Dve zlati piščali za Dan D

Dan D, 18. junij 2020 ― Dan D so na letošnji podelitvi glasbenih nagrad Zlata piščal slavili kar dvakrat. Akademija strokovnjakov z glasbenega in medijskega področja jih je proglasila za izvajalce leta 2019, album leta pa je postala njihova Knjiga pohval in pritožb (Milo za drago). Skupaj z nagrado za album DNA D v letu 2016 so v zbirki skupine Dan D sedaj že tri Zlate piščali. Knjiga […] The post Dve zlati piščali za Dan D appeared first on Dan D.
Literarna nagrada vilenica za slovaško pesnico Milo Haugovo

Literarna nagrada vilenica za slovaško pesnico Milo Haugovo

Misli, 18. junij 2020 ― Velika nagrajenka 35. festivala Vilenica je slovaška pesnica Mila Haugova, ki po besedah predsednika žirije Vilenice Aljoše Harlamova v sedanjih razmerah pooseblja Srednjo Evropo. Slovenski avtor v središču letošnjega festivala, ta bo potekal med 8. in 13. septembrom, pa je Vinko Möderndorfer.

Črno-bela prihodnost

OUTSIDER, 18. junij 2020 ― Ko je v Tivolskem gradu pred skoraj dvema stoletjema od časa do časa stanoval maršal Radetzky, so bile sobane v prvem nadstropju verjetno opremljene relativno skromno – kot se za starega soldata, ki je večino svojega življenja preživel na bojnih pohodih in poljskih posteljah, tudi spodobi. Radetzky je bil varuh starega reda. Vsi njegovi manevri,… The post Črno-bela prihodnost appeared first on OUTSIDER.
Na Ptuju raste nov rod umetnikov

Na Ptuju raste nov rod umetnikov

Štajerski tednik, 18. junij 2020 ― Na Prešernovi 29 na Ptuju, v pritličnih prostorih Galerije mesta Ptuj, bo vse do jeseni na ogled študijska razstava udeležencev začetnega tečaja risanja, ki ga je po nekajletnem premoru organizirala OI JSKD Ptuj v sodelovanju z Galerijo mesta Ptuj.
Ptuj: Tržnica tudi kot razstavišče

Ptuj: Tržnica tudi kot razstavišče

Štajerski tednik, 18. junij 2020 ― Razstava na prostem Številne podobe Ptuja, ki so jo odprli 10. junija na platoju ptujske tržnice, je nastala na pobudo MO Ptuj in županje Nuške Gajšek. S tem so v MO Ptuj predstavili še en vidik uporabe tržnice – enostaven dostop do kulturne dediščine.

Umrl gledališki režiser Igor Vuk Torbica

SiGledal Novice, 18. junij 2020 ― V 33. letu je v Rovinju umrl znani gledališki režiser Igor Vuk Torbica, je v sredo zvečer objavila srbska radiotelevizija (RTS), ki se sklicuje na sporočilo družine in prijateljev. Torbica je sodeloval s številnimi znanimi gledališči v regiji, od Slovenije do Severne Makedonije, med drugim tudi v Ljubljani in Kranju.
Sejem na zraku: park Zvezda

Sejem na zraku: park Zvezda

Društvo slovenskih pisateljev, 18. junij 2020 ― Priljubljeni Sejem na zraku – ki je bil bržkone prva kulturna prireditev v živo po preklicu epidemije – se vrača. V sodelovanju s številnimi založbami bo tokrat potekal od 19. do 21. junija na tradicionalni in priljubljeni lokaciji v središču prestolnice, v parku Zvezda. Knjige bodo predstavljali in ponujali številni založniki, ki so za sejem […]
Cirkulacija 2: News from the Crypt

Cirkulacija 2: News from the Crypt

Cirkulacija 2, 18. junij 2020 ― Po dolgem vsenacionalnem krču najavljamo reanimacijo situacije in povratek k (našim = Cirkulacijskim) koreninam. Napovedujemo: “hiperprodukcijo in kulturni dom”. Najavljamo “Stroj za izboljšanje sveta”. Po polletnem prehodnem obdobju smo z veliko pomočjo Mestne občine Ljubljana uspešno naselili Podhod Ajdovščina v centru Ljubljane in v preteklih dneh že začeli vzpostavljati delovne pogoje za nadaljevanje naših dejavnosti v obliki lokalnega centra interdisciplinarnih pristo...
še novic