ANA MONRO spet vabi na ULICE!

Ana Monro, 22. avgust 2021 ― Čas počitnic in dopustov se (pre)hitro izteka in v Gledališču Ane Monro se intenzivno pripravljamo na novo sezono na ulici! Začenjamo jo 24.8. ob 19.30 v Postojni, s predstavo Cirkus Korona, ki bo otvorila program festivala Zmaj ‘ma mlade 2021, nadaljevala pa se bo 26.8. ob 19.00 v Novem mestu (ploščad Kulturnega centra Janez Trdina), kjer se bo odvil ... The post ANA MONRO spet vabi na ULICE! appeared first on Ana Monro.

Sound Explicit 2021

Center in Galerija P74, 22. avgust 2021 ― 6. – 7. 9. 2021 Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana Sound Explicit je ciklus zvočnih eksperimentalnih dogodkov, ki predstavljajo širok žanrski razpon – od zvočnih raziskav in improvizirane glasbe do eksperimentalnih zvočnih projektov. Zasnovali smo ga v letu 2003, da bi podprli neodvisno raziskovanje in kreativno ustvarjanje na področju sodobnih zvočnih umetnosti.   Program […]

KUNI INTERVJU: Cener // Alo!Stari

Kunigunda, 22. avgust 2021 ― Velenje, 22. 8. 2021 KUNI INTERVJU: Cener // Alo!Stari Cener Tričlanska skupina lokalnih fantov, avtohtonih Velenjčanov, s katero se ni za šaliti kadar beseda teče o resnicah, mrzlemu piru in lepih ženskah. Fantje so navajeni udarnih ritmov, visokih bpm-jev, vse skupaj pa zavijejo v celofan s troglasnim zborovskim petjem v slovenskem The post KUNI INTERVJU: Cener // Alo!Stari appeared first on Kunigunda.

KUNI INTERVJU: #6 Titov skate session

Kunigunda, 22. avgust 2021 ― Velenje, 22. 8. 2021 KUNI INTERVJU: #6 Titov skate session #6 Tradicionalni Titov skate session je nepogrešljiv del Kunigunde. Pogovarjali smo se s tekmovalci skejtanja - s Christopherjem, zmagovalcem tekmovanja Game of Lejga, Milanom in Florijanom, ki sta prvič na dogodku in z veteranoma Lukom in Timijem, ki je kot sam The post KUNI INTERVJU: #6 Titov skate session appeared first on Kunigunda.
Nove pridobitve knjižnice SEM

Nove pridobitve knjižnice SEM

SEM, 22. avgust 2021 ― Ob koncu poletja vam priporočamo v branje nov kupček knjig. Letos je Slovenija nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021. Ambasador projekta je naš kolega Janez Bogataj, ki je izdal zbirko Gastronomija Slovenije, ki jo sestavljajo štiri knjige: Gastronomija Panonske Slovenije, Gastronomija Sredozemske Slovenije, Gastronomija Alpske Slovenije in Gastronomija Osrednje Slovenije in Ljubljane. Zbirka opisuje vseh 24 gastronomskih regij Slovenije in njihovih 430 strokovno izbranih živil, jedi in pijač, ki predstavljajo identiteto ter razpoznavnost gastronomije Slovenije. Avgusta je izšla tudi nove publikacija Dobra jed se sama ponuja, ki jo je izdal Slovenski etnografski muzej / Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine, da bi z njo obeležili naziv Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021. Publikacija predstavlja enote nesnovne kulturne dediščine, ki so povezane s kulinariko in so vpisane v register nesnovne kulturne dediščine. Zbornik Niko Kralj, pionir industrijskega oblikovanja: "Čudna je človekova narava, da si želi vedno nekaj drugega, kar ima." (Slovenska matica : Muzej za arhitekturo in oblikovanje, 2021), ki je nadgradnja posvetovanja ob 100-letnici rojstva in razkriva številne detajle Kraljevega dela, ki so bili javnosti manj znani. V zborniku je tudi prispevek kolega Mihe Špička, ki osvetljuje zbirko seminarskih del študentov arhitekture na temo kozolca, ki so nastali pod mentorstvom Nika Kralja.   Zbornik Pandemija covid-19 v Aziji : tradicionalni humanizmi, moderna odtujenost in retorike sodobnih ideologij : slavnostni zbornik ob 25. obletnici ustanovitve Oddelka za azijske študije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (Znanstvena založba Filozofske fakultete, 2021) osvetljuje dejstvo, da smo v sodobnem svetu vsi tesno povezani in da so sodobni problemi skupni problemi. To se še posebej kaže v trenutni pandemiji covida-19, ko postajajo poleg odločitev, ki se napajajo iz naravoslovnih ved, ključne etične in politične odločitv

Izbrano: The Beatles

Odzven, 22. avgust 2021 ― Pesmi Beatlov, ki so jih v preteklosti obdelali številni jazzisti, iz inštrumentov članov Jazz Punt Big Banda odmevajo že leta, čeprav so sklepno dejanje z albumom A Tribute to The Beatles dobile šele pred kratkim.

Vrtinec

Vrabec Anarhist, 21. avgust 2021 ― Včasih jo srečam že na poti na postajo, s hitrimi koraki drviva istemu cilju naproti. Sprašujem se, kdo je in kam je namenjena. The post Vrtinec first appeared on Vrabec Anarhist.

V Murski Soboti se začenja festival Front@

SiGledal Novice, 21. avgust 2021 ― V Murski Soboti se bo z geslom Kljub vsemu - na okopih pandemije in brexita začel 16. mednarodni festival sodobnega plesa Front@. Do petka bo ponudil več kot 30 dogodkov, poleg plesnih predstav še razstave, inštalacije, predstave, ki združujejo različne dogodke in izraze, koncerte, delavnice in pogovore z umetniki.

KUNI INTERVJU: Doša// Um&Kuna// Eyceeou

Kunigunda, 21. avgust 2021 ― Velenje, 21. 8. 2021 KUNI INTERVJU: Doša// Um&Kuna// Eyceeou Doša Danes sedemintridesetletni letni ljubljanski rimoklepač in producent je slovenski reperski sceni že dolgo poznano ime.  V klasičnih pljuvaških raperskih kompozicijah brez refrenov je postavil nove standarde in ogledalo domačemu hiphopu, ki je v času slabih kopij povsem zatajil v strukturi in The post KUNI INTERVJU: Doša// Um&Kuna// Eyceeou appeared first on Kunigunda.

KUNI INTERVJU: Maja Pučko

Kunigunda, 21. avgust 2021 ― Velenje, 21. 8. 2021 KUNI INTERVJU: Maja Pučko Na odprtju razstave Eterično poletje smo se pogovarjali z Majo Pučko, mlado umetnico iz Ljutomera. Na razstavi je avtorica predstavila različne faze ženske, ki se je podala na pustolovščino svojega življenja. Najpogosteje jo obdaja idilična narava v magični atmosferi ali pa prestopi prag The post KUNI INTERVJU: Maja Pučko appeared first on Kunigunda.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 21. avgust 2021 ― Pri Mladinski knjigi sta izšli knjiga Narava zdravi: Najboljši recepti iz naravne lekarne za zdravje vse družine avtorice Melanie Wenzel in tretja knjiga v zbirki Zlata Slovenija z naslovom Slovenska dežela v ljudski pripovedi s pripovedkami po izboru Dušice Kunaver. Pri Založbi Škuc so izdali prvi roman Lamije Begagić z naslovom V coni.

Pogovor z Nežo Vilhelm

Poiesis, 21. avgust 2021 ― V tvoji biografiji pomembno mesto zavzemajo film in filmski festivali, med drugim si bila pred kratkim med organizatorji […] The post Pogovor z Nežo Vilhelm appeared first on POIESIS.
še novic