta 1997,… Preberi The post 1990 – Plebiscit o neodvisnosti appeared first on Zgodovina na dlani.
V CD božični koncert radijskih ansamblov z New Swing Quartetom

V CD božični koncert radijskih ansamblov z New Swing Quartetom

Misli, 23. december 2018 ― V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (CD) bo nocoj tradicionalni božični koncert Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija. Vodil ju bo Patrik Greblo, v goste pa so povabili legendarni New Swing Quartet, s katerim so izbrali najlepše božične in duhovne pesmi. Ker je koncert razprodan, so javnosti odprli tudi popoldansko generalko.
Brane Mozetič prodrl v Južno Korejo s slikanicama

Brane Mozetič prodrl v Južno Korejo s slikanicama

Misli, 23. december 2018 ― Pesnik, pisatelj in urednik Brane Mozetič je s slikanicama Dežela bomb, dežela trav in Prva ljubezen prodrl v Južno Korejo. Obe knjigi je ilustrirala Maja Kastelic. Na povabilo založnice zadnje slikanice in s podporo javne agencije za knjigo se je v začetku decembra udeležil šestih predstavitev v Seulu in dveh na otoku Jeju na jugu države.
Franc Novinc

Franc Novinc

ARS Naši umetniki pred mikrofonom, 23. december 2018 ― Novembra  je dopolnil osemdeset let eden pomembnejših sodobnih slovenskih likovnih ustvarjalcev, slikar in grafik Franc Novinc Novembra  je dopolnil osemdeset let eden pomembnejših sodobnih slovenskih likovnih ustvarjalcev, slikar in grafik Franc Novinc. Po Šoli za oblikovanje je leta diplomiral na Akademiji za likovno umetnost. Delal je kot restavrator in nato svobodni umetnik. Leta 1986 je bil izvoljen za docenta, potem za izrednega in leta 1996 za rednega profesorja za risanje in slikanje na ALU. Vabimo vas, da v oddaji Naši umetniki pred mikrofonom prisluhnete, kako je Franc Novinc pred mnogimi leti – oddajo smo posneli leta 1987 – razmišljal in pripovedoval o svojem ustvarjanju.
še novic