Rože meona

Rože meona

Vrabec Anarhist, 15. julij 2020 ― govoreči medvedi, ki hodijo drug k drugemu na obisk na čaj z ribezovo marmelado presegajo bit govoreči medvedi presegajo bit govoreči medvedi presegajo bit govoreči medvedi presegajo bit The post Rože meona appeared first on Vrabec Anarhist.
PLES STARIH MATER: »ČAS JE, DA ZAČNEM HODITI BOSA«

PLES STARIH MATER: »ČAS JE, DA ZAČNEM HODITI BOSA«

Revija Primus, 15. julij 2020 ― Piše: Katja Gorečan   Jungovska psihoanalitičarka, pesnica in pripovedovalka Clarissa Pinkola Estés je leta 1992 izdala eno svojih najbolj prepoznavnih knjig Ženske, ki tečejo z volkovi, ki je v našem prostoru izšla pri Založbi Eno v prevodu Vere Čertalič. Avtorica je na podoben način strukturirala tudi knjigo Ples starih mater (Založba Eno, prevod Vera Čertalič), ...

Objavljen razpis za Severjeve nagrade

SiGledal Novice, 15. julij 2020 ― Sklad Staneta Severja je objavil razpis za Severjeve nagrade. Sklad bo na jubilejni, 50. podelitvi namenil dve nagradi za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih ter po eno nagrado za igralsko stvaritev študenta dramske igre ter za igralsko stvaritev v slovenskem ljubiteljskem gledališču. Rok za oddajo predlogov je 9. oktober.

Nina Granda: Kultura na poživilih

OUTSIDER, 15. julij 2020 ― Slovenska kultura je izjemno plodna. Letos bodo slovenske založbe natisnile čez 5000 novih knjig, med njimi okrog 3500 izvirnih del. Slovenski knjižni sejem traja šest dni in je od jutra do večera zapolnjen s predstavitvami novosti in kulturnimi debatami. Imamo programsko natrpan Mesec prostora, gledališke, filmske, literarne, arhitekturne festivale. Na festivalu slovenskega filma je bilo… The post Nina Granda: Kultura na poživilih appeared first on OUTSIDER.

Objavljen razpis za Severjeve nagrade

Misli, 15. julij 2020 ― Sklad Staneta Severja je objavil razpis za Severjeve nagrade. Sklad bo na jubilejni, 50. podelitvi namenil dve nagradi za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih ter po eno nagrado za igralsko stvaritev študenta dramske igre ter za igralsko stvaritev v slovenskem ljubiteljskem gledališču. Rok za oddajo predlogov je 9. oktober.
FSF letos zaradi izrednih razmer v Ljubljani

FSF letos zaradi izrednih razmer v Ljubljani

Misli, 15. julij 2020 ― Zaradi spremenljive epidemiološke situacije in z njo povezanih ukrepov so se organizatorji 23. Festivala slovenskega filma (FSF) odločili, da bo med 6. in 11. oktobrom potekal v Ljubljani in ne v Portorožu kot sicer. Festivalsko dogajanje bo najverjetneje skoncentrirano na Kino Komuna in njegovo okolico, nekaj dogodkov bo prestavljenih na splet.

Evropski parlament o okrevanju kulture po pandemiji

SiGledal Novice, 15. julij 2020 ― Evropski poslanci so v petek na pobudo skupine Renew na plenarnem zasedanju spregovorili o okrevanju kulture po pandemiji. Pripravili so tudi dokument, v katerem izpostavljajo potrebo po zadostni in dostopni finančni pomoči kulturi, predlagajo korake za oživitev evropskega turizma in pozivajo k celoviti evropski kulturni politiki.

Manifest Kulturna dediščina: Močan katalizator za prihodnost Evrope

Ministrstvo za kulturo, 15. julij 2020 ― Ob dnevu Evrope, 9. maja 2020, v letu, ko obeležujemo 70. obletnico Schumanove deklaracije in začetka procesa evropskega združevanja, ter v času, ko se Evropa in ves svet spopadata s premagovanjem krize brez primere, ki jo je povzročil virus SARS-CoV-2, so se predstavniki obsežne dediščinske skupnosti, ki deluje po vsej Evropi, zbrali v sklopu Evropskega zavezništva za dediščino. Predstavili so manifest Kulturna dediščina: Močan katalizator za prihodnost Evrope.

Izboljšanje položaja NVO in samozaposlenih v MOL

Asociacija, 15. julij 2020 ― Mestna občina Ljubljana je pripravila osnutek dokumenta Strategija razvoja kulture v MOL 2020–2023 z usmeritvami do leta 2027. V okviru javne razprave, ki je trajala do 12. Julija, se je odzvala tudi Asociacija. V društvu Asociacija se zavedamo, da kultura v Ljubljani zavzema posebno mesto, kljub temu pa menimo, da še vedno ostaja prostor za … Preberi več o Izboljšanje položaja NVO in samozaposlenih v MOL
Evropski parlament o okrevanju kulture po pandemiji

Evropski parlament o okrevanju kulture po pandemiji

Misli, 15. julij 2020 ― Evropski poslanci so v petek na pobudo skupine Renew na plenarnem zasedanju spregovorili o okrevanju kulture po pandemiji. Pripravili so tudi dokument, v katerem izpostavljajo potrebo po zadostni in dostopni finančni pomoči kulturi, predlagajo korake za oživitev evropskega turizma in pozivajo k celoviti evropski kulturni politiki.
Neodvisne

Neodvisne

MMC Gledamo, 15. julij 2020 ― "Vsaka stvar ima dve plati. Dame, prosim, obrnite se," je moderator na odru Royal Albert Halla leta 1970 naročil tekmovalkam za mis sveta, ki so v tistem trenutku nosile samo kopalke, visoke pete in kamnite nasmeške na obrazih.
DIY fotogrametrija tal

DIY fotogrametrija tal

PIFcamp, 15. julij 2020 ― Fotogrametrija je tehnologija pridobivanja kvantitativnih podatkov o fizičnih objektih, organizmih in njihovem okolju iz fotografskih posnetkov. Opazovanje spreminjanja pokrajin s pomočjo satelitskega slikanja ali spremljanje odzivanja ekosistema preko stacionarnih kamer je široko uporabljena tehnika. Kljub temu pa neposredna časovno rešena (time-resolved) fotografija v okviru raziskovanja tal doslej še ni bila natančno raziskana. V te namene … Preberi več o DIY fotogrametrija tal The post DIY fotogrametrija tal appeared first on PIFcamp.
še novic