Jaka Čop, fotografski poet slovenskih gora

Gornjesavski muzej Jesenice, 14. marec 2021 ― Jaka Čop, fotografski poet slovenskih gora Razstava Jaka Čop, fotografski poet slovenskih gora in fotomonografija Fotografska pesem Jaka Čopa sta luč sveta ugledali leta 2011, ob 100. obletnici njegovega rojstva. V zadnjem desetletju je razstava prepotovala dobršen del Slovenije, obiskala je tudi naše sosede na avstrijskem Koroškem in Hrvaškem. Ob 110. obletnici rojstva pa smo [...]

Smrekovo žganje Krucefix

ZZMS, 14. marec 2021 ― Krucefix je unikatna družinska destilarna, ki ponuja nepozabno razvajanje in degustacijo hišnih žganj in likerjev. Z veseljem in gostoljubno sprejmejo prav vsakega gosta, mu predstavijo naravno galerijo, ga seznanijo z delovnim procesom ter razkažejo aparature in proizvodnjo … Poleg nakupa njihovih izdelkov so vam na voljo tudi različni degustacijski paketi.  Celoten Krucefix asortima izdelkov je […] The post Smrekovo žganje Krucefix appeared first on ZZMS.

Ekološko pivo Šlibar iz Tržiča

ZZMS, 14. marec 2021 ― Na družinski ekološki kmetiji Šlibar so pred današnjimi gospodarji kmetovali že mnogi rodovi, po ekoloških pravilih pa so začeli kmetovati v letu 2001. Ukvarjajo se z več dejavnostmi: pridelujejo žita, sadje, zelenjavo, redijo živali, osnovne ekološke pridelke pa tudi predelajo. Tem so pred nekaj leti dodali še dve: najprej varjenje bio piva in kmalu zatem […] The post Ekološko pivo Šlibar iz Tržiča appeared first on ZZMS.

APACI & SAMIT NESVRSTANIH

Radio Študent, 14. marec 2021 ― V tokratnom RŠ intervjuju se pogovarjamo s člani beograjske hardcore punk zasedbe Apaci in kolektiva Samit Nesvrstani, ki so pred dvema tednoma pod Brankovim mostom v Beogradu sodelovali v snemanju videospota zasedbe Bednici.

Vollmaierjev Kind des Laibachs

Odzven, 14. marec 2021 ― Zasnova albuma Kind of Laibach temelji na nosilnih figurah in ornamentnih drobcih štirih skladb s plošče Laibach revisited. Ne glede na to, v kolikšni meri je imel Vollmaier prste vmes kot sosnovalec skupnega zvočnega jezika, so izbrani fragmenti gotovo njegovi.

Gledališča v novi realnosti osiromašena za stik z gledalci in večdimenzionalnost predstave (I)

SiGledal Novice, 14. marec 2021 ― Gledališča so se zaradi epidemije znašla v t. i. virtualni realnosti. "Odrezani od gledalcev smo gledališčniki odrezani od svojega bistva," poudarja direktorica MGL Barbara Hieng Samobor. Tudi ravnatelj ljubljanske Drame Igor Samobor pravi, da je njihovo poslanstvo predstava v dvorani, prenosi na spletu pa so zgolj dobrodošla novost.

STROKOVNJAKI šolarjem priporočajo Kulturo po meri ONLINE!

Ana Monro, 14. marec 2021 ― Strokovna komisija (teatrolog, razvojni psiholog in pedagog) nacionalne spletne platforme za dvig gledališke pismenosti in izobraževanje z gledališčem Zlata paličica, je naš projekt Kultura po meri ONLINE, uvrstila v izbor kakovostnih programov kulturno-umetnostne vzgoje, ki krepijo vedenje in znanje otrok, mladih in strokovnih delavcev o gledališču, ter o ustvarjalni (upo)rabi gledaliških tehnik, metod in orodij v vzgojno-izobraževalnem procesu. Povežite ... The post STROKOVNJAKI šolarjem priporočajo Kulturo po meri ONLINE! appeared first on Ana Monro.

Van Goghov muzej ponuja virtualni predogled nove razstave

Misli, 14. marec 2021 ― Pred natanko letom dni je bil Van Goghov muzej zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa prisiljen prvič zapreti svoja vrata. Ker je muzej trenutno zaprt in si nove razstave, ki predstavlja pridobitve muzeja v zadnjem desetletju, ni mogoče ogledati v živo, so se odločili, da jo javnosti predstavijo na spletu.
še novic