Tine Bec: Ubi caritas et amor

Naši zbori, 7. januar 2023 ― Ubi caritas et amor je naslov nove avtorske plošče mladega slovenskega skladatelja Tineta Beca, ki jo svojemu prijatelju ob njegovi… The post Tine Bec: Ubi caritas et amor appeared first on Naši zbori.
Dileme vsega živega

Dileme vsega živega

Radio Študent, 7. januar 2023 ― Dragi poslušalci, pozdravljeni v Objektu meseca. V današnji oddaji bo objekt namesto kamna celica. Skladno s tem se bomo spraševali: Kakšen material za umetniško kreacijo so celice in bakterije? In pa na kakšne načine uporabljajo umetniki tkivni inženiring za ustvarjanje svojih skulptur?
Jure Gostiša: Najpomembnejši je servis za bralce

Jure Gostiša: Najpomembnejši je servis za bralce

OUTSIDER, 7. januar 2023 ― Leta 1992 je bil v okviru Gospodarskega vestnika ustanovljen časnik Finance. Švedska družba Bonnier je leta 1999 kupila polovico podjetja, po umiku zakona, ki tujcem ni dovoljeval več kot 50 % lastništva, pa še preostali del.  Časnik Finance je leto 2020 končal s skoraj 14.000 naročniki, kar je za 24 odstotkov več kot leto prej. […]
Prvi računalniki v Sloveniji, 10. del – Cyber 72 in javna uprava

Prvi računalniki v Sloveniji, 10. del – Cyber 72 in javna uprava

Računalniški muzej, 7. januar 2023 ― Nadaljujemo s serijo objav iz zgodovine računalništva v Sloveniji, ki je rezultat izvirnih raziskav kustodiata Računalniškega muzeja. Pregled vsebine: Tokrat obravnavamo začetke računalništva in avtomatske obdelave podatkov v javni upravi, od prvih posameznih projektov po občinah in v nekaterih državnih organih, do modernizacije statistično-informacijskega sistem, ki ga je ob pomoči OECD izvajal Zavod za statistiko […] The post Prvi računalniki v Sloveniji, 10. del – Cyber 72 in javna uprava first appeared on Računalniški muzej.
1970 Cerknica – Vzdrževalec Janez

1970 Cerknica – Vzdrževalec Janez

Stare slike (Cerknica), 7. januar 2023 ― Janez Kranjec se je na Brestu zaposlil leta 1970, najprej za kakšno leto kot vratar, nato pa je do upokojitve opravljal delo vzdrževalca. V Brestovem obzorniku št. 9 iz leta 1975 v rubriki “Naši ljudje” lahko preberete njegovo predstavitev, v kateri ga je Jože Klančar spraševal predvsem o njegovih pevskih aktivnostih. Z moškim pevskim zborom Tabor, […]
še novic