Borštnikovo srečanje praznik slovenskega gledališča

SiGledal Novice, 7. junij ― V petek, 7. junija, so slavnostno odprli Borštnikovo srečanje, ki je po besedah ministrice za kulturo Aste Vrečko praznik slovenskega gledališča. "Verjamem, da bo verodostojno pričalo o aktualnem stanju slovenske gledališke ustvarjalnosti in njenih vrhuncih, občinstvu pa nudilo nepozabna gledališka doživetja," pa je dejal umetniški direktor Aleš Novak.
Biffov glavič

Biffov glavič

Glave (Apparatus), 7. junij ― Anže in Pižama kolovratita po času v družbi Mita Trefalta. Če so ti glave všeč, jih lahko podpreš in dobiš dodatno mini epizodo. Pridi se pogovarjat: Discord: Apparatus klub Vprašaj Glave – Glave #175 Zapiski: Back to the Future Part II

Kopališče na Ljubljanici

MNZS, 7. junij ― Kopališče na Ljubljanici je bilo živahno seveda v najbolj vročih poletnih dneh. Že eno leto pred nastankom fotografije, ki jo danes objavljamo, je bila v ilustrirani reviji Tovariš (32. številka, 15. 8. 1947) objavljena fotoreportaža o naravnih kopališčih. »V vročih dneh iščejo mnogi Ljubljančani osvežitve in razvedrila od bližnjih rekah, na Ljubljanici, Savi in Sori. […]

165 let od rojstva skladatelja in mecena iz Štor

Celje.info, 7. junij ― Na današnji dan se je leta 1859 se je v Štorah rodil Stanko Pirnat, slovenski pravnik in skladatelj. Umrl je 28. avgusta 1899 v Mokronogu Pravnik, skladatelj in rodoljub Stanko ... Beri dalje The post 165 let od rojstva skladatelja in mecena iz Štor appeared first on Celje.info.

Počitnice s knjigo

Knjižnica Postojna, 7. junij ― Mlade bralke in bralce vabimo k sodelovanju v bralnem izzivu Počitnice S KNJIGO. Otroci in mladostniki, ki nas bodo med počitnicami obiskali 7x in si vsakič izposodil vsaj 3 knjige, si bodo prislužili lepo nagrado. Bralna akcija se zaključi 17. septembra 2024.

Mednarodni dan arhivov v znamenju jesenske selitve iz Gruberjeve palače

Arhiv RS, 7. junij ― Letošnji Mednarodni dan in teden arhivov sta v Arhivu Republike Slovenije v znamenju jesenske selitve v novo stavbo. V četrtek, 6. junija, je direktor arhiva dr. Andrej Nared podpisal primopredajni zapisnik o zaključku gradbenih in rekonstrukcijskih del na stavbi nekdanje kasarne na Poljanski 40 v Ljubljani ter prevzel nove prostore, ki so bili državnemu arhivu namenjeni že pred 30 leti.
Kino Otok – Isola Cinema: festivalski začetek vikenda

Kino Otok – Isola Cinema: festivalski začetek vikenda

Kino Otok, 7. junij ― Petkov uvod v festivalski vikend že kaže kotičke sončne Izole, polne vrveža gledalcev, gostov, prostovoljcev in drugih prijateljev Kino Otoka. Med filmskimi režiserji se bomo srečevali in pogovarjali z Lauro Samani, Billom Morrisonom, Emilijo Gašić, Neilom Youngom in Ivanom Ramljakom. Večina se jih na letošnji... The post Kino Otok – Isola Cinema: festivalski začetek vikenda first appeared on Otok.

Kino Otok – Isola Cinema: festivalski začetek vikenda

Kino Otok, 7. junij ― Petkov uvod v festivalski vikend že kaže kotičke sončne Izole, polne vrveža gledalcev, gostov, prostovoljcev in drugih prijateljev Kino Otoka. Med filmskimi režiserji se bomo srečevali in pogovarjali z Lauro Samani, Billom Morrisonom, Emilijo Gašić, Neilom Youngom in Ivanom Ramljakom. Večina se jih na letošnji... The post Kino Otok – Isola Cinema: festivalski začetek vikenda first appeared on Otok.

Podpisana pogodba za celovito obnovo in preureditev Prešernove domačije v sodoben muzejski kompleks

Ministrstvo za kulturo, 7. junij ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je z izvajalcem Kovinar - gradnje ST, d. o. o. podpisala pogodbo o obnovi in preureditvi Prešernove domačije v Vrbi v sodoben muzejski kompleks. Ministrstvo za kulturo je vsa sredstva za celovito obnovo v vrednosti okoli 2,9 milijona evrov zagotovilo iz evropskih sredstev in proračuna ministrstva. Celotna prenova bo končana do začetka leta 2026.

17. junij 2024 ob 19. uri: Kaj smo na Jesenicah včasih brali, študijski krožek, Ljudska univerza Jesenice

Gornjesavski muzej Jesenice, 7. junij ― Začeli smo z novim študijskim krožkom, ki ga izvajamo v sodelovanju z Ljudsko univerzo Jesenice in Občinsko knjižnico Jesenice. Ob 70 letnem jubileju naše knjižnice bomo zbirali zapisane spomine o tem, kako smo gojili ljubezen do pisane besede. Tudi, če ste zamudili prvo srečanje, vabljeni da se nam pridružite v ponedeljek, 17. junija 2024, ob [...] The post 17. junij 2024 ob 19. uri: Kaj smo na Jesenicah včasih brali, študijski krožek, Ljudska univerza Jesenice appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Kragelj arhitekti: SIP center

OUTSIDER, 7. junij ― Za podjetje SIP, ki proizvaja kmetijsko mehanizacijo za spravilo travinja, so Kragelj arhitekti na sedežu podjetja v Šempetru v Savinjski dolini zasnovali sodoben poslovni center. Nov objekt, ki združuje in povezuje pisarniški del z izobraževalnim središčem, razstavnim prostorom in kongresno dvorano, zaokrožuje obstoječ kompleks proizvodnih hal. Kot so izpostavili arhitekti, je arhitekturna zasnova poslovnih prostorov […]

16. junij 2024 ob 15. uri: Predavanje dr. Mohorja Demšarja: Prava igrača ob pravem času, Muzej Kranjska Gora

Gornjesavski muzej Jesenice, 7. junij ― V Liznjekovi domačiji v Kranjski Gori do nedelje, 16. junija 2024 gostuje občasna razstava Lesene igrače tako in drugače, ki si jo lahko ogledate od torka do nedelje, med 10. in 16. uro. Prav poseben dogodek pa pripravljamo ob zaključku razstave, v nedeljo, 16. junija 2024, ob 15. uri, ko bo o pravi igrači ob [...] The post 16. junij 2024 ob 15. uri: Predavanje dr. Mohorja Demšarja: Prava igrača ob pravem času, Muzej Kranjska Gora appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.
še novic