Esad Babačić: Dobro jutro smetarji.

OUTSIDER, 30. oktober 2019 ― Med domišljijo in domišljavostjo ni več pravega prostora – samo še nepregleden smetnjak, v katerem mrgoli mrčesa človeških zablod. Smo vse bolj sterilna družba; uspešno recikliramo in pometamo z vsem, kar nas moti na naši poti do uspeha. A ravno ta sterilnost nas hkrati dela umazane v svojem bistvu. Vidimo namreč smeti drugih, z nonšalantno… The post Esad Babačić: Dobro jutro smetarji. appeared first on OUTSIDER.

IZJAVA OB ŠPANSKI POLITIČNI FARSI IN KATALONSKEM VPRAŠANJU

Društvo slovenskih pisateljev, 30. oktober 2019 ― Člani Društva slovenskih pisateljev odločno podpiramo katalonska prizadevanja za veljavo človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter za pravico do nacionalne suverenosti, vključno s pravico do samoodločbe.  Hkrati se čutimo ponižani in osramočeni ob sprenevedavih odzivih aktualne slovenske politike, ki bi naj zastopala naše demokratične vrednote in interese. Naj bo jasno: naša osnovna demokratična vrednota je […]

Asociacija v Državnem zboru za višji proračun

Asociacija, 30. oktober 2019 ― Asociacija se je v oktobru udeležila seje Odbora za kulturo v Državnem zboru, poleg tega pa tudi seje Komisije za kulturo, znanost, šolstvo in šport v Državnem svetu. Obakrat smo predstavili skupno javno pismo več kot tridesetih krovnih organizacij na področju kulture, kjer se zavzemamo za sprejetje razvojnega proračuna za kulturo za prihodnji dve leti. … Preberi več o Asociacija v Državnem zboru za višji proračun

Z gledališčem nad učence in dijake tokrat v MARIBORU!

Ana Monro, 30. oktober 2019 ― Z jesenjo se je začela nova serija praktične delavnice Z gledališčem nad učence in dijake, udeleženci katere spoznajo in preizkusijo uporabnost gledaliških tehnik in iger za oblikovanje inovativnih pedagoških metod, gradnjo skupinske dinamike in krepitev motivacije ter koncentracije šolarjev. 19. novembra od 15.00 do 19.00 bo delavnica potekala v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Vabljeni k ... The post Z gledališčem nad učence in dijake tokrat v MARIBORU! appeared first on Ana Monro.

Izid knjige Živeti v socialistični Ljubljani

Zgodovinski arhiv Ljubljana, 30. oktober 2019 ― Zgodovinski arhiv Ljubljana je izdal monografijo dr. Davida Petelina z naslovom Živeti v socialistični Ljubljani. Knjiga z bogatim izborom fotografij na 400 straneh obravnava ljubljansko mestno življenje v prvih dveh desetletjih po 2. svetovni vojni. Knjiga je po ceni 25 EUR na voljo v knjigarnah in v naših enotah. Naročite jo lahko tudi na nika.urlep@zal-lj.si.
Letošnje Godalkanje v znamenju balfolka

Letošnje Godalkanje v znamenju balfolka

SIGIC - Novice, 30. oktober 2019 ― V nedeljo, 3. novembra, se bo ob 18. uri v Festivalni dvorani v Ljubljani odvijala glasbena poslastica, namenjena družinam, posameznikom in vsem plesa željnim. Prihajajo zvoki balfolka in godal! Obeta se največji dogodek, povezan z balfolkom pri nas.
EUROPA CANTAT FESTIVAL KMALU V LJUBLJANI

EUROPA CANTAT FESTIVAL KMALU V LJUBLJANI

Revija Primus, 30. oktober 2019 ― Piše: Matej Primožič Poletje 2021 se marsikomu zdi precej daleč. A ko pogledamo na projekt, ki se bo pri nas takrat prav na hitro, natančneje v dobrem tednu, odvil, se zdi ta oddaljenost zelo relativna. Pogled pisca prispevka je pogled s strani organizatorjev, ki si že danes belijo glavo s tisoč in eno podrobnostjo. Zakaj? ...
Pavarotti

Pavarotti

Koridor, 30. oktober 2019 ― Biografski dokumentarec o Pavarottiju kot človeku. The post Pavarotti appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Najsrečnejše obdobje potovanja Alme M. Karlin na razstavi v Celju

Najsrečnejše obdobje potovanja Alme M. Karlin na razstavi v Celju

Misli, 30. oktober 2019 ― V Pokrajinskem muzeju Celje so ob 130. obletnici rojstva Alme M. Karlin in 100-letnici njenega odhoda na osem let dolgo pot okrog sveta odprli razstavo Azija me je povsem uročila. Na ogled je več kot 100 predmetov iz Vzhodne Azije, ki jih je zbrala na najsrečnejšem delu svojega potovanja, kar kažejo njeni opisi dežel, denimo "ljubljena Japonska".
Nagrado bert prejme igralec Vlado Novak

Nagrado bert prejme igralec Vlado Novak

Društvo slovenskih režiserjev, 30. oktober 2019 ― Vlado Novak /vir Večer, foto Igor Napast/   Letošnji prejemnik nagrade bert za življenjsko delo na področju filmske in televizijske igre je igralec  Vlado Novak. Slovesnost s podelitvijo, na kateri bo predvajan celovečerni igrani film Jožeta Pogačnika Kavarna Astoria, bo na Večeru Društva slovenskih režiserjev v torek, 12. novembra, ob 20.00 v Slovenski kinoteki. Brezplačne vstopnice bodo na […]

Ljubiti lahko začnemo takrat, ko se znebimo strahu

SiGledal Novice, 30. oktober 2019 ― PREJELI SMO: Vtisi z letošnjega 53. mednarodnega gledališkega festivala Bitef v Beogradu, na katerem je predstava SNG Drama Ljubljana Ali: Strah ti poje dušo v režiji Sebastijana Horvata prejela nagrado za najboljšo predstavo. – Vtise s festivala nam je s prošnjo za objavo na portalu SiGledal poslala Nataša Gvozdenović, novinarka iz Novega Sada.

Na Novi pošti premiera besedila Varje Hrvatin

SiGledal Novice, 30. oktober 2019 ― Na Novi pošti bo drevi ob 20. uri premiera besedila Varje Hrvatin, nastalega v sklopu delavnic dramske pisave Vzkrik, z naslovom Vse se je začelo z golažem iz zajčkov. Režijo besedila, ki predstavlja "svojevrstno retrospektivo in hkrati introspekcijo v bivanjski model avtorice", podpisuje Eva Kokalj.
še novic