Ivan Marin (1939–2021)

Naši zbori, 4. marec 2021 ― Prispevek mag. Ivana Marina k slovenskemu glasbenemu ustvarjanju je neprecenljiv. Svoje življenje je posvetil godbeništvu, pa tudi zborovstvu, vzgoji in… The post Ivan Marin (1939–2021) appeared first on Naši zbori.

Sveti Tomaž: Oživela bo knjigobežnica

Štajerski tednik, 4. marec 2021 ― Delovanje humanitarnega Društva prijateljev mladine Sveti Tomaž je bilo v zadnjem, koronaletu zaradi vseh omejitev in prepovedi dogodkov močno okrnjeno. V danem trenutku težko napovedujejo aktivnosti društva v letošnjem letu, nekaj pa je gotovo. V Sv. Tomažu bodo postavili knjigobežnico, prav tako pa Božiček ne bo pozabil na pridne otroke.

S spletno slovesnostjo tudi uraden začetek Jurčičevega leta

Misli, 4. marec 2021 ― Pod okriljem Občine Ivančna Gorica je opoldne potekala spletna otvoritvena slovesnost ob začetku Jurčičevega leta. Kot sta v govorih poudarila župan Dušan Strnad in državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Ignacija Fridl Jarc, je bil Jurčič pomemben nekoč in je še danes. Oba sta povabila k sodelovanju pri projektu z geslom Jurčič nas povezuje.

Jazz z Nino: Urška Supej in Klara Veteršek

SIGIC - Novice, 4. marec 2021 ― Oddaja Jazz z Nino tokrat predstavlja kitaristko Urško Supej in flavtistko ter pevko Klaro Veteršek. Na sporedu bo v ponedeljek, 8. marca ob 20.30 uri na ETV televiziji, medtem ko bodo v torek, sredo in četrtek predvajane ponovitve. Oddaja bo naknadno objavljena tudi na YouTubu. Gostji se bosta v pogovoru dotaknili različnih tem, spoznali pa ju bomo tudi skozi glasbo, saj bosta izvedli dve priredbi in dve avtorski skladbi.

ATELIERarhitekti: Razstava na Sv. Urhu

OUTSIDER, 4. marec 2021 ― Mežnarija na spomeniško zaščitenem območju Svetega Urha pri Ljubljani pripoveduje zgodbo o vojni in z njo prepleteni tragediji. Kraj, ki je v času italijanske okupacije, od leta 1942 dalje, služil kot vojaška postojanka slovenskih sodelavcev z okupatorjem, je v takratni Ljubljani dobil sloves prostora, iz katerega se nihče več ne vrne. Zidovi mežnarije, ki so… The post ATELIERarhitekti: Razstava na Sv. Urhu appeared first on OUTSIDER.

Miloš Kosec: 1821 in luknja v Zoisovih vratih

OUTSIDER, 4. marec 2021 ― Ljubljanski kongres pred dvema stoletjema, o katerem sem že pisal, je nedvomno začetek kongresnega turizma pri nas. Vendar pa je bil začetek morda kar preveč uspešen: večmesečni kongres, na katerem se je med cesarji, kralji, knezi, kanclerji in poslaniki odločalo o usodi Evrope in sveta, je nemogoče prekositi celo danes, ko je Ljubljana prestolnica samostojne… The post Miloš Kosec: 1821 in luknja v Zoisovih vratih appeared first on OUTSIDER.
še novic