Prvič v šolo?

Mestni kino Ptuj, 29. avgust 2021 ― Vse punce in fante, ki gredo ta teden prvič v prvi razred, ta vikend vabimo v kino: zanje imamo pripravljene brezplačne vstopnice za ogled risanke Škratki. Pa dober začetek!
KUNI INTERVJU: SBO

KUNI INTERVJU: SBO

Kunigunda, 29. avgust 2021 ― Velenje, 29. 8. 2021 KUNI INTERVJU: SBO SMRT BOGA IN OTROK 24. Festival mladih kultur Kunigunda se je zaključila s koncertom, kjer so med drugimi nastopili tudi skupina SBO. SBO ali izvirno ime Smrt boga in otrok, je ljubljanska trap skupina. Njihova brezkompromisna pojavnost in neobčutljiva izraznost sta The post KUNI INTERVJU: SBO appeared first on Kunigunda.
Andrej Medved: Rana sled

Andrej Medved: Rana sled

MMC Knjige, 29. avgust 2021 ― Pesniška zbirka Rana sled pesnika, filozofa, prevajalca, urednika, založnika, umetnostnega zgodovinarja in kustosa Andreja Medveda bralcu ponuja poseben pogled v minevanje. Njegova rajska ptica "prepeva o minljivosti neznosne sreče".

V Mini teatru Turingov stroj v Buljanovi režiji

SiGledal Novice, 29. avgust 2021 ― V Mini teatru bo premiera predstave Turingov stroj v režiji Ivice Buljana. Besedilo "na prvovrsten način povzema zgodbo o Turingu in kako je v času druge svetovne vojne dešifriral nemški kodirni sistem Enigma in kako je njegova homoseksualnost in obsodba družbe takrat uničila njegovo življenje", so zapisali v gledališču.
Pred Škucem literarno-glasbeni festival Živa književnost

Pred Škucem literarno-glasbeni festival Živa književnost

Misli, 29. avgust 2021 ― Pred Škucem se bo drevi začel 28. literarno-glasbeni festival Živa književnost. Do 5. septembra bo vsak večer ob 20. uri postregel s pestrim naborom dogodkov v družbi literatov in glasbenikov iz več držav. V popoldanskih urah bo potekal tudi spremljevalni program O' živela knjiga, namenjen otrokom in mladim.

VideoDvorišče.7 (2021-08-24)

DIVA video arhiv, 29. avgust 2021 ― Sedmi dogodek iz sklopa programa projekcij in pogovorov o umetnosti, videu in filmu, VideoDvorišče na notranjem dvorišču Galerije Škuc je sestavljen iz del, ki smo jih v zadnjem letu pridobili v arhiv Postaje DIVA. Avtorice (Urška Aplinc, Nataša Berk, Ana Nuša Dragan, Lada Cerar, Maja Škerbot, Vesna Bukovec, Tatiana Kocmur, Agnes Momirski, Jatun Risba) se v različnih časovnih obdobjih in z raznolikimi pristopi spopadajo z vid...

1920 Begunje – Nova cerkev svetega Jerneja

Stare slike (Cerknica), 29. avgust 2021 ― Samostojna župnija Begunje pri Cerknici je bila ustanovljena z dekretom 23. 11. 1906, po dolgotrajnih prizadevanjih Meniševcev. Prvi župnik je bil gospod Frančišek Dimnik. Že kmalu so župljani skupaj z župnikom začeli načrtovati gradnjo nove cerkve. Krajevno ime Begunje najdemo v zgodovinskih zapisih prvič omenjeno leta 1260. Koroški vojvoda Ulrik III. je s posebno listino z […]
še novic