V preboldski knjižnici gost Damjan Justinek, dr. med., s strokovnim predavanjem in pogovorom o diabetesu

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 14. junij 2023 ― V sredo, 14. junija 2023, smo v Občinski knjižnici Prebold v sodelovanju s Čebelarskim društvom Prebold prisluhnili cenjenemu in priljubljenemu zdravniku, ki mu je strokovnost prinesla tudi zaupanje med pacienti. Z nami je bil Damjan Justinek, dr. med., specialist interne medicine in diabetolog. V predavanju se je osredotočil zlasti na zadnja dognanja o sladkorni bolezni in poudaril, da gre za moderno bolezen, ki si zasluži tudi takšno zdravljenje. To pomeni, da mora biti zdravljenje pravočasno, natančno in predvsem preventivno. »Deset let dobro vodene bolezni lahko za sto let prepreči vse zaplete ...

Festival Ljubljana pred začetkom 71. poletne sezone

SiGledal Novice, 14. junij 2023 ― Na Festivalu Ljubljana so tik pred začetkom 71. sezone mednarodnega poletnega festivala napovedali prve prireditve. Tudi letos ga bo odprla Poletna noč, tokrat posvečena ustvarjanju Tomaža Domicelja. Njegove skladbe od 70. let dalje bodo 20. junija na Kongresnem trgu izvedli številni gosti ob spremljavi rtv ansamblov pod vodstvom Patrika Grebla.
Brecht, pesnik komunističnega manifesta

Brecht, pesnik komunističnega manifesta

Radio Študent, 14. junij 2023 ― Ponavljamo oddajo In-doktrina iz junija 2008. V njej poslušamo predavanje Miklavža Komelja naslovljeno »Brecht, pesnik komunističnega manifesta«. Predavanje je sklenilo simpozij »Čas je za Brechta«, ki ga je 10.junija gostil Anton Podbevšek Teater.
Brecht, pesnik komunističnega manifesta

Brecht, pesnik komunističnega manifesta

Radio Študent, 14. junij 2023 ― Ponavljamo oddajo In-doktrina iz junija 2008. V njej poslušamo predavanje Miklavža Komelja naslovljeno »Brecht, pesnik komunističnega manifesta«. Predavanje je sklenilo simpozij »Čas je za Brechta«, ki ga je 10.junija gostil Anton Podbevšek Teater.
Kombinat: Stanovanje na Pražakovi ulici

Kombinat: Stanovanje na Pražakovi ulici

OUTSIDER, 14. junij 2023 ― Meščansko stanovanje na Pražakovi ulici v središču Ljubljane je od izgradnje stavbe v dvajsetih letih doživelo celo vrsto prenov: v petdesetih so sezidali sanitarni blok nasproti vhoda, sledile pa so različne spremembe tlorisa, z zadnjo večjo prenovo pred komaj desetimi leti. Nova lastnica stanovanja se je zaradi izboljšanja funkcionalnosti odločila za temeljito prevetritev tlorisa, potrebna […]
Program 28. Slovenskih dnevov knjige

Program 28. Slovenskih dnevov knjige

Društvo slovenskih pisateljev, 14. junij 2023 ―   WWW.DNEVIKNJIGE.SI 28. Slovenski dnevi knjige v organizaciji Društva slovenskih pisateljev in v sodelovanju s partnerskimi mesti vas letos popeljejo na Pot v deželo čudes, v svet neskončnih možnosti, ki se odpira med platnicami knjig. Polne kovčke knjig smo natovorili v vozilo ter se skupaj s pisateljicami in pisatelji odpravili na pot. Potujemo po partnerskih […]
Veliko branje članic in članov DSP

Veliko branje članic in članov DSP

Društvo slovenskih pisateljev, 14. junij 2023 ― Vabilo na   Veliko branje članic in članov Društva slovenskih pisateljev in poletno druženje na vrtu našega društva  četrtek, 15. junija, ob 17. uri V srcu vseslovenskega literarnega festivala 28. Slovenski dnevi knjige, na poti v deželo čudes. V svoje raznolike literarne svetove nas bodo popeljali: Barbara Korun Jana Kolarič Lela B. Njatin Lidija Golc […]

Erasmus+ MLADINSKA IZMENJAVA – SLO/HRV/SRB!

Ana Monro, 14. junij 2023 ― Gledališče Ane Monro (SLO), Sign Dance Collective International (HRV) in Cirkusfera (SRB) vabimo mlade (od 16 do 30 let) k udeležbi v Erasmus+ programu izPOSTAVI se V javni PROSTOR 4. V okviru tega bodo spoznavali osnove uličnega gledališča,  performativne vokalizacije in sodobnega cirkusa – na mestnih ulicah (Ljubljana / SLO, 26.6.-4.7.), ob morju (Pakoštane / ... The post Erasmus+ MLADINSKA IZMENJAVA – SLO/HRV/SRB! appeared first on Ana Monro.

Valvasorjeva knjižnica Krško nominirana za nagrado Javna knjižnica leta

Ministrstvo za kulturo, 14. junij 2023 ― Mednarodna knjižničarska organizacija (angleško International Federation of Library Associations–IFLA) bo na mednarodnem kongresu v Rotterdamu, ki bo potekal od 21. do 25. avgusta, razglasila letošnjega nagrajenca Javna knjižnica leta (angleško Public Library of the Year). Med štiri knjižnice finalistke z vsega sveta se je uvrstila tudi Valvasorjeva knjižnica Krško.

Valvasorjeva knjižnica Krško nominirana za nagrado splošna knjižnica leta

Ministrstvo za kulturo, 14. junij 2023 ― Mednarodna knjižničarska organizacija (angleško International Federation of Library Associations – IFLA) bo na mednarodnem kongresu, ki bo v Rotterdamu od 21. do 25. avgusta, razglasila letošnjega prejemnika nagrade splošna knjižnica leta (angleško Public Library of the Year). Med štiri knjižnice finalistke z vsega sveta se je uvrstila tudi Valvasorjeva knjižnica Krško.

Na Novi pošti tretji Festival perfomansa

SiGledal Novice, 14. junij 2023 ― Na Novi pošti in v okolici bo danes in v četrtek potekal tretji Festival perfomansa. Kuratorici Urška Brodar in Katarina Stegnar sta povabili pet umetnikov in umetnic h kolektivnemu ustvarjanju, v katerem so razmišljali na temo skrbi. Nastalo je prav toliko umetniških dejanj v različnih oblikah.

V Kinodvoru podelitev Župančičevih nagrad 2023

SiGledal Novice, 14. junij 2023 ― V Kinodvoru bodo drevi podelili Župančičeve nagrade za leto 2023, najvišja priznanj Mestne občine Ljubljana za izjemne stvaritve na področju umetnosti in kulture. Za življenjsko delo nagrado prejme grafični oblikovalec Ranko Novak, nagrade za dveletno ustvarjanje pa prejmejo igralka Ajda Smrekar, režiserka Urška Djukić in pisatelj Dušan Šarotar.
še novic