Noč evropskega filma 2023

CED, 27. november 2023 ― Med 4. in 8. decembrom bodo v 85 kinematografih po Evropi na ogled brezplačne projekcije evropskih filmov, ki so nastale ali krožijo s podporo Ustvarjalne Evrope. V Sloveniji v Ljubljani in na Ptuju. Tam bo tudi Motovila (CED Slovenia).
3.december 2023: TA VESELI DAN KULTURE V GALERIJI MURSKA SOBOTA

3.december 2023: TA VESELI DAN KULTURE V GALERIJI MURSKA SOBOTA

Galerija Murska Sobota, 27. november 2023 ― Dragi obiskovalci,v nedeljo, 3. decembra 2023, na Ta veseli dan kulture, bodo med 10. in 16. uro vrata Galerije Murska Sobota na stežaj odprta. Vabimo vas k brezplačnemu ogledu aktualnih razstav Štefana Galiča (velika galerija in balkon) in Bakosa Tamása (mala galerija) ter na grafično likovno delavnico za družine, ki bo potekala med 10. in 12. uro. Počastite praznik slovenske kulture […]

Decembrski sejem ilustracije letos na Stritarjevi v središču mesta

Misli, 27. november 2023 ― Decembrski sejem ilustracije, ki bo tudi v 9. izdaji ponudil možnost za ogled in nakup ilustracij najvidnejših domačih ustvarjalcev, bo zaradi prenove Vodnikove domačije, kjer običajno poteka, odprt na Stritarjevi ulici v središču mesta. Od 2. do 24. decembra bo na njem sodelovalo 32 avtoric in avtorjev, dan prej ga bodo odprli tudi na spletu.
4. december ob 17. uri: Vzponi in padci jeseniškega hokeja, muzejski večer

4. december ob 17. uri: Vzponi in padci jeseniškega hokeja, muzejski večer

Gornjesavski muzej Jesenice, 27. november 2023 ― Vljudno vas vabimo na muzejski večer z naslovom »Vzponi in padci jeseniškega hokeja«, ki bo v ponedeljek, 4. 12. 2023, ob 17. uri v VIP prostoru Hokejske dvorane Podmežakla na Jesenicah. Večer je nastal v sodelovanju Gornjesavskega muzeja Jesenice s Športno zvezo Jesenice in HDD SIJ Acroni Jesenice, z njim pa želimo zaokrožiti praznično [...] The post 4. december ob 17. uri: Vzponi in padci jeseniškega hokeja, muzejski večer appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Kreativnost mladih ne pozna meja

Štajerski tednik, 27. november 2023 ― Ptujska gimnazija je letos prvič gostila gledališko srečanje umetniških gimnazij Uprizoritvene akcije. Dogodka se je udeležilo okoli 80 mladih, ki obiskujejo umetniške programe gimnazij na Ptuju, v Ljutomeru, Ljubljani in Novi Gorici.

PROGRAM DECEMBER 2023

Mestno gledališče Ptuj, 27. november 2023 ― NA ODRU MESTNEGA GLEDALIŠČA PTUJ  petek, 1.12.2023 ČUDEŽ, gostuje Narodni dom Maribor, ob 19.30 za izven sobota, 2.12.2023 ČISTO (NE)NAVADNO DARILO, gostuje Miškino gledališče, ob  9.30 za Abo Lunica in... The post PROGRAM DECEMBER 2023 appeared first on Mestno Gledališče Ptuj.

Okrogla miza: AFN: That’s What She Said

CED, 27. november 2023 ― Motovila (CED Slovenia) kot koproducent programa AnimatekaPRO vabi 1. decembra v Slovensko kinoteko na okroglo mizo z ustvarjalkami v animaciji. Dogodek je del programa mreže festivalov animiranega filma AFN: That’s What She Said s podporo Ustvarjalna Evropa MEDIA.

Zveza kulturnih društev Slovenije nagradila pet posameznikov v ljubiteljski kulturi

Revija Primus, 27. november 2023 ― Avtor: sta, uredništvo Zveza kulturnih društev (ZKD) Slovenije je nagradila najbolj zaslužne ustvarjalce in organizatorje ljubiteljske kulture v Sloveniji. V minulem tednu so podelili priznanja z zlato medaljo petim posameznikom, ki že vrsto let delujejo na svojem področju kulture. Za leto 2023 sta priznanja prejela Branko Čepin za dolgoletno delo na področju zborovstva in glasbenega ...
Mesta >> mestom #4: Razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja

Mesta >> mestom #4: Razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja

Inštitut za politike prostora, 27. november 2023 ― Pripravljamo nov, že četrti, katalog dobrih praks trajnostnega urbanega razvoja Mesta >> mestom. Občine, javna podjetja in regionalne razvojne agencije vabimo k prijavi inovativnih praks in novih rešitev, s katerimi naslavljajo izzive v svojem lokalnem okolju. Prakse naj naslavljajo aktualne tematike, naj bodo relevantne za druge slovenske občine ter uresničljive v drugih okoljih. Rok za... The post Mesta >> mestom #4: Razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
še novic