Ajda Milne: Domotožje v času božiča

OUTSIDER, 17. december 2022 ― Par dni nazaj sva z možem svoji življenji zapakirala v približno 30 selitvenih škatel. Iz Glasgowa sva se namreč preselila v še eno mesto s (podobno) rjavo arhitekturo in (podobno) deževnim vremenom: Amsterdam. V 40 dneh okoli božiča bova tako zaradi kombinacije selitve, službenih poti in zapoznelega poročnega potovanja spala v kar 11 različnih posteljah. […]
Suzana Tratnik in Miha Satler

Suzana Tratnik in Miha Satler

Radio Študent, 17. december 2022 ― V sklopu jutranjih pogovorov smo s Suzano Tratnik in Miho Satlerjem, soorganizatorjema 38. Festivala LGBT filma spregovorili o dogajanju na festivalu in o sprejemanju homoseksualnosti v sodobni družbi ter predsodki, ki se okoli tega vrtijo.

Predpraznična ustvarjalna delavnica s KUD Svoboda Prebold

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 17. december 2022 ― Prihajajo prazniki in z njimi čas, ko si voščimo. V soboto, 17. decembra 2022, smo v Občinski knjižnici Prebold v sodelovanju s Kulturno-umetniškim društvom Svoboda Prebold izdelovali božično-novoletne voščilnice in praznične okraske. Delavnico sta vodili Ana Ajdič in Martina Aubreht, po idejni zasnovi in predpripravi izdelkov Mojce Škrabl. Unikatni motivi bodo skupaj z lepimi željami še polepšali decembrske trenutke pričakovanja. Besedilo in fotografije: Lea Felicijan
Prvi računalniki v Sloveniji, 7. del – prvi mini računalniki

Prvi računalniki v Sloveniji, 7. del – prvi mini računalniki

Računalniški muzej, 17. december 2022 ― Nadaljujemo s serijo objav iz zgodovine računalništva v Sloveniji, ki je rezultat izvirnih raziskav kustodiata Računalniškega muzeja. Pregled vsebine: V tokratni objavi nadaljujemo z obravnavo prvih računalnikov IBM/360 pri nas v letih od 1970 do 1972. Nameščenih je bilo precej manjših računalnikov iz serije, pa tudi dva večja IBM 360/40 v Intertrade računskem centru v […] The post Prvi računalniki v Sloveniji, 7. del – prvi mini računalniki first appeared on Računalniški muzej.
Slovenski filmi tudi na filmskem festivalu K3

Slovenski filmi tudi na filmskem festivalu K3

Misli, 17. december 2022 ― V Beljaku na avstrijskem Koroškem se v nedeljo končuje filmski festival K3, na katerem sodelujejo tudi slovenski filmi. V beljaškem Mestnem kinu, kjer bodo nocoj podelili festivalske nagrade, so vse od srede na ogled kratki in celovečerni filmi ter dela s področja video umetnosti.
Pogovor ob izidu knjige Zdenke Badovinac: Neoznanjeni glasovi. Kuratorska praksa in spreminjajoče se institucije

Pogovor ob izidu knjige Zdenke Badovinac: Neoznanjeni glasovi. Kuratorska praksa in spreminjajoče se institucije

Društvo Igor Zabel, 17. december 2022 ― Kakšne oblike kuratorskega in institucionalnega dela se zarisujejo na obzorju novih družbenopolitičnih ter okoljskih razmer in kateri glasovi jih oznanjajo? O tem se bomo pogovarjali ob knjižici esejev Zdenke Badovinac Neoznanjeni glasovi: Kuratorska praksa in spreminjajoče se institucije v soboto, 17. decembra 2022, ob 18.00, na Novi pošti v Ljubljani. 
še novic