Čufarjeva plaketa kabaretu Blaznost igre

SiGledal Novice, 20. november 2019 ― Čufarjevo plaketo za najboljšo predstavo 32. Čufarjevih dni je ob nocojšnjem zaključku festivala ljubiteljskih gledališč na Jesenicah prejela skupina Hlodi KUD Franc Kotar Trzin za sanjsko-lirični kabaret Blaznost igre. Občinstvo je najbolj prepričalo domače gledališče s predstavo Za zmeraj! Med mladimi ustvarjalci je slavil Loški oder.

Čufarjeva plaketa kabaretu Blaznost igre

Misli, 20. november 2019 ― Čufarjevo plaketo za najboljšo predstavo 32. Čufarjevih dni je ob nocojšnjem zaključku festivala ljubiteljskih gledališč na Jesenicah prejela skupina Hlodi KUD Franc Kotar Trzin za sanjsko-lirični kabaret Blaznost igre. Občinstvo je najbolj prepričalo domače gledališče s predstavo Za zmeraj! Med mladimi ustvarjalci je slavil Loški oder.

REFRESH: KULturna dediščina je KUL!

ZZMS, 20. november 2019 ― Nagovoriti mlade, da na ustvarjalen način odkrivajo, kako “kul” je naša kulturna dediščina, je bil eden izmed poglavitnih ciljev projekta REFRESH – Young art(ist)s refreshing heritage, ki je združil mlade umetnike iz Slovenije, Romunije, Italije in Španije. Evropski projekt, ki se je začel leta 2018, v letu Evropske kulturne dediščine, in ga je v programu […] The post REFRESH: KULturna dediščina je KUL! appeared first on ZZMS.
30. LIFFe: Parazit (Gisaengchung)

30. LIFFe: Parazit (Gisaengchung)

Koridor, 20. november 2019 ― Številnih odlik Parazita ni moč zanikati, vendar bo ta neznansko hvaljen film zaradi fame, ki meji na mit, nekatere pustil hladnejše, kot bi si želeli. The post 30. LIFFe: Parazit (Gisaengchung) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Angstblüten II / Timor Flores II

Angstblüten II / Timor Flores II

Cirkulacija 2, 20. november 2019 ― Friday, 22nd november 2019 at 20.00 hours… a concert/ theatrical performance between romantique, baroque – and the so-called noise… /nobody is safe anymore: Gustav Mahler, Henry Purcell, Arvo Pärt, Klaus Nomi… in Cirkulacija 2 | Ljubljana /. Duo directly from Berlin: R. Gönke + Anita Groschen: Angstblüten II \|/ Timor Flores II /when the flower blooms for the last time – before it dies… / And just before the performance – a little gift: Mondnacht.by.Danja.Schil...
Alice v postelji

Alice v postelji

Koridor, 20. november 2019 ― Alice v postelji je tako v prvi vrsti estetizirano doživetje, ki pa izjemno tenkočutno obravnava kontekste in vsebine, ki jih narekuje Sontag, in vse posege v uprizoritveni verziji besedila skrbno zlije z; oziroma skrije v podpis avtoričine pisave. The post Alice v postelji appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

POBUDA ZA POENOSTAVITEV POSTOPKOV IZDAJE GRADBENEGA DOVOLJENJA

OUTSIDER, 20. november 2019 ― Gradbeni zakon (GZ), ki je nadomestil Zakon o gradnji objektov (ZGO-1), je v postopek pridobivanja dokumentacije za gradnjo in gradnje same prinesel mnogo pozitivnih sprememb. Kljub dobronamernosti pa je nekaj sprememb tudi neustreznih oz. so se zakonska določila, ki so se v praksi izkazala kot slaba, prenesla iz stare zakonodaje v novo. Z namenom konstruktivnega… The post POBUDA ZA POENOSTAVITEV POSTOPKOV IZDAJE GRADBENEGA DOVOLJENJA appeared first on OUTSIDER.

Blaž Šenica: Košarka, mistično in arhitektura

OUTSIDER, 20. november 2019 ― V zgodnjem otroštvu sem se navdušil nad košarko. Na začetku sem spremljal predvsem Olimpijo, ki je takrat domovala v meni bližnji Hali Tivoli, nato seveda tudi slovensko reprezentanco. Tako sem se kmalu navduševal nad najboljšimi igralci na svetu in tudi sam začel obiskovati treninge košarke. Trenerji so od nas zahtevali trdo delo, a o košarkarskih… The post Blaž Šenica: Košarka, mistično in arhitektura appeared first on OUTSIDER.
še novic