V Mariboru še iščejo rešitev za Plečnikovo kapelico

V Mariboru še iščejo rešitev za Plečnikovo kapelico

Misli, 14. avgust 2020 ― Kapelico, ki je bila po načrtih arhitekta Jožeta Plečnika urejena v notranjosti stavbe pri Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, kjer je načrtovana gradnja nove garažne hiše, so jezuiti prestavili v skladišče. Na mariborski občini še razmišljajo, kako bi zavarovali to dragoceno dediščino, med drugim imajo v mislih gradnjo nove kapele.

LITERATURA MED KRIZO IN PO NJEJ: Urška Bračko

Koridor, 14. avgust 2020 ― Kot sedmo v seriji Literatura med krizo in po njej objavljamo besedilo knjižne blogerke Urške Bračko, ki upravlja blog z naslovom Booknjiga. The post LITERATURA MED KRIZO IN PO NJEJ: Urška Bračko appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Domača knjižnica: Žiga X Gombač

Domača knjižnica: Žiga X Gombač

Airbeletrina, 14. avgust 2020 ― »Knjižnica bi morala biti srce vsakega doma. Ne televizija, računalnik, igralna konzola ali telefon, temveč knjižne police,« poudarja otroški in mladinski pisatelj Žiga X Gombač. Neži Mrevlje in bralcem AirBeletrine je razkazal svojo domačo knjižnico oziroma celo več knjižnic.

Bazen – osvežitev na domačem dvorišču

OUTSIDER, 14. avgust 2020 ― Na kaj moramo biti pozorni, ko se odločamo za vgradnjo bazena doma? Bazen ob hiši je razkošje, za katerega se danes odloča vse več ljudi. Iznajdljive rešitve ponudnikov so pripomogle k temu, da se je tudi strošek nakupa bazena in njegove vgradnje odločno znižal. S pametnim načrtovanjem lahko zunanji bazen postane najljubše igrišče otrok, v… The post Bazen – osvežitev na domačem dvorišču appeared first on OUTSIDER.

O muzeju: Podeželje in dediščina v dolini Soče

Tolminski muzej, 14. avgust 2020 ―     Projekt: Podeželje in dediščina v dolini Soče Kratica: PODEŽELJE IN DEDIŠČINA Vodilni partner: LAS Dolina Soče Projektni partnerji: Planinsko društvo Kobarid, Tolminski muzej, Kobariški muzej d.o.o., Občina Kanal ob Soči, Društvo rejcev drobnice Bovške, Občina Tolmin, Kulturno tehnično turistično društvo Baška dediščina, ...
21. Festival Letni oder Ruše 2020: Pohorska pravljica

21. Festival Letni oder Ruše 2020: Pohorska pravljica

Bajalka, 14. avgust 2020 ― ALENKA SPACAL IN ZDENKA GAJSER: FIŽOLJE PRAVLJICE Ker se bliža čas obiranja fižola, bosta Bajalkini pravljičarki otrokom pripovedovali fižolje pravljice v soboto, 15. avgusta, ob 17. uri  v Parku pred Občino Ruše. Alenka Spacal bo povedala pravljico iz svoje najnovejše avtorske slikanice FIŽOLČICA BEŽI PRED FIŽOLOVO JUHO. Pravljičarka obožuje fižolovo juho. Ko je bila majhna, je zbirala raznobarvna fižolova zrna. Sadila jih je k lončnicam in čakala, da so vzklila. Ker jo še vedno navdušujejo čudovite barve in vzorčki fižolov, si je izmislila pravljico o mali modri fižolčici, ki pobegne iz sklede s fižoli. Ko se na svojem begu kotali po […] Stran 21. Festival Letni oder Ruše 2020: Pohorska pravljica se je prvič pojavila na strani Bajalka.
Koncert za filmskim platnom

Koncert za filmskim platnom

Odzven, 14. avgust 2020 ― Posebna projekcija iz filma Prekletstvo Valburge Tomaža Gorkiča na Letnem vrtu Gala hale na Metelkovi v Ljubljani je ponudila priložnost slišati v živi izvedbi izvrstni soundtrack avtorja Janija Mujića v izvedbi zasedbe Digital Criminal.
Muzeji s skupno vseslovensko akcijo Naprej v preteklost

Muzeji s skupno vseslovensko akcijo Naprej v preteklost

Misli, 14. avgust 2020 ― Pod okriljem Skupnosti muzejev Slovenije bo med 17. in 23. avgustom potekala vseslovenska akcija Naprej v preteklost. Projektu se je pridružilo 54 muzejev in galerij, ki bodo z dogodki in dejavnostmi popestrili dogajanje v lastnih prostorih kot tudi na spletu. Na muzejski ploščadi Metelkova bo na ogled panojska razstava državnih muzejev Slovenije.
1952 Begunje – Unimog

1952 Begunje – Unimog

Stare slike (Cerknica), 14. avgust 2020 ― Gospod Viktor Žnidaršič se rad spominja začetkov svoje delovne dobe na Žagi v Begunjah. Kaj vse so izdelovali in popravljali v mehanični delavnici tedanje Žage, je že opisal v posebnem prispevku. Zanimiva pa je tudi njegova pripoved o zadružnem Unimogu, ki je bil prevozno sredstvo za izdelke z Žage na železniško postajo na Rakeku, za … … Nadaljujte z branjem→
Na virtualnem Sarajevskem filmskem festivalu tudi slovenski avtorji

Na virtualnem Sarajevskem filmskem festivalu tudi slovenski avtorji

Misli, 14. avgust 2020 ― Sarajevski filmski festival (SFF) bo zaradi poslabšane epidemiološke situacije v Sarajevu v celoti potekal na spletni strani ondemand.sff.ba. Odprli ga bodo drevi s svetovno premiero BiH celovečerca Koncentriši se, baba režiserja Pjera Žalice. V festivalskih programih je tudi nekaj slovenskih filmov, kot je Ne pozabi dihati Martina Turka.
še novic