Obletnica odprtja Narodnega doma v Celju

Obletnica odprtja Narodnega doma v Celju

Celje.info, 7. avgust 2023 ― Na današnji dan je bil leta 1897 svečano odprt celjski Narodni dom.  V začetku leta 1897 je bila gradnja Narodnega doma že pri kraju. Posojilnica bi lahko stavbo otvorila že ... Beri dalje The post Obletnica odprtja Narodnega doma v Celju appeared first on Celje.info.
Matej Andraž Vogrinčič: Stičišče arhitekture in umetnosti

Matej Andraž Vogrinčič: Stičišče arhitekture in umetnosti

OUTSIDER, 7. avgust 2023 ― Stena, spremenjena v parkirišče, jata zalivalnikov sredi avstralske puščave, v cerkev naplavljeni čolni in po človeško oblečene hiše so le nekatere od prepoznavnih umetniških instalacij Mateja Andraža Vogrinčiča, ki nastajajo v sodelovanju s skupnostjo, iz dostopnih, vsakdanjih materialov.  Slovenski umetnik, ki ga je umetniška pot vodila na vse konce sveta, se je v času Outsiderjeve […]

Ravnanje z dokumentarnim in arhivskim gradivom ob poplavah

Arhiv RS, 7. avgust 2023 ― Naravna nesreča, ki je prizadela Republiko Slovenijo 4. avgusta 2023, je ogrozila številna človeška življenja in zahtevala ogromno škodo. Poplave (ali vdori meteorne vode) so na številnih krajih ogrozile ali poškodovale tudi dokumentarno in arhivsko gradivo. V nadaljevanju podajamo strnjen fazni načrt reševanja dokumentarnega in arhivskega gradiva ob poplavah.
Celjska knjižnica danes obratuje omejeno

Celjska knjižnica danes obratuje omejeno

Celje.info, 7. avgust 2023 ― Osrednja knjižnica Celje danes obratuje omejeno, saj morajo na police pospraviti več kot 120.000 knjig. Kot so sporočili iz Osrednje knjižnice Celje, izposoja in nove rezervacije gradiva trenutno niso možne. ... Beri dalje The post Celjska knjižnica danes obratuje omejeno appeared first on Celje.info.
Begunje 1951/52 – Izlet na Slivnico

Begunje 1951/52 – Izlet na Slivnico

Stare slike (Cerknica), 7. avgust 2023 ― Vsi otroci osnovne šole Begunje, slikani med smrekami na Slivnici daljnega leta 1952. Zaključni izlet ob spremstvu treh učiteljev, od tega je bil en hkrati tudi ravnatelj. Velik zalogaj, en izlet za vse učence skupaj. Slika z ogromnim številom otrok je že bila predstavljena v prispevku Begunje 1951/52 – Izlet na Slivnico. Prav tako smo že predstavili […]
še novic