Anže Burger: Zakaj sem proti časovnemu omejevanju kratkoročnega oddajanja nepremičnin?

OUTSIDER, 18. julij ― Od 14. maja je bil v javni obravnavi predlog novega Zakona o gostinstvu, ki med poglavitnimi rešitvami določa tudi posebne pogoje za oddajanje v kratkotrajni najem. Posamezno stanovanje se po predlogu zakona lahko oddaja največ 30 dni v koledarskem letu, razen če občina ne določi daljšega obdobja. Z oceno stanja in utemeljitvijo razlogov za zakonske […]

Uredba potrebna prenove, a spremembe morajo biti jasnejše

Asociacija, 18. julij ― V društvu Asociacija smo ob koncu javne razprave o predlogu sprememb Uredbe o samozaposlenih v kulturi na Ministrstvo za kulturo oddali naše komentarje, ki so plod večtedenskega dialoga z člani društva in drugimi deležniki nevladne kulture. Besedilo sprememb je dostopno tukaj, celotno besedilo našega odziva pa lahko preberete tukaj. Spremembe po našem mnenju prinašajo prepotrebno … Preberi več o Uredba potrebna prenove, a spremembe morajo biti jasnejše
Odpiralni čas avgusta

Odpiralni čas avgusta

Loški muzej, 18. julij ― Muzej je avgusta odprt od ponedeljka do nedelje od 10. do 18. ure, Škoparjeva hiša na grajskem vrtu pa ob sobotah in nedeljah od 10. do 18. ure. Galerija Ivana Groharja na Mestnem trgu je odprta od torka do nedelje od 10. do 14. ure, ob sredah do 18. ure, Galerija Franca Miheliča na Spodnjem trgu pa ob petkih od 10. do 18. ure. Vabljeni na obisk!

Veliki zmagovalec filmskega festivala v Pulju film Proslava

Misli, 18. julij ― Veliko zlato areno za najboljši film 71. puljskega filmskega festivala je v sredo zvečer prejela Proslava režiserja Bruna Ankovića. Film je poleg tega dobil še tri zlate arene, najboljšo oceno kritikov in novinarjev ter nagrado Kino mreže. Nagrada občinstva je pripadla filmu Sveta obitelj režiserke Vlatke Vorkapić.

V drugi polovici julija festivalsko srečevanje pred Škucem

Misli, 18. julij ― V Ljubljani se bo v petek začel festival Dobimo se pred Škucem, ki že dve desetletji z raznolikim programom vabi poletne obiskovalce mesta v stari del prestolnice. Festival tudi letos ohranja svoj koncept: popoldanski dogodki za otroke in mlade se bodo nadaljevali z večernimi koncerti Muzike na Starem trgu in gledališkimi predstavami.
Mala Groharjeva kolonija skozi čas: videointervju z organizatorjem kolonije Janezom Jocifom

Mala Groharjeva kolonija skozi čas: videointervju z organizatorjem kolonije Janezom Jocifom

Loški muzej, 18. julij ― Vabimo vas na ogled razstave Mala Groharjeva kolonija skozi čas v Okroglem stolpu na Loškem gradu. Na razstavi predstavljamo fotografsko in dokumentarno gradivo, izbor otroških del, pa tudi kataloge, časopisne objave in posebej za to priložnost posnet videointervju z organizatorjem kolonije Janezom Jocifom. Sedaj je video na voljo tudi na našem YouTube kanalu in na naši spletni strani.

Naš muzej je prevzel del zapuščine igralca Mihe Baloha (1928-2022)

Gornjesavski muzej Jesenice, 18. julij ― Miha Baloh je bil slovenski gledališki in filmski igralec, ki je s svojim talentom in karizmo navduševal tako gledalke kot gledalce. Jeseničan je svojo igralsko pot začel na odru domačega jeseniškega gledališča, nadaljeval pa jo je na gledaliških deskah v Mariboru, Trstu, Ljubljani in Celju. Vrata v filmski svet so se mu odprla z vlogo [...] The post Naš muzej je prevzel del zapuščine igralca Mihe Baloha (1928-2022) appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

30. julij – 2. avgust 2024, ob 10. uri: Kekčeve ustvarjalnice, počitniške delavnice, Muzej Kranjska Gora

Gornjesavski muzej Jesenice, 18. julij ― Poletje je na svojem vrhuncu! Polni ustvarjalnega navdiha vabimo na sklop štirih Kekčevih ustvarjalnic, ki bodo konec julija in v začetku avgusta 2024 v Liznjekovi domačiji, v Muzeju Kranjska Gora. Vse dni ob 10. uri, vse dni po ceni 6€. Delavnice so primerne za otroke in odrasle od 7. leta dalje, mlajši se jih lahko [...] The post 30. julij2. avgust 2024, ob 10. uri: Kekčeve ustvarjalnice, počitniške delavnice, Muzej Kranjska Gora appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Pelji me na luno

MMC Film, 18. julij ― V času vseprisotnih, iz dneva v dan bolj bizarnih teorij zarote se je skoraj nostalgično včasih spomniti zimzelenih klasik, na primer ideje, da Neil Armstrong in Buzz Aldrin leta 1969 v resnici nista stopila na površje Lune.
še novic