Workshop on workshop on workshop //PIFthursday

Workshop on workshop on workshop //PIFthursday

PIFcamp, 4. avgust 2023 ― As you might have guessed from the title of this post, Thursday’s timetable was filled with workshops. Even though we really try hard to deliver news from PIFcamp on time, we are experiencing a minor setback, which is as much due to the fact there was a lot going on as it is to the … Continue reading Workshop on workshop on workshop //PIFthursday The post Workshop on workshop on workshop //PIFthursday appeared first on PIFcamp.
90 let od smrti avtorice znamenitega romana o Celjskih

90 let od smrti avtorice znamenitega romana o Celjskih

Celje.info, 4. avgust 2023 ― Na današnji dan je leta 1933 je v Gradcu umrla Ana Wambrechtsamer (tudi Anna Wambrechtsamer ali Ana Wambrechtsammer), nemško-slovenska pisateljica. Rodila se je 4. julija 1897 na Planini pri Sevnici. Ana ... Beri dalje The post 90 let od smrti avtorice znamenitega romana o Celjskih appeared first on Celje.info.
Marguerite Duras: Pisati

Marguerite Duras: Pisati

MMC Knjige, 4. avgust 2023 ― Marguerite Duras nam je že dolgo je znana in njene knjige so med nami. Tudi v zadnji knjigi Pisati, ki jo je pripravila in izdala v času svojega življenja, je njen nezgrešljivi glas še en kamenček v mozaiku njenih leposlovnih del.

Ana Pupedan za uvod v 20. Kamfest

SiGledal Novice, 4. avgust 2023 ― S koncertom pivške skupine Ana Pupedan v Parku Evropa se v Kamniku drevi začenja 20. poletni festival Kamfest. Po besedah organizatorjev se letošnja izdaja pridružuje aktivnostim za obuditev Šutne, slikovite kamniške ulice, ki se je iz najaktivnejšega dela mesta na prehodu tisočletja spremenila v ulico zaprtih vrat.

Umrl ameriški skladatelj in dirigent Carl Davis

SiGledal Novice, 4. avgust 2023 ― Umrl je ameriški skladatelj in dirigent Carl Davis, ki mu pripisujejo zasluge, da je glasbeno oživel neme filme. Komponiral je tudi glasbo za televizijske oddaje, serije, filme ter baletna in koncertna dela. Med njegovimi prispevki je glasba za BBC-jevo nadaljevanko Prevzetnost in pristranost. Umrl je v starosti 86 let.

FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

Kinodvor, 4. avgust 2023 ― Zaradi slabe vremenske napovedi, je bila projekcija filma VSA TA LEPOTA IN PRELIVANJE KRVI, odpovedana. Film si lahko ogledate danes, 4. 8., ob 21. uri, na nadomestni projekciji v Kinodvoru (opozorilo: število sedežev v Kinodvoru je občutno manjše kot na Ljubljanskem gradu).
še novic