Marasovic arhitekti: Stanovanje V3

OUTSIDER, 25. november 2021 ― V starem delu Kopra je zaključena renovacija notranjosti meščanske kamnite Hiše V, v kateri so tri stanovanjske enote. Na naši spletni strani ste lahko brali o prenovi stanovanj V1 in V2, v nadaljevanju pa predstavljamo še tretjo enoto – stanovanje V3. V3 je garsonjera z visokimi stropi in tlorisno površino 37 m2. Tako kot pri […]
Ob Ipavčevem jubileju sodobna priredba njegovega Možička

Ob Ipavčevem jubileju sodobna priredba njegovega Možička

Misli, 25. november 2021 ― Ob stoti obletnici smrti skladatelja Josipa Ipavca je pod okriljem Hiše kulture Celje nastala nova postavitev Možička, ki velja za prvi in največkrat izvajani slovenski balet. Premiera bo 27. decembra v Gledališču Celje. Kot je za STA povedala dramaturginja Nuša Komplet Peperko, glasba predstave ostaja enaka, so pa posodobili Ipavčevo zgodbo.

Filmske nedelje v Lutkovnem korak k obnovitvi nekomercialnega filmskega programa v Mariboru

SiGledal Novice, 25. november 2021 ― Filmske nedelje v Lutkovnem so po navedbah organizatorjev prvi korak k vnovični vzpostavitvi rednega nekomercialnega filmskega programa v Mariboru, ki je eno redkih slovenskih mest brez mestnega kina. Potekale bodo v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor (LGM) z začetkom konec tega tedna, ko bo na ogled izbor slovenskih kratkih filmov.
Noč evropskega filma 2021

Noč evropskega filma 2021

Kinodvor, 25. november 2021 ― V ponedeljek, 6. decembra se Kinodvor s projekcijo islandskega filma Jagnje ponovno pridružuje noči evropskega filma, ki bo potekala po različnih kinih po Evropi. Vstop je prost, vstopnice na voljo od 29. novembra pri naši blagajni.
O Prepišnem uredništvu: Bo literatura splavala po vodi?

O Prepišnem uredništvu: Bo literatura splavala po vodi?

Koridor, 25. november 2021 ― Prispevek o Prepišnem uredništvu, festivalu bralne kulture, ki ga organizira LUD Literatura. Letos se je spraševal o odnosu med literaturo in okoljskimi spremembami. The post O Prepišnem uredništvu: Bo literatura splavala po vodi? appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Arhitektura iz zemlje: Srce zemlje

OUTSIDER, 25. november 2021 ― Večstanovanjski kompleks v Mehiki s 54 stanovanji je razbit na štiri volumne. V pokritih razpokah, ki omogočajo dobro ventilacijo, so umeščene vse komunikacije in prostori za srečevanje in druženje. Skozi novo sosesko vodi glavna os s parkirnimi prostori, na katero se pripenjajo vhodi v stanovanja. Vsa stanovanja imajo orientacijo sever – jug, kar zagotavlja prijetne […]
Pletarski priročnik

Pletarski priročnik

Loški muzej, 25. november 2021 ― Priročnik o pletarstvu, ki je nastal v okviru projekta Roko-delci in predstavlja zgodovino pletarstva, zgodbo pletarja Janeza Krišlja in pletarske postopke, lahko prelistate tudi na naši spletni knjižni polici.

Začenja se deseti plesni CoFestival

SiGledal Novice, 25. november 2021 ― V Ljubljani se bo začel 10. mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival. Ker je jubilejna izdaja nastajala v času brez stikov, je kuratorska ekipa za temo izbrala stičen in relacijski čas, ki je pred približno pol stoletja v sodobnem plesu dobil ime raziskovanje gibanja (movement research). Festival bo trajal do 2. decembra.

CMAKino: Lukomir, moj dom

C.M.A.K. Cerkno, 25. november 2021 ― Sobota, 4. 12. ob 20h v večnamenski dvorani VCC, Bevkova ulica 22 Lukomir je najvišje ležeča vas (1472 m nadmorske višine) v Federaciji Bosne in Hercegovine, nahaja se na južnih pobočjih planinskega masiva Bjelašnice. Kljub odseljevanju prebivalstva in porastu turistične dejavnosti v zadnjih desetletjih transhumantno pašništvo ostaja ena glavnih gospodarskih panog bjelašniških vasi. V Lukomirju […] The post CMAKino: Lukomir, moj dom appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
še novic