Ana Desetnica po SLOVENIJI #3! (2.7.)

Ana Monro, 30. junij 2023 ― Ana Desetnica 2023 se bo sklenila v nedeljo, 2. 7. – s programom v Slovenj Gradcu in Tolminu. Kje, kdaj in kaj se bo dogajalo kot vselej preverite na spodnji povezavi. Vabljeni!   FESTIVALSKI PROGRAM           The post Ana Desetnica po SLOVENIJI #3! (2.7.) appeared first on Ana Monro.
Stritarjeva nagrada 2023

Stritarjeva nagrada 2023

Društvo slovenskih pisateljev, 30. junij 2023 ― Obvestilo Društva slovenskih pisateljev   Letošnjo Stritarjevo nagrado prejme …   V okviru letošnjega jubilejnega 20. Festivala Pranger, ki se še odvija v Rogaški Slatini vse do sobote, so danes razglasili prejemnico Stritarjeve nagrade 2023, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev že 26. leto zapored za izredne dosežke na področju literarne kritike mlajših generacij. Rogaška […]

»Vse je napravil Kajuh za rešitev Balantiča, ali Balantič ga ni hotel slišati …«

Arhiv RS, 30. junij 2023 ― V »Kajuhovem letu« predstavljamo spominski zapis Staneta Semiča o srečanju Karla Destovnika in Franceta Balantiča ob uničenju domobranske postojanke v Grahovem novembra 1943. Zapis postreže z nekaj mikavnimi vestmi, ki pa ne vzdržijo resne kritike. Kaže na pomen kritičnega branja arhivskih zapisov in predvsem opozarja na pomanjkljivo zanesljivost spominskih virov pri proučevanju preteklosti.
Klasiki v stripu, E-razstava

Klasiki v stripu, E-razstava

SLOGI, 30. junij 2023 ― Spletna razstava, ki spremlja projekt Klasiki v stripu, je plod sodelovanja vseh treh partnerskih institucij (Slovenski gledališki inštitut, Slovaški Gledališki inštitut in Gledališki inštitut Zbigniewa Raszewskega) in smiselno dopolnjuje ter zaključuje večletno skupno delo. The post Klasiki v stripu, E-razstava appeared first on SLOGI.
POČITNIŠKE LIKOVNE DELAVNICE V GALERIJI MURSKA SOBOTA

POČITNIŠKE LIKOVNE DELAVNICE V GALERIJI MURSKA SOBOTA

Galerija Murska Sobota, 30. junij 2023 ― Vabljeni na počitniško kiparjenje za osnovnošolce v Ateljeju Pike in Packa v Galerijo Murska Sobota. Za navdih nam bodo služile razstavljene skulpture Dragice Čadež in skulpture iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota. Pri ogledu razstave in depojev bomo spoznavali kiparske materiale, odkrivali tiha sporočila skulptur in si zatem izdelali svojo skulpturo, jo razstavili v izložbi […]

Ana Desetnica v LJUBLJANI, 2. dan – FOTO! (29.6.)

Ana Monro, 30. junij 2023 ― Ana Desetnica 2023 nas je drugi festivalski dan v Ljubljani (29. 6.) povabila na glasbeno žonglažo, v eko cirkus, na oddih v hotel in potop pod gladino oziroma v zgodovino Ljubljanice. Hodila je po vrvi, gostila žive kipe in ”žive” kostume”, oropala srca gledalcev in zažgala, vse, kar ji je prišlo pod roke. Na festivalskem ... The post Ana Desetnica v LJUBLJANI, 2. dan – FOTO! (29.6.) appeared first on Ana Monro.

600 let trga Motnik na fotografijah

Kamnik.info, 30. junij 2023 ― Na pobudo Turistničnega društva Motnik so v preddverju Občine Kamnik razstavljene fotografije Motnika, ki jih je, v počastitev 600-letnice trga Motnik, posnel Mih Lindič. V sredo, 28. junija 2023 je v preddverju Občine Kamnik potekalo odprtje razstave avtorja Mih Lindiča z naslovom 600 let trga Motnik, krajana in domačina Motnika, ki je v svoj fotografski ... Prispevek 600 let trga Motnik na fotografijah je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.
Rezultati natečaja: Slovenski paviljon EXPO 2025

Rezultati natečaja: Slovenski paviljon EXPO 2025

OUTSIDER, 30. junij 2023 ― Zbornica za arhitekturo in prostor je objavila rezultate natečaja za Slovenski paviljon na svetovni razstavi EXPO 2025, ki bo potekala v Osaki na Japonskem. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je z javnim natečajem iskalo premišljene, ustvarjalne in funkcionalno dodelane rešitve za paviljon, ki bo z arhitekturno zasnovo predstavljal Slovenijo v mednarodnem prostoru. Med zahtevami […]
Samo še bis! Samo še 20 minut! Samo še toooo!

Samo še bis! Samo še 20 minut! Samo še toooo!

Festival Lent, 30. junij 2023 ― Bil je večer, ko se je (pod)pisalo. Da je leta 2023 Tekochee Kru bil vse, kar je nekdaj bil. Z li-lijem vred. Bil je dan, ko smo videli morda zametke največje ohceti v Sloveniji. Bil je večer, ko smo izvedeli, kaj se zgodi, če na vratih stranišč ni logotipa, ti pa ne znaš slovensko – razen »hvala«. In bil je večer, ko še dnevničar zamudi taki afrobeat žur, da čaka kot vsi drugi. Na bis, ki ni prišel.

Naprej v preteklost

SLOGI, 30. junij 2023 ― Letos smo med 10. in 16. aprilom ponovno sodelovali v akciji NAPREJ V PRETEKLOST. Spletno promocijsko akcijo slovenskih muzejev in galerij s skupnimi močmi organizirata Skupnost muzejev Slovenije / Slovenian Museum Association in Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije. Tokratna spomladanska akcija je bila povezana z letošnjo ICOM-ovo temo Mednarodnega dneva […] The post Naprej v preteklost appeared first on SLOGI.
še novic