Gledališčniki za povrnitev življenja

Gledališčniki za povrnitev življenja

Štajerski tednik, 22. avgust 2020 ― »Karanteno smo gledališčniki le s težavo preživeli, ker je gledališče naš način življenja,« je ob najnovejši uspešni premieri v MG Ptuj povedal direktor Peter Srpčić. Izjemna igralska in tehnična ekipa je to poletje garala, da je občinstvo lahko uživalo v kabaretski predstavi Lunapark Kuga.
KUNI INTERVJU: MRFY

KUNI INTERVJU: MRFY

Kunigunda, 22. avgust 2020 ― Velenje, 4. 9. 2019 KUNI INTERVJU: MRFY Štiričlanska novomeška indie grupa MRFY od leta 2013 uživa svojo zgodbo. Poleg koncertov turneje v lastni režiji, so nastopili na ljubljanskem showcase festivalu Ment, se odzvali povabilu francoskega festivala Europavox, ki jih je označil za bend dneva in bili vpoklicani v goste jesenske turneje The post KUNI INTERVJU: MRFY appeared first on Kunigunda.
KUNI INTERVJU: DJ Mrigo, Damir Avdić, Slamuraji

KUNI INTERVJU: DJ Mrigo, Damir Avdić, Slamuraji

Kunigunda, 22. avgust 2020 ― Velenje, 22. 8. 2020 KUNI INTERVJU: DJ Mrigo, Damir Avdić, Slamuraji Na otvoritvenem koncertu so se z nami pogovarjali DJ Mrigo, Damir Avdić in člana Slamurajev, Mišel in Aljaž. DJ MRIGO Kako je na tebe vplivala korona? Najprej sem bil vesel, ker sem se spočil, ves čas The post KUNI INTERVJU: DJ Mrigo, Damir Avdić, Slamuraji appeared first on Kunigunda.

Alenka Kraigher, igralka: Obožujem neznano

OUTSIDER, 22. avgust 2020 ― Diplomirala je iz režije na AGRFT, s filmom Pes, ki je umrl ob pravem času. Zanj je dobila študentsko Prešernovo nagrado, nato umetniško rezidenco v New Yorku in tam ostala. Spoznala je Carlosa, bodočega moža, s katerim ima dve hčerki,  2 in 4 leta. Preživljala sta se, on s fotografijo, ona z igro.  Ko pripoveduje… The post Alenka Kraigher, igralka: Obožujem neznano appeared first on OUTSIDER.
Ne pozabi dihati (2019)

Ne pozabi dihati (2019)

Deseta umetnost, 22. avgust 2020 ― Mladinski film je v domačem prostoru eden najbolj napačno razumljenih in pogosto podcenjenih filmskih žanrov. Zahvaljujoč komercialnemu uspehu skropucal tipa Gremo mi po svoje so mnogi prepričani, da si najstniško občinstvo ne zasluži nič več kot film, ki temelji na lenobnih šalah, cirkusanstvu, vulgarizmu ter slabo spisani zgodbi, ki je pogosto zgolj mašilo, ne pa nekaj, […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Vsi vedo  Mary Poppins Returns (2018)  Ognjeni obroč: Vstaja  Die Hard (1988)  Ukradena princesa Copyright © Deseta umetnost [Ne pozabi dihati (2019)], All Right Reserved. 2020.
Waiting for the Barbarians (2019)

Waiting for the Barbarians (2019)

Deseta umetnost, 22. avgust 2020 ― Angleški prvenec Waiting for the Barbarians kolumbijskega režiserja Cira Guerre je nastal ob pomoči istoimenske knjige, pod katero se je leta 1980 podpisal J. M. Coetzee. Za njegovo produkcijsko plat so poskrbeli Monika Bacardi, Michael Fitzgerald, Andrea Iervolino in Olga Segura. Glasbeno spremljavo je ustvaril Giampiero Ambrosi. V kategoriji Box office je film zbral 85,348 […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Začarani princ  Ladyworld (2019)  The Social Network (2010)  Silence (2016)  Starec in pištola Copyright © Deseta umetnost [Waiting for the Barbarians (2019)], All Right Reserved. 2020.
presentation_performance: Sailor_log: 3rd ocean

presentation_performance: Sailor_log: 3rd ocean

Cirkulacija 2, 22. avgust 2020 ― Za izven: v sredo, 26. avgusta 2020 ob 21.00 vabljeni v Cirkulacijo 2 | podhod Ajdovščina na predstavitev_performens dvojice aktualnih rezidentov En-Knap / Center kulture Španski borci v Mostah (-> gib_zvok_svetloba=ples_glasba_pogled) z naslovom: Sailor_log: 3rd ocean /slo: Mornarjev_dnevnik: 3. ocean/ Sailor* pluje po negotovih vodah studijskega dela. Enemu mornarju se zdijo pomembni instrumenti, s katerimi oblikuje domišljijske pokrajine, ki sprožijo temeljna čustva in gibe – okostju doda ...

Anton Podbevšek Teater s Talko gostuje na Korčuli

SiGledal Novice, 22. avgust 2020 ― V sklopu povezovanja Novega mesta in Korčule v mednarodnem kontekstu ter sodelovanja med Anton Podbevšek Teatrom (APT) in Centrom za kulturo Korčula bo danes na hrvaškem otoku gostovala predstava Talka v režiji Matjaža Bergerja. Postdramska filozofska uprizoritev je nastala po besedilu Paula Claudela in tolmačenju psihoanalitika Jacquesa Lacana.

Začenja se 23. mednarodni festival Mladi levi

SiGledal Novice, 22. avgust 2020 ― S pogovorom ob 10. obletnici delovanja skupnostnega vrta Onkraj gradbišča, ki mu bo sledil kulturni program, se začenja 23. mednarodni festival Mladi levi. Otvoritveni dan bosta v Stari mesti elektrarni - Elektro Ljubljana zaznamovala tudi participatorni performans Siniše Labrovića Obrazi Evrope ter uvodna predstava Daj še usta Davisa Freemana.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 22. avgust 2020 ― Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšla knjiga Človekovo iskanje najvišjega smisla, ki jo podpisuje Viktor E. Frankl, pri Mladinski knjigi nadaljevanje stripovske uspešnice Dava Pilkeyja Pasji mož z naslovom Ravs divjine, pri KUD Sodobnost International pa drugi del dogodivščin Kapa in Bunda Majde Koren z ilustracijami Damijana Stepančiča.
Nagrajenci 6. FeKK-a

Nagrajenci 6. FeKK-a

BSF, 22. avgust 2020 21. avgusta zvečer so na slovesni svečanosti 6. Festivala kratkih Kraken - FeKK-u, mednarodnega festivala kratkega filma v Ljubljani podelili nagrade po izboru dveh žirij. Letos so mednarodno žirijo sestavljali: Wouter Jansen, Varja Močnik in Carlo Migotto. Žirijo slovenskih filmskih kritikov pa Oskar Ban Brejc, Anja Banko in Jernej Trebežnik. Podelitvi je sledil še program iz nabora gostujočega festivala Lago in projekcija filmov, ki je nastala v sodelovanju s festivalom žanrskega filma Kurja polt.
še novic