CIRKUS KORONA na festivalu BORŠTNIKOVO SREČANJE!

Ana Monro, 19. junij 2021 ― Na povabilo organizatorjev festivala Borštnikovo srečanje 2021 bomo v okviru spremljevalnega programa tega v sredo, 23.6. ob 9.30 in 11.30, za oskrbovance doma starostnikov Danice Vogrinec v Mariboru (enoti Pobrežje in Tabor) na njihovem dvorišču uprizorili našo atraktivno interaktivno predstavo sosedskega gledališča Cirkus Korona.  V četrtek, 24.6., bomo ob 17.00 s predstavo gostovali še v Spodnjem Dupleku in ob 20.00 v Sveti ... The post CIRKUS KORONA na festivalu BORŠTNIKOVO SREČANJE! appeared first on Ana Monro.

Ljudje sveta; ob poletni muzejski noči

Gornjesavski muzej Jesenice, 19. junij 2021 ― Ker v maju odprtja aktualne gostujoče fotografske razstave LJUDJE SVETA nismo mogli odpreti skupaj z obiskovalci, predvajamo posnetek virtualnega odprtja. Obenem vas vabimo na ogled "v živo". Danes ob Poletni muzejski noči bo razstava ogled do 23. ure. Vstopnine ni. Videoposnetek so pripravili v Fotografkam društvu Jesenice. https://www.youtube.com/watch?v=GFxi913iGp4    

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 19. junij 2021 ― Pri založbi Litera je izšla knjiga Na prepihu Sama Ruglja, pri založbi Jasno in glasno knjiga Naravne rešitve za težave z virusi avtorice Sanje Lončar, v založništvu Prirodoslovnega muzeja pa slikanica Ljerke Trampuž Miška, slonček in Ljubljansko barje v muzeju: vlažni travniki.

Slovenska gledališča na tujih festivalih

SiGledal Novice, 19. junij 2021 ― SNG Nova Gorica je v petek s koprodukcijo s SMG jerebika, štrudelj, ples pa še kaj Simone Semenič v režiji Jureta Novaka gostovalo na nemškem festivalu J-O-S Trinationales Theaterfestival D - PL - CZ. Med 21. in 27. junijem pa bo mogoče v programu hrvaškega festivala Zlati lev v Umagu gledati predstave treh slovenskih gledališč.

“Moč, ki omogoči, da gobe čez noč pridejo iz zemlje”

Kamnik.info, 19. junij 2021 ― Ilona Mrgole je vizualna umetnica, ki se večinoma ukvarja s fotografijo. V svojih delih upodablja naravo, in sicer kot orodje za izražanje svojih občutkov in čustev. Tako je narava tudi navdih in srž njene inštalacije Puhpowee, s katero nam avtorica želi prikazati nevidne gozdne povezave in jih približati človekovi radovednosti. Našemu očesu in občutenju ostaja ... Prispevek “Moč, ki omogoči, da gobe čez noč pridejo iz zemlje” je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Jubilejni koncert Mešanega pevskega zbora Odmev

Kamnik.info, 19. junij 2021 ― V prelepem okolju mekinjskega samostana se je včeraj odvil jubilejni 40 letni koncert mešanega pevskega zbora odmev. Župan občine Kamnik je zbrane pozdravil in jim čestital ob jubileju, hkrati pa se je zahvalil pevcem zbora za vse zgodbe, ki jih pišejo; slavnostni govorec večera, član, ki v zboru vztraja že od samega začetka in je ... Prispevek Jubilejni koncert Mešanega pevskega zbora Odmev je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Pesem MPZ Odmev zveni in odmeva že 40 let

Kamnik.info, 19. junij 2021 ― V prelepem okolju mekinjskega samostana se je včeraj odvil jubilejni, 40-letni koncert mešanega pevskega zbora Odmev. Župan občine Kamnik je zbrane pozdravil in jim čestital ob jubileju, hkrati pa se je zahvalil pevcem zbora za vse zgodbe, ki jih pišejo; slavnostni govorec večera, član, ki v zboru vztraja že od samega začetka in je tudi ... Prispevek Pesem MPZ Odmev zveni in odmeva že 40 let je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
1904 Vrhnika – Razglednica in nekaj pripovedi, vse staro

1904 Vrhnika – Razglednica in nekaj pripovedi, vse staro

Stare slike (Cerknica), 19. junij 2021 ― O Vrhniki pri Ložu smo iz neznanega razloga na Starih slikah doslej že toliko pisali, da je kar sumljivo. Vendar je tole najstarejša nam znana razglednica Vrhnike in samo en posnetek, ki izvira od tu, je še starejši. Škoda bi jo bilo spregledati, saj takšne Vrhnike ne bo več. Sestavljena razglednica prikazuje panoramo Vrhnike z Racno goro […]
Luksuz produkcija - Le dihajoče bitje (2017) Eksperimentalni film

Luksuz produkcija - Le dihajoče bitje (2017) Eksperimentalni film

DIVA nove pridobitve, 18. junij 2021 ― Film je poetski prikaz pesmi perzijskega poeta, teologa in sufi mistika Rumija. Pesem iz 13. stoletja je napisana v jeziku farsi in tematizira različnost, posebnost, izobčenost posameznika iz družbe. Išče smisel pravil v družbi ter poudarja svobodo posameznika ne glede na barvo kože, religijo ali socialni status. Film je kolaž recitiranja različnih delov pesmi, ki dosegajo brezčasnost Rumijeve poezije ter univerzalnost teme. Njegova poezija je prenesena skozi filter današnjega...

Gitai Architects: Observatorij iz zbite zemlje

OUTSIDER, 18. junij 2021 ― Observatorij v puščavski pokrajini Negev, v celoti zgrajen iz zbite zemlje in kamnin iz bližnjega kraterja, so zasnovali v izraelskem studiu Gitai Architects. Prvotna ideja je bila, kot pojasnijo avtorji, načrtovanje zatočišča kot »vrat do zvezd v času krize«. Namembnost objekta pa se po zgraditvi skozi dan spreminja. Podnevi zagotavlja zaščito pred hudo vročino, zvečer… The post Gitai Architects: Observatorij iz zbite zemlje appeared first on OUTSIDER.

Raziskava o stanju in razvoju slovenske dramatike

SiGledal Novice, 18. junij 2021 ― Dramska pisateljica in dramaturginja Kim Komljanec je v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom pripravila raziskavo o stanju in razvoju sodobne slovenske dramatike. Njeni izsledki bodo osnova za načrt razvoja sodobne slovenske dramatike, zlasti njenega prevajanja v tuje jezike. Raziskava je namenjena tistim, ki se s sodobno slovensko dramatiko srečujejo poklicno.
Preigravanje Laibacha

Preigravanje Laibacha

Odzven, 18. junij 2021 ― Kultni domači metalci Noctiferia so za album Reforma izbrali venček skladb zasedbe Laibach in jih po svoje predelali. Dobili smo metalsko obteženo delo, ki na samosvoj, domišljen in spoštljiv način projicira laibachovsko zvočno-lirično ikonografijo na aktualni čas.

Prihaja ANA DESETNICA 2021!

Ana Monro, 18. junij 2021 ― Z največjim veseljem, hvaležnostjo in ponosom sporočamo, da bo atraktiven, sporočilen in žanrsko raznolik program 24. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2021, ki ga bo (so)ustvarilo več kot 80 odličnih umetnikov iz Slovenije, Italije, Nemčije, Španije, Nizozemske, Francije, Švice, Rusije, Čila, Gane, Velike Britanije in Kolumbije, in bo obsegal klasične in sodobne ulično-gledališke, cirkuške, plesne ... The post Prihaja ANA DESETNICA 2021! appeared first on Ana Monro.
še novic