Ameriška filmska akademija povabila skoraj 400 novih članov

Ameriška filmska akademija povabila skoraj 400 novih članov

Misli, 29. junij 2023 ― Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti, ki je najbolj znana po podeliti prestižnih filmskih nagrad oskar, je poslala vabilo za članstvo skoraj 400 posameznikom, med katerimi so številni znani iz sveta glasbe in filma ter poslovnega sveta. Med njimi so Taylor Swift, Ke Huy Quan, The Daniels & Austin Butler in James Friend.
Platforma SHAPE+ objavlja artist rooster 2023-24

Platforma SHAPE+ objavlja artist rooster 2023-24

MoTA, 29. junij 2023 ― Platforma SHAPE+ za inovativno glasbo in avdiovizualno umetnost, ki jo financira Evropska unija, objavlja seznam umetnikov za obdobje 2023/2024. V izbor umetnikov so poleg številnih avdiovizualnih projektov in zvočnih umetnikov uvrščeni tudi glasbeni izvajalci, ki segajo od klubske glasbe in inovativne medijske umetnosti do eksperimentov s tradicionalno glasbo, proste improvizacije in prostorske glasbe. Drugo leto […] The post Platforma SHAPE+ objavlja artist rooster 2023-24 appeared first on MoTA.
Katarina Samobor, nova pevka skupine Tabu, je našla svojo srečo v petju

Katarina Samobor, nova pevka skupine Tabu, je našla svojo srečo v petju

Štajerski tednik, 29. junij 2023 ― Ptujčanka Katarina Samobor je nova pevka skupine Tabu, ki letos praznuje že 25 let svojega delovanja. Odkar je novica postala javna, je v središču glasbene in druge javnosti. Ptujčani pa smo imeli ta privilegij, da smo njene pevske kvalitete spoznali že veliko prej kot ostala slovenska javnost. Da želi postati pevka, je povedala že kot osnovnošolka po zmagi v predizobru v starejši kategoriji OŠ Mladika v okviru projekta družbe Radio-Tednik Ptuj Otroci pojejo slovenske pesmi leta 2015. Spomnimo pa se tudi njenega nastopa na Ptujski poletni noči leta 2020 in še nekaterih drugih.

DOHODNIRAJ & kulturo podpiraj!

Ana Monro, 29. junij 2023 ― Po prizoriščih festivala Ana Desetnica 2023 v Ljubljani se sprehaja naš posebni ”agent” Andrej – z misijo, da zbere čim več obrazcev za odmero do 1% DOHODNINE Gledališču Ane Monro! S tako zbranimi sredstvi bomo lahko še uspešneje ohranjali javni prostor odprt za umetnost in ljudi, in nadalje razvijali projekte, ki prispevajo k prepoznavnosti in popularizaciji ... The post DOHODNIRAJ & kulturo podpiraj! appeared first on Ana Monro.

ORAKELJ tudi v MARIBORU! (1.7.)

Ana Monro, 29. junij 2023 ― Če ste čarobno ognjeno predstavo Orakelj (Cia. Opera Fiammae, ITA) zamudili v Ljubljani, si jo lahko ogledate v soboto, 1. 7. ob 22:00 na Trgu svobode v Mariboru. Zagrabite drugo priložnost z obema rokama!   VEČ FOTOGRAFIJ Avtor: Luka Dakskobler FESTIVALSKI PROGRAM             The post ORAKELJ tudi v MARIBORU! (1.7.) appeared first on Ana Monro.

Ana Desetnica v LJUBLJANI, 1. dan – FOTO! (28.6.)

Ana Monro, 29. junij 2023 ― Prvi festivalski dan Ane Desetnice 2023 v Ljubljani (28. 6.) smo skupaj gradili ogromno strukturo iz barvitih lesenih palic, sledili človeku–orkestru, eksperimentirali z glasbo in s cirkuškimi veščinami, se potegovali za bogate nagrade, si ogledali projekcijo filma v spremljavi koncerta, nastop nagrajenega (z)mešanega pevskega zbora in mističen vizualno impresiven ognjeni spektakel. Vabljeni v na(jbolj)šo družbo še vse ... The post Ana Desetnica v LJUBLJANI, 1. dan – FOTO! (28.6.) appeared first on Ana Monro.
Pa še z »uhami« miga, glej!

Pa še z »uhami« miga, glej!

Festival Lent, 29. junij 2023 ― Kaj pa, ko so vse najlepše pesmi že – narisane? O, ja. S takim ključem. In s konjem. O, konj. Ne Ahajci, lentovci s(m)o skočili. Ne iz konja, ampak skoraj vanj. Na trgu, na sredo, ko so trgi kipeli od petja, plesa, folklore in pupedancev. Na večer, ko je Severa Gjurin odpirala z aplavzi, Vlado Kreslin z rekami, Manu Katche pa z ritmom.

Bunker te dni na gostovanju v Londonu in Innsbrucku

SiGledal Novice, 29. junij 2023 ― Bunker te dni gostuje v tujini z dvema produkcijama. Danes se bo na simpozija Art, Climate, Transition v Londonu predstavila Tery Žeželj s performativnim sprehodom Predolgo sem hodila in postala sem krajina, ki ga je ustvarila z Mario Magdaleno Kozlowsko, v soboto pa bodo v Innsbrucku gostili Nejo Tomšič & Nonument Group z gledališkim esejem Krog.
V SEM fotografije egipčanske dediščine iz arhiva zakoncev Hölbl

V SEM fotografije egipčanske dediščine iz arhiva zakoncev Hölbl

Misli, 29. junij 2023 ― V Slovenskem etnografskem muzeju (SEM) bodo drevi odprli fotografsko razstavo z naslovom Dediščina starega Egipta: Fotografski arhiv zakoncev Güntherja in Ingrid Hölbl. Na ogled bo izbor fotografij egipčanskih svetišč in grobnic iz arhiva kulturne dediščine Egipta in zahodnega Sredozemlja, ki sta ga SEM decembra 2021 podarila zakonca iz Avstrije.

Sliki Pokol nedolžnih otrok in Predstavitev v templju zopet na ogled v koprski stolnici

ZVKDS, 29. junij 2023 18. junija 2023 se je v Doževi palači v Benetkah zaključila velika retrospektivna razstava slik in risb mojstra beneške renesanse Vittora Carpaccia. Po besedah italijanski kolegov je bilo sodelovanje z Restavratorskim centrom na visokem strokovnem nivoju in obenem so izjemno hvaležni za izposojo slovenskih umetnin, ki so obogatile in vsebinsko dopolnile razstavo. Jezik Slovenščina

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde

Kinodvor, 29. junij 2023 ― Kinodvor v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad vsako leto pripravi izbor premier in predpremier ter nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki so na ogled v letnem kinu pod zvezdami. Letošnji program Filma pod zvezdami, ki bo na Grajskem dvorišču potekal od 13. julija do 5. avgusta, bo zaznamovalo leto obletnic – 100. obletnica kinodvorane na Kolodvorski, dvajseta obletnica art kina in 15 let mestnega kina, predpremierno in premierno pa bomo predstavili pet filmov.
V Hrastniku začetek 3. festivala delavskega filma Kamerat

V Hrastniku začetek 3. festivala delavskega filma Kamerat

Misli, 29. junij 2023 ― S projekcijo filma Rekviem za gospo J. srbskega režiserja Bojana Vuletića na platoju pri rudniškem jašku se bo drevi pričel 3. festival delavskega filma Kamerat. Ponudil bo nabor 22 filmov, razdeljenih v pet programskih sklopov. Odprtja festivala se bo udeležila ministrica za kulturo Asta Vrečko.
še novic