Zvezdne noči

Foto klub Kamnik, 8. avgust 2023 ― V galeriji Foto kluba Kamnik je do ponedeljka 14.8.2023 na ogled fotografska razstava Polone Smolnikar z naslovom Zvezdne noči. Razstava Polone Smolnikar nas popelje med zvezdne pokrajine v okolici Kamnika, ki jih Polona lovi v objektiv v bolj ali manj mrzlih nočeh. Fotografije prikazujejo lepoto zvezdnega neba, ki je golim očem skrita. Fotografija pa zaradi […] The post Zvezdne noči appeared first on Foto klub Kamnik.
Poteka evidentiranje škode na objektih kulturne dediščine

Poteka evidentiranje škode na objektih kulturne dediščine

Misli, 8. avgust 2023 ― Strokovnjaki zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS) v teh dneh aktivno evidentirajo škodo na enotah kulturne dediščine Slovenije po nedavni ujmi. V naslednjih dneh se bo ZVKDS lotil tudi izdelave sanacijskih elaboratov oziroma njihove realizacije, so danes sporočili iz zavoda.

Napoved gledaliških dogodkov od 7. 8. do 13. 8.

SiGledal Novice, 8. avgust 2023 ― Julio Bocca: "Ples nam nudi zadovoljstvo, nas osvobaja in tudi tolaži ob spoznanju, da  človeška bitja ne moremo leteti kot ptice. Približa nas nebeškemu, svetemu, neskončnemu. Je sublimna umetnost, vsakič drugačna in tako zelo podobna ljubezenskemu aktu, da nas ob koncu vsake predstave pusti utripajočih src in v pričakovanju novega srečanja."
Barbie

Barbie

Koridor, 8. avgust 2023 ― Barbie doživi eksistencialno krizo. The post Barbie appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Barbie

Barbie

Koridor, 8. avgust 2023 ― Barbie doživi eksistencialno krizo. The post Barbie appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

DELAVNICA OBLIKOVANJA IN IZDELAVA NOSLJIVIH OBJEKTOV (NAKITA) Z UPORABO LASERSKEGA IZREZA IN GRAVIRANJA

Fakulteta za dizajn, 8. avgust 2023 ― Mentor: izr. prof. Tanja Devetak Mojca Buh, pomoč pri laserskem izrezu in graviranju Urnik: 12., 14., 19., 21. september med 16.00 in 20.00 uro na Gerbičevi ulici v Ljubljani, HDMI […] The post DELAVNICA OBLIKOVANJA IN IZDELAVA NOSLJIVIH OBJEKTOV (NAKITA) Z UPORABO LASERSKEGA IZREZA IN GRAVIRANJA appeared first on Fakulteta za dizajn.

Srečanje z Dušanom Jelinčičem

Gorenjski muzej, 8. avgust 2023 ― Torkov kulturni vdih V torek, 8. avgust 2023, ob 20. uri bomo pod grajsko lipo na dvorišču gradu Khisistein v Kranju gostili Dušana Jelinčiča, tržaškega pisatelja, novinarja in alpinista ter tudi letošnjega nagrajenca Prešernovega sklada. Pogovor bo vodila dr. Nelida ... Read More
1925 Ljubljana – Sokoli

1925 Ljubljana – Sokoli

Stare slike (Cerknica), 8. avgust 2023 ― Petindvajsetega oktobra 1925 so se v foto studiu Bešter slikali Sokoli. Predvidevam, da so iz Ljubljane. Kako zdravi, močni in lepi fantje so. Mi je kar žal, da sem se nekaj desetletij prepozno rodila. Saj k Sokolicam ne bi šla, ker z mano ni nič. Še po desetih stopnicah komaj diham. Tako kot so rekli […]
Foto utrinki julijskega programa Jeseniškega poletja

Foto utrinki julijskega programa Jeseniškega poletja

Gornjesavski muzej Jesenice, 8. avgust 2023 ― Jeseniško poletje je v mesecu juliju zaznamoval osrednji glasbeni dogodek, ki ga Jeseničani ne pomnimo. Na prireditvenem prostoru v Muzeju na prostem Stara Sava se je zbralo več kot 3.500 obiskovalcev, katere je ob dinamičnih ritmih in pesmih starega jugoslovanskega roka dobri dve uri ogreval lokalni bend Yugo nostalgica. Vrhunec večera pa je bil [...]

Hankyeolu Yoonu nagrada Herberta von Karajana za mlade dirigente

Misli, 8. avgust 2023 ― Hankyeol Yoon je na Salzburškem poletnem festivalu slavil na tekmovanju za mlade dirigente. Dirigent iz Južne Koreje je prejemnik letošnje 15.000 evrov vredne nagrade Herberta von Karajana za mlade dirigente (Herbert von Karajan Young Conductors Award). Nagrada vključuje tudi vodenje festivalskega koncerta, ki ga bodo posneli na zgoščenko.
Črnfest

Črnfest

SIGIC - Novice, 8. avgust 2023 ― Klub belokranjskih študentov, Mladinski center BiT in Mladinski kulturni klub Bele krajine, ki organizirajo Črnfest, so tudi letos pripravili pester program, namenjen vsem generacijam, ki se bo odvijal od 17. do 26. avgusta 2023, na dobro poznanih lokacijah mesta Črnomelj.
še novic