Sinhroni plavalci

Sinhroni plavalci

LUD Literatura, 30. november 2019 ― Bedak me je imel zares rad. Ne vem, zakaj si je to zaslužil. Verjetno zato, ker so ga moje zlovešče skrivnosti nenavadno privlačile. Ker jih je hotel razsvetliti. In ker je bil tako otroško naiven, da je mislil, da jih lahko.
Veliki Gatsby

Veliki Gatsby

Koridor, 30. november 2019 ― Veliki Gatsby je plesni spektakel, ki s svojo izvirnostjo in velikopoteznostjo na ljubljanski baletni oder prinaša več kot dobrodošlo osvežitev. The post Veliki Gatsby appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

ŠUGLA vabi na akrobatski modul z MIMBRAMI!

Ana Monro, 30. november 2019 ― Mimbre (VB) so mednarodno (pri)znana ženska akrobatska skupina, ki jo je poleti gostila Ana Desetnica, decembra pa prihaja(jo) na ŠUGLO, Šolo sodobnih perfirmativnih in uličnih umetnosti! Vabljeni na njihovo intenzivno delavnico ekskluzivnih akrobatskih in t. i. acrobalance tehnik. VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA           The post ŠUGLA vabi na akrobatski modul z MIMBRAMI! appeared first on Ana Monro.

Sandra Erpe: Avtogram

OUTSIDER, 30. november 2019 ― Na pot smo se odpravili sredi noči; po najboljših močeh se je bilo treba izogniti vsem morebitnim kolonam, ki so med vikendi na cesti od drobcene dolenjske vasice do bosanske meje še kako pogoste. Vožnja do meje naj bi navadno ob takšni uri potekala gladko. Do Semiča ni bilo daleč in tudi preostala pot skozi… The post Sandra Erpe: Avtogram appeared first on OUTSIDER.

Vanja Tajnšek: Kvačkanje

OUTSIDER, 30. november 2019 ― Zaslišala je žvenket šopa ključev, ki jih je odvrgel v majhno kristalno posodico, in ob tem najbrž spet okrušil delček roba. Pred leti, ko sta se selila v novo hišo, ji jo je podarila mama. Namenila ji je mesto v predsobi, da bo zadnja domača reč, ki jo vidi, ko odide iz doma, in prva,… The post Vanja Tajnšek: Kvačkanje appeared first on OUTSIDER.

Straniščne spletke 3: nagrajenci

OUTSIDER, 30. november 2019 ― Prvi večer festivala Orodja za boljše bivanje, ki je potekal 29.11.2019, smo razglasil zmagovalce literarnega natečaja Straniščne spletke 3. Komisija, ki so jo sestavljali Tina Košir, Agata Tomažič in Andrej Hočevar so podelili tri nagrade in tri priznanja. Čeprav je bilo zgodb 99, je vsak ocenjevalec izbral svojo šesterico najboljših, le pri dveh zgodbah se… The post Straniščne spletke 3: nagrajenci appeared first on OUTSIDER.

Prvič na Kotlovniškem odru in četrta obletnica delovanja

Kamnik.info, 30. november 2019 ― Včeraj so v MC Kotlovnica vibrirali basi izpod rok in računalnika Tete Mete, ki je tu nastopila prvič, za njo pa so publiko očarali Futurski, ki so včeraj slavili točno štiri leta njihovega obstoja. S polurno zamudo, ki poslušalcev ni kaj preveč zmotila, je Teta Meta prišla na oder in začela s svojo računalniško čarovnijo. ...
Ali Slovenci izdamo preveč knjig?

Ali Slovenci izdamo preveč knjig?

MMC Knjige, 30. november 2019 ― “Postajamo družba brez branja knjig, tisti pa, ki jih še berejo, čedalje več berejo brezplačno in vse več v angleščini. In tudi ti berejo vse manj,” opozarja izredni profesor založništva na ljubljanski Filozofski fakulteti in pisatelj Andrej Blatnik.

Zvočno gibalna predstava, ki je glasna brez besed

Kamnik.info, 30. november 2019 ― Intima. Nelagodnost. Presenečenja. Čudovitost. Tako bi lahko opisali včerajšnjo predstavo Laliá petih mladenk, v kateri odkrivajo notranji jaz. Beseda Laliá pomeni glas, pomeni zvok. Kljub temu, da je bilo skozi celotni performans občinstvu namenjenih le nekaj kratih stavkov, so nastopajoče gledalce s svojimi zvoki očarale. Intimno zastavljeno prizorišče, kjer so gledalci skupaj z igralkami na ...
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 30. november 2019 ― Pri založbi Učila International je izšla knjiga Moja zgodba - Michelle Obama, pri Cankarjevi založbi pa četrti roman iz Neapeljskega cikla Elene Ferrante O izgubljeni deklici. Pri Cankarjevi založbi so izdali delo Ilije Trojanowa Moja olimpijada - en amater, štiri leta, 80 disciplin, pri založbi Grlica pa knjigo Šola magičnih živali Margit Auer.
1962 Rakek – Obutev

1962 Rakek – Obutev

Stare slike (Cerknica), 30. november 2019 ― Ker druge ni, smo si sliko sposodili iz časopisa Glas Notranjske iz leta 1962. Na ta način je kolektiv podjeta Obutev voščil delovnim ljudem srečno novo leto. Podjetje je nastalo leta 1947. Imelo je 26 zaposlenih in čevljarski delavnici v Postojni in Starem trgu. Popravljali so stare in izdelovali nove čevlje. To ni zadoščalo za […]
še novic