Po festivalu na ulici še PODMLADEK! (3.7.)

Ana Monro, 1. julij 2023 ― V ponedeljek, 3. 7., se bo z javim nastopom udeležencev (ob 13:00 na Stritarjevi ulici) sklenila tudi mladinska izmenjava izPOSTAVI se V javni PROSTOR 4, ki v Ljubljani poteka od 26. 6 do 4. 7. No, v bistvu prvi del te, saj se bo Erasmus+ program, ki ga sofinancira Evropska komisija, nadaljeval od 11. do ... The post Po festivalu na ulici še PODMLADEK! (3.7.) appeared first on Ana Monro.

ODPOVED programa v KRŠKEM! (1.7.)

Ana Monro, 1. julij 2023 ― Zaradi izredno slabe vremenske napovedi današnji program (1. 7.) v Krškem odpade, oziroma je prestavljen v nadomestni termin v drugi polovici avgusta. Več informacij kmalu, zato ostanite v stiku z nami. Hvala za razumevanje in se vidimo torej na ulici ob koncu poletja.   FESTIVALSKI PROGRAM               The post ODPOVED programa v KRŠKEM! (1.7.) appeared first on Ana Monro.

Ana Desetnica v LJUBLJANI, 3. dan – FOTO! (30.6.)

Ana Monro, 1. julij 2023 ― Program 3. dne festivala Ana Desetnica 2023 v Ljubljani (30. 6.) se je začel v središču mesta – s pohodnim spektaklom, z veliko mehansko lutko konja v glavni vlogi – nadaljeval pa na osrednjem festivalskem prizorišču pri Cukrarni. Tam smo se skupaj prebujali v nov dan, še enkrat skočili na podeželje, sestavljali ogromno barvito strukturo, ... The post Ana Desetnica v LJUBLJANI, 3. dan – FOTO! (30.6.) appeared first on Ana Monro.
Neža Knez - Skozi te iste pore se še vedno zliva taisti znoj (poskus #2) (2021) Eksperimentalni video/ Avtorski video

Neža Knez - Skozi te iste pore se še vedno zliva taisti znoj (poskus #2) (2021) Eksperimentalni video/ Avtorski video

DIVA nove pridobitve, 1. julij 2023 ― Skozi te iste pore se še vedno zliva taisti znoj (Cirkulacije) je večletna raziskava prostora, ki preko osebne pripovedi govori o zgodovini in identiteti pokrajine, prepletanju osebne in obče biografije ter njihovih objektih in subjektih raziskave.Ukvarja se s spominom ter odnosom med naravnim in zgrajenim prostorom. Poskus 2 je drugi v nizu raziskovalnega projekta, ki bo v končni obliki eksperimentalni film. Predstavlja prizorišče za razmislek o zbranem gradivu, eksperimentiranje...
Dru-gi pe-tek = re-pe-te!

Dru-gi pe-tek = re-pe-te!

Festival Lent, 1. julij 2023 ― Freddie in Lemmy sta se vrnila. Prvi na veliko, drugi na polno. Pa saj Ana Bezjak se bo tudi še vrnila. Pa Blaž Učakar in Čedahuči tudi. In vrnil se je Fred Wesley. Živa legenda. Ne ne, nihče ne gre nikamor. Festival Lent je na drugi petek dočakal repete, vreden greha.

Predstava BISTROT DE MAGIE odpade! (1.7.)

Ana Monro, 1. julij 2023 ― Spoštovani, predstava Bistrot de Magie, ki je bila v okviru programa Ane Desetnice 2023 v Ljubljani načrtovana v soboto, 1. 7. ob 18:30,  zaradi bolezni ODPADE. Hvala za razumevanje in vabljeni k ogledu drugih vsebin zadnjega festivalskega dne (od 19:00 dalje). FESTIVALSKI PROGRAM       The post Predstava BISTROT DE MAGIE odpade! (1.7.) appeared first on Ana Monro.

NAPOVEDOVANJE TRENDOV

Fakulteta za dizajn, 1. julij 2023 ― mentor: Špela Jambrek, pred. V okviru Vseživljenjskega učenja bomo v mesecu novembru organizirali tečaj NAPOVEDOVANJE TRENDOV v obsegu 30 ur. Tečaj bomo izvajali enkrat tedensko v popoldanskem času in sicer med […] The post NAPOVEDOVANJE TRENDOV appeared first on Fakulteta za dizajn.
Poslednji kanček fikcije

Poslednji kanček fikcije

Koridor, 1. julij 2023 ― Kako pridemo do tega, da globoko verjamemo v nekaj? To osrednje vprašanje je igralec Primož Bezjak s poglobljenostjo raziskoval v kar 75-minutni uprizoritvi Poslednji kanček fikcije. The post Poslednji kanček fikcije appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 1. julij 2023 ― Pri LUD Literatura je izšla zbirka esejev Herte Müller z naslovom Kralj se prikloni in ubija. Založba Miš je izdala slikanico Žiga špaget gre na trnek viset Aksinje Kermauner z ilustracijami Zvonka Čoha. Podjetje Festfest je izdalo knjigo urednika, publicista in oglaševalca Jureta Apiha z naslovom Knjiga o snubljenju.
1934 Postojna – Fižol

1934 Postojna – Fižol

Stare slike (Cerknica), 1. julij 2023 ― Slika postojnske gospe je iz albuma Jerneja Malovrha. Nastala je nekje v tridesetih letih 20. stoletja. V ozadju je videti kasarno. Zgradili so jo Italijani leta 1920 za potrebe kopenske vojske. Ko so leta 1943 zapustili slovensko ozemlje, je bil v njej nastanjen Wehrmacht do leta 1945. Takrat jo je prevzela JLA in jo imenovala […]
še novic