DOGODIVŠČINA na Gornjem trgu se nadaljuje!

Ana Monro, 15. avgust 2020 ― Kljub dežju smo v petek, 14. avgusta, pripravili še eno čudovito doživetje za obiskovalce Ljubljanskih zgodb. Pod lestencem na Gornjem trgu se spet dobimo 28. avgusta in 11. ter 25. septembra ob 18.00. Vabljeni, da se nam pridružite!   VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA       The post DOGODIVŠČINA na Gornjem trgu se nadaljuje! appeared first on Ana Monro.
Na mariborskem Rotovškem trgu po novih načrtih tudi galerija in kino

Na mariborskem Rotovškem trgu po novih načrtih tudi galerija in kino

Misli, 15. avgust 2020 ― Ekipa na Mestni občini Maribor je v sklopu priprave končnega projekta obnove osrednje enote Mariborske knjižnice, za katerega pričakuje finančno pomoč države, umestila na Rotovški trg še galerijo in kino. Projekt se po novem imenuje Center Rotovž in med drugim vključuje še vzpostavitev prehoda do Gosposke in Lekarniške ulice.
Tudi letos bo Kranj popestril tradicionalni jazz festival

Tudi letos bo Kranj popestril tradicionalni jazz festival

Misli, 15. avgust 2020 ― Jazz Kamp Kranj bo že 17. leto zapored oživil poletno glasbeno sceno v mestu. Na drevišnjem odprtju festivala bo ob 20.30 na Pungertu nastopil italijanski blues kitarist Mike Sponza s svojim oktetom in gostom s Hrvaške Tomislavom Golubanom. Raznolik festivalski program bo potekal do 23. avgusta, vendar tokrat brez delavnic.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 15. avgust 2020 ― Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšla knjiga Kiliana Jorneta Nič ni nemogoče, pri založbi Miš pa mladinski roman Gremo mi v tri krasne Nataše Konc Lorenzutti. Pri KUD Sodobnost International so izdali knjigo Tine in Bine Detektiva Aino Havukainen in Samija Toivonena, pri Mladinski knjigi pa prenovljeni Atlas sveta za osnovno in srednje šole.
1955 Martinjak — Razglednica

1955 Martinjak — Razglednica

Stare slike (Cerknica), 15. avgust 2020 ― Razglednica iz zbirke Saša Križmana prikazuje štiri poglede na prijetno vasico Martinjak. Martinjak leži na južnem pobočju Slivnice. Južno od vasice se razprostira Cerkniško polje, oziroma Cerkniško jezero, kadar je kaj vode v njem. Janez Kebe v knjigi Cerkniško jezero in ljudje ob njem na strani 527 piše: Vas Martinjak se prvič omenja leta 1425. … … Nadaljujte z branjem→

15. avgust - praznik Marijinega vnebovzetja

Kamra.si, 15. avgust 2020 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...15. avgust - praznik Marijinega vnebovzetja Praznik Marije Device so v jeruzalemski Cerkvi začeli obhajati že kmalu po koncilu v Efezu leta 431 po Kr. in ga povezovali z Marijinim odhodom s tega sveta. Čeprav Marijino vnebovzetje sodi med najstarejše Marijine praznike (prve omembe segajo še v obdobje pred 4. st. po Kr.), je papež Pij XII. (1939–1958) versko resnico o Marijinem vnebovzetju slovesno razglasil šele leta 1950 z apostolsko konstitucijo Munificentissimus Deus. Številne cerkve po svetu – od mogočnih katedral do vaških in božjepotnih cerkvic – izpričujejo stoletno vero v Marijino vnebovzetje.
še novic