Komu učiteljska zbornica?

Razpotja, 27. julij 2021 ― Foto: Pixabay Objavljamo odprto pismo treh učiteljev ob njihovem izstopu iz Učiteljskega združenja Slovenije. Jana Bučar, Andrej Jelen, Andreja Vetrih Humar Namenoma se ne sprašujemo, čemu učiteljska zbornica, saj bi vprašanje sugeriralo, da bomo iskali smotrnost in dobrobit institucije v podporo učiteljem. Kar smo kot aktivni člani Učiteljskega združenja Slovenije (UZS) do sedaj zaznali in premislili ob prizadevanjih različnih akterjev za njeno ustanovitev, je mogoče predvidevati, da bi zbornica bila le še ena interesna, strankarsko profilirana institucija, ki ne bi dajala učiteljem ugleda, temveč ravno obratno, pokrivala bi polje šolstva, ki je sedaj avtonomija učiteljev. The post Komu učiteljska zbornica? appeared first on Razpotja.
Divji Dario

Divji Dario

SIGIC - Novice, 27. julij 2021 ― V spomin Dariu Corteseju, radijskem uredniku, hardcorovcu, glasbeniku, založniku, pohodniku, piscu, nabiralcu in poznavalcu divjih rastlin.
V Kostanjevici na Krki zadnji dnevi Forma vive 2021

V Kostanjevici na Krki zadnji dnevi Forma vive 2021

Misli, 27. julij 2021 ― V galerijskem parku v Kostanjevici na Krki bodo s predstavitvijo skulptur letošnjih udeležencev v soboto končali 29. bienalni Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva 2021. Kostanjeviška galerija letos obeležuje 60-letnico te prireditve. Tokrat gosti madžarskega kiparja Petra Galhidyja in njegovega slovenskega kolega Mirka Bratuša.
Eričevih štiri

Eričevih štiri

Odzven, 27. julij 2021 ― Na Festivalu Lent 2021 je JazzLent prinesel bluesovski JazzPodij, ki ga je kuriral Julijan Erič. P'Jays so obrnili na glavo ero števil(č)nih omejitev, Bokante pa spomnili na žanrsko pestrost JazzLenta.

Izbrana Plečnikova dela v Ljubljani vpisana na Seznam svetovne dediščine

ZVKDS, 27. julij 2021 ― Sklepno dejanje priprave nominacije »Dela Jožeta Plečnika v Ljubljani – urbano oblikovanje po meri človeka« se je s potrditvijo vpisa na seznam odvilo danes, 28. julija 2021, v sklopu dvotedenskega zasedanja Unescovega Odbora za svetovno dediščino. Nominacijo je pod vodstvom Ministrstva za kulturo in v koordinaciji Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) pripravila delovna skupina strokovnjakov s področij varovanja, ohranjanja  in upravljanja kulturne dediščine v sodelovanju z lastniki in upravljalci Plečnikovih del. Jezik Slovenščina
Sobota, 31. 7. 2021 in 7. 8. 2021, ob 9. uri: Poletne planinske ustvarjalnice, Slovenski planinski muzej

Sobota, 31. 7. 2021 in 7. 8. 2021, ob 9. uri: Poletne planinske ustvarjalnice, Slovenski planinski muzej

Gornjesavski muzej Jesenice, 27. julij 2021 ― Se radi igrate z lego kockami? Če ste za to, da skupaj ustvarimo lego pokrajino, potem se nam pridružite v soboto, 31. julija, ob 9. uri v Slovenskem planinskem muzeju. Teden pozneje pa bomo okroglo podlago polepili s semeni in jo spremenili v barvito umetnino z motivi travniških, gorskih, vrtnih cvetlic in živali. Cvetlično kolo [...]
Franc Červan #odtokiadotokia (3)

Franc Červan #odtokiadotokia (3)

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 27. julij 2021 ― V trajanju olimpijskih iger Tokio 2020 razkrivamo v spletni rubriki Iz hiše pisanih spominov nekaj vtisov iz kariere celjskih olimpijk in olimpijcev, ki so nastopili na igrah v Tokiu leta 1964. Franc Červan (1936-1991). Červana je njegov prijatelj in sotekmovalec Simo Važič z naklonjenostjo opisal kot dobrega prijatelja izven atletske steze, a kot hudega borca, športnika brez […] The post Franc Červan #odtokiadotokia (3) first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.
še novic