Na 70. Puljskem filmskem festivalu tudi filmi s slovensko udeležbo

Na 70. Puljskem filmskem festivalu tudi filmi s slovensko udeležbo

Misli, 17. julij 2023 ― V hrvaškem Pulju se do 23. julija odvija letošnji filmski festival. Na različnih lokacijah v mestu bodo v okviru 70. Puljskega filmskega festivala v devetih dneh prikazali skoraj 80 filmov, med njimi tudi filme s slovensko udeležbo. Kot prvega so ob začetku festivala minulo soboto predvajali slovensko klasiko Františka Čapa Vesna iz leta 1953.

What about food and VR technologies?

PIFcamp, 17. julij 2023 ― During PIFcamp 2023, Sophia Bulgakova is planning to experiment with food and various augmentation of reality using XR technologies and analogue tools of sensory deprivation while dining. She wants to conduct testing & tasting sessions together with other participants exploring their relationship with various sensory stimulants with a focus on food and dining as a … Continue reading What about food and VR technologies? The post What about food and VR technologies? appeared first on PIFcamp.
Proti tlakovalnemu in tratnemu minimalizmu, drugič

Proti tlakovalnemu in tratnemu minimalizmu, drugič

OUTSIDER, 17. julij 2023 ― Posredujem poglobljeni razmislek o oblikovanju zunanjih površin pri projektu prenove Cukrarne. 1. Naslavljanje družbenih potreb Zanima me, kaj je bilo vključujočega pri projektu? Pod vključujoče mesto ciljamo običajno na družbeno participacijo, na soudeležbo lokalnih prebivalcev pri projektu. To pomeni, da se s prebivalci organizira delavnice, fokusne skupine, raziskave javnega mnenja, kjer ljudje odkrito izražajo svoja […]

Body to Code by Laurent Malys

PIFcamp, 17. julij 2023 ― Laurent Malys is working on a show that mixes dance and techniques of live music composition. He build a prosthesis to attach each part of a split computer keyboard to his hands, allowing him to type while moving freely and dancing. The show is intended to be an ironic and impractical transhumanist performance that will … Continue reading Body to Code by Laurent Malys The post Body to Code by Laurent Malys appeared first on PIFcamp.
15. festival Arsana: Biseri slovenske glasbe prvič na Ptuju

15. festival Arsana: Biseri slovenske glasbe prvič na Ptuju

Štajerski tednik, 17. julij 2023 ― Osrednje dogajanje 15. festivala Arsana, ki je v teh letih gostil že 1.100 izvajalcev in pritegnil okrog 450.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine, se je začelo 14. julija na Vrazovem trgu, kjer sta v odrski analogiji koščka kultne radijske družbenopolitične satirične oddaje nastopila Sašo Hribar in Renato Vindiš. Petnajstega julija pa je kot prireditveni prostor zasijala mestna tržnica s prvo Poletno nočjo na Ptuju.
Mateja Kavčič: Ogrožena dediščina tlakovanja

Mateja Kavčič: Ogrožena dediščina tlakovanja

OUTSIDER, 17. julij 2023 ― Mesta in trgi, nastali iz trgovskih, obrtniških in upravnih vzgibov, so zrasla iz svojega okolja in se razvijala na svojski način. Nanizana ob trgovskih poteh v povprečnih razdaljah do 30 kilometrov pričajo, da so grajena v merilu človeka, na razdaljah, ki jih lahko tudi peš prehodimo v enem dnevu. Vsako mesto ima svoje posebne pogoje […]
Obletnica rojstva avtorja dela Celeia antiqua et nova

Obletnica rojstva avtorja dela Celeia antiqua et nova

Celje.info, 17. julij 2023 ― Na današnji den se je leta 1887 v Celju rodil Avgust Friderik Seebacher, slikar. Umrl je 20. decembra 1940 v Celju.  August Friderik Seebacher izhaja iz celjske nemške družine. Po ... Beri dalje The post Obletnica rojstva avtorja dela Celeia antiqua et nova appeared first on Celje.info.
Razstava o Plečnikovem delu na Gorenjskem na ogled na Bledu

Razstava o Plečnikovem delu na Gorenjskem na ogled na Bledu

Misli, 17. julij 2023 ― Na Blejskem gradu bodo danes ob 11. uri odprli razstavo Jože Plečnik na Gorenjskem: včeraj, danes, jutri, ki jo je ob lanski 150. obletnici rojstva najbolj znanega slovenskega arhitekta pripravila kranjska enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Pri postavitvi razstave na Bledu je sodeloval tudi Zavod za kulturo Bled.

Gledališki listi na portalu SiGledal

SiGledal Novice, 17. julij 2023 ― Ena od rubrik spletnega portala slovenskega gledališča SiGledal nosi naslov Iz gledališkega lista. V njej objavljamo besedila iz gledaliških listov, ki jih gledališke hiše oziroma producenti objavijo ob premierah. Rubriko najdemo tako, da na vstopni strani portala SiGledal kliknemo na 'Novice' in nato v spustnem seznamu izberemo 'Iz gledališkega lista'.

Digitalne razstave na portalu SiGledal

SiGledal Novice, 17. julij 2023 ― Eden od vsebinskih sklopov spletnega portala slovenskega gledališča SiGledal so digitalne razstave. Kulturna dediščina, povezana s slovenskim gledališčem, je tako dostopnejša zainteresiranim javnostim. – Še posebej toplo vabljeni k ogledu nove digitalne razstave na portalu SiGledal, Klasiki v stripu.

Napoved gledaliških dogodkov od 17. 7. do 23. 7.

SiGledal Novice, 17. julij 2023 ― Štefka Drolc: "Nekega dne luči v dvorani ugasnejo. Tema. Oder zasije. Nekomu govoriš. Zmeraj nekomu govoriš. To je gledališče. Publika, ki posluša. Ki zaploska, ko odhaja. Vsaj ponavadi. Kaj odnašajo s seboj? Je tekst, ki ga govoriš, pomemben? Si ga znal povedati tako, da bo poslušalca pretresel, ne samo ganil? Bo razmišljal o tem? Se bo s kom pogovarjal o tem? Bo kaj premaknil, spremenil?"
Nova vas 1970/71 – 5. razred

Nova vas 1970/71 – 5. razred

Stare slike (Cerknica), 17. julij 2023 ― V šolskem letu 1970/71  je 5. razred v Novi vasi dobil za razredničarko Mileno Kulič, ki je učila zemljepis. Razredničarka Milena Kulič je imela vedno na sebi nekaj nakita. Verižica z obeskom, prstan in na desni roki vedno tudi vsaj tri zapestnice iziroma “brzlete.” Vse se lepo vidi na povečani sliki. In ravno ti brzleti […]
Disneyjevi arhivi ob letošnji 100-letnici podjetja razkrili del vsebine

Disneyjevi arhivi ob letošnji 100-letnici podjetja razkrili del vsebine

Misli, 17. julij 2023 ― V Disneyjevih zaodrjih in skladiščih je na stotine milijonov najrazličnejših predmetov - od kostumov in skic likov do sto let starih igrač, fotografij in dokumentov. Ob bližajoči se 100-letnici podjetja, ki jo bodo uradno obeležili 16. oktobra, je Disney nedavno omogočil vpogled v arhive v filmskem studiu v Burbanku v bližini Los Angelesa.
Hit betona 2023

Hit betona 2023

SIGIC - Izpostavljeno, 17. julij 2023 ― Hit betona, že četrti poziv za mlade glasbenike k sodelovanju vabi glasbene skupine, kantavtorje in kantavtorice, pevke in pevce, ki želijo svojo avtorsko glasbo predstaviti širši publiki.
še novic