Ko si v roke sežeta kultura in poslovni svet

Asociacija, 7. marec 2022 ― Društvo Asociacija je v torek, 22. februarja, v sodelovanju z Mrežo za družbeno odgovornost Slovenije (MDOS) pripravilo dogodek Povezovanje gospodarstva in kulture. Dogodka so se udeležili predstavniki različnih podjetij, nevladnih organizacij in posamezniki, ki delujejo v kulturi ter so predstavili ali pa se seznanili s cilji, učinki in vrsto kakovostnih praks povezovanja med gospodarstvom in … Preberi več o Ko si v roke sežeta kultura in poslovni svet
Bodigatreba

Bodigatreba

Odzven, 7. marec 2022 ― Zapuščina Marka Breclja se upira muzealnosti, a njeno negovanje bo rodovitno, če jo bomo sodobniki in bodočniki nadaljevali vsaj s kancem hudomušne manire trdoglavega Marka Breclja. 
Uncharted

Uncharted

Koridor, 7. marec 2022 ― Zoomer na lovu za zakladom, studio na lovu za novo franšizo. The post Uncharted appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Batman

Batman

MMC Film, 7. marec 2022 ― Navajeni smo, da se DC-jevi spektakli dogajajo tako rekoč v temi, in Batman tak pristop upraviči lažje kot kaka Liga pravičnih. A med njima je tudi ključna razlika: Batman, ko se bojuje sam, ne more rešiti sveta. Rešiti ne more niti Gothama. Kaj pa sebe?

Dokumentarci v Kinodvoru

Kinodvor, 7. marec 2022 ― Ob 24. ediciji Festivala dokumentarnega filma smo pripravili razstavo Dokumentarci v Kinodvoru, kjer predstavljamo izbor portretov avtorjev, dogodkov v mestnem kinu in fotografij iz celovečernih dokumentarnih filmov, ki so bili predvajani v Kinodvoru med oktobrom 2008 in marcem 2022.

Ljubljana nudi zatočišče sirski pisateljici Souzan Ali

Misli, 7. marec 2022 ― V Ljubljani kot Unescovem mestu literature in kot članici mreže mest ICORN, ki nudijo zatočišča preganjanim pisateljem, od lanskega poletja biva sirska avtorica Souzan Ali. V prestolnici je dobila dvoletno rezidenco v sodelovanju s Slovenskim centrom Pen, ki sodeluje pri tem projektu.

Čestitke vsem ženam, ženskam in materam ob 8. in 25. marcu!

Knjižnica Postojna, 7. marec 2022 ― Čestitke vsem ženam ob 8. in 25. marcu! Ne moremo drugače, kot da se s ponosom ozremo v našo slovensko zgodovino, nekaterih izjemnih žensk in žena, ki so ji vtisnile globoke sledi. S svojim pogumom, delom, bistrostjo in neomajno voljo so dokazale, kaj vse zmore ženska kot ustvarjalka in umetnica. Tokrat si jih oglejmo nekaj na priložnostni razstavi akvarelnih portretov, ki jih je naslikala Danica Lešnjak.
Iščemo dela Iveta Šubica

Iščemo dela Iveta Šubica

Loški muzej, 7. marec 2022 ― V Loškem muzeju pripravljamo razstavo Ive Šubic – ilustrator in kulturni delavec, ki se bo odprla jeseni 2022 in bo zaznamovala umetnikov 100. jubilej. V želji, da bi ta čim bolje predstavila umetnikova različna obdobja in kvalitetna dela, prosimo lastnike njegovih del, da se nam oglasijo.
Umrl je Mihael Glavan

Umrl je Mihael Glavan

MMC Knjige, 7. marec 2022 ― V 77. letu starosti je ponoči umrl Mihael Glavan, raziskovalec in publicist s področja rokopisnega in starega knjižnega gradiva, so sporočili iz ZRC-ja SAZU-ja. Bil je dolgoletni vodja rokopisnega oddelka Narodne in univerzitetne knjižnice.
V Pavlovčevi galeriji na ogled dela bistriških likovnikov

V Pavlovčevi galeriji na ogled dela bistriških likovnikov

Notranjsko primorske novice » Kultura, 7. marec 2022 ― V Pavlovčevi galeriji na ogled dela bistriških likovnikov Featured Ilirska Bistrica – V Pavlovčevi galeriji si je do konca marca moč ogledati novo pregledno likovno razstavo članov domačega Likovnega društva Franceta Pavlovca, ki so jo odprli danes. Člani društva že vse od začetka delovanja za občane in druge obiskovalce v tej galeriji vsako leto pripravijo razstavo, ki je po navadi ali tematska ali pregledna. Razstava, Likovno društvo Franceta Pavlovca, Pavlovčeva galerija, 7.–31. marec 2022 Foto: Petar Nikolić Razstava, ki je na ogled, je pestra in ni vezana na določeno tematiko. 16 likovnih del, napravljenih v različnih tehnikah, je prispevalo 11 ljubiteljskih slikarjev društva. Člani društva se sicer vsako leto predstavijo vsaj dvakrat, enkrat s pregledno, drugič z razstavo, vezano na določeno tematiko, in tudi bo tudi letos. Njihove tematske razstave so plod poletnih kolonij, izobraževanj, delavnic in individualnih raziskovanj. Likovno društvo Franceta Pavlovca je združevalo likovnike Ilirske Bistrice že med letoma 1970 in 1990. Društvo so nato ponovno obudili konec leta 2002 na pobudo takratne kulturne organizacije, tako da bodo letos praznovali okroglo, dvajseto obletnico. Gibanje števila članstva niha, trenutno je v društvu, ki ga vodi Danijel Tomažič, aktivnih 14 ljubiteljskih ustvarjalcev. Petar Nikolić ČlanekV Pavlovčevi galeriji na ogled dela bistriških likovnikov se je najprej pojavil naNotranjsko primorske novice.#
še novic