Ostali bodo brez vse lastnine in bodo srečni

Kamnik.info, 17. maj ― Zaradi dveh ukradenih paketov riža, pasje konzerve, v omako namočenih zajčjih glav in nekoliko semen za papige, se v nadaljevanju razvije dinamična burleska, ki se, zaradi moškega nepoznavanja ženske anatomije in ginekologije, nadgrajuje v neslutene razsežnosti… Abonenti Maistrovega abonmaja si ne bi mogli želeti boljšega zaključka gledališke sezone, kot je omenjena predstava kranjskega Prešernovega gledališča, ... Prispevek Ostali bodo brez vse lastnine in bodo srečni je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Shodili so #SPLETOHODCI!

Ana Monro, 17. maj ― V sredo, 15.5., smo v Kranjski Gori, na povabilo Zavoda za ustvarjalno družbo Ti povej!, v okviru dogodka European Academy on Youth Work 2024 premierno izvedli našo interaktivno umetniško intervencijo #SPLETOHODCI, ki sodobne performativne ulične umetnosti na inovativen način selimo v digitalno okolje, saj je kombinacija živega dogodka ter neposrednega 4-kamernega spletnega prenosa tega.     ... The post Shodili so #SPLETOHODCI! appeared first on Ana Monro.

Radijska oddaja Izberite popevko

MNZS, 17. maj ― Včasih kar pozabimo, kako hitro se spreminja vse okoli nas. Leta 1956 je bilo v Sloveniji zgolj 153.600 radijskih sprejemnikov, konec leta 1963 pa je njihovo število naraslo na 358.348. Enak vzpon je doživela tudi televizija. Leta 1959 so v Sloveniji našteli 778 televizijskih sprejemnikov, leta 1961 pa se je njihovo število povečalo za sedem […]

Dijake obiskal priznani pesnik, prevajalec in esejist

Celje.info, 17. maj ― Včeraj so na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje gostili pesnika, prevajalca, esejista in urednika revije za poezijo in poetično Poetikon, Ivana Dobnika. Pesmi v Celju rojenega avtorja so prevedene ... Beri dalje The post Dijake obiskal priznani pesnik, prevajalec in esejist appeared first on Celje.info.

V Beogradu razstava fotografij Plečnikovih del

Misli, 17. maj ― V osrednjem mestnem parku v srbski prestolnici so v četrtek odprli fotografsko razstavo del arhitekta Jožefa Plečnika z naslovom Gradimo mostove skozi kulturo. Edini realiziran projekt Plečnika v Srbiji je cerkev svetega Antona Padovanskega v Beogradu, zaznamuje pa jo njegov prepoznaven arhitekturni slog.

Fedja Košir: Od knjižnice do knjižnice

OUTSIDER, 17. maj ― ​Habent sua fata bibliothecae. Ne zgolj knjige, tudi knjižnice imajo svoje »usode«. V narekovajih je beseda zato, da ne bi kdo mislil, da bo to, kar bo bral, sentimentalno razčofotana melodrama. Gre za absolutno, močno neidilično stvarnost, za zgodbo v dveh delih. Prvi del govori o tem, kako se knjižnica razsuje, drugi o tem, kako […]

Rdeča nit letošnjega Križnikovega pravljičnega festivala je medgeneracijsko sodelovanje

Kamnik.info, 17. maj ― Drugi vikend v juniju je za mnoge priložnost, da prisluhnejo zgodbam in dobrim pripovedovalcem v prijetnem okolju Motnika, kraja, kjer je živel in pravljice zbiral Gašper Križnik. Gašper Križnik in njegovo delo Križnik je eden najbolj znanih zbiralcev slovenskega ustnega izročila druge polovice 19. stoletja. Zapisoval je pravljice, ki so mu jih v Motniku, na ... Prispevek Rdeča nit letošnjega Križnikovega pravljičnega festivala je medgeneracijsko sodelovanje je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.

Coppolov Megalopolis v Cannesu sprejeli z žvižgi in aplavzom

Misli, 17. maj ― Hollywoodski velikan in v preteklosti že z dvema zlatima palmama nagrajeni Francis Ford Coppola se je v četrtek vrnil na filmski festival v Cannesu s svojim dolgo pričakovanim filmom Megalopolis in naletel na mešan odziv. Nekateri filmski zvezdniki pa so se na festivalu na diskreten način odzvali tudi na vojno v Gazi.

Komika Gašper Bergant in Žan Papič postavljena pred izziv

Inštitut za politike prostora, 17. maj ― Ali bosta za manj kot dva pustila avto doma? Že tretje leto zapored je pod okriljem IPoP– Inštituta za politike prostora v teku kampanja Manj kot dva, ki poteka pod sloganom Za manj kot dva je avto doma. Letos sta v ospredju dve vprašanji, kaj vse imamo v vsakdanjem življenju na dosegu dveh kilometrov in... The post Komika Gašper Bergant in Žan Papič postavljena pred izziv appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

V Mariboru deveta edicija Trienala umetnost in okolje

Misli, 17. maj ― V Mariboru se danes začenja deveta edicija Trienala umetnost in okolje EKO. Tokrat so za prizorišče izbrali modernistično vilo v središču mesta, kjer je bil nekoč sanatorij. Z razstavo Oči v skali dajejo moč primarnemu čustvu strahu, da nas po navedbah UGM prebudi iz otopelosti do opozoril znanosti, za katere se zdi, kakor da so odpovedala.
še novic