Novice: Krapinski pračlovek - Gostujoča razstava Muzeja krapinskih neandertalcev

Tolminski muzej, 28. avgust ― V Tolminskem muzeju odpiramo novo občasno razstavo, ki bo razveselila zlasti ljubitelje prazgodovine. Gre za gostujočo razstavo hrvaškega Muzeja krapinskih neandertalcev, s katero nam bo pobliže predstavljen krapinski pračlovek. Avtor razstave Jurica Sabol, sicer ravnatelj Muzejev Hrvaškega Zagorja, obiskovalcem obljublja nepozabno izkušnjo z vpogledom v življenje in kulturo neandertalcev, na ogled pa bodo tudi fosilni ostanki izumrlih živali. Z ...

Platforma sodobnega plesa polnoletna

SiGledal Novice, 28. avgust ― S sodobno plesno predstavo Ona v izvedbi Anamarije Klajnšček se v sredo, 28. 8., v Mariboru pričenja 18. mednarodni festival Platforma sodobnega plesa. Do sobote se bo na več prizoriščih zvrstilo skupno 10 plesnih in gibalnih predstav. Tema letošnjega festivala je "Polnih 18" ali Prehod v polnoletnost.

Intervju z ekipo predstave Krik: Vrzeli

Kunigunda, 28. avgust ― Krik vrzeli je avtorska predstava kolektiva REAKTOR. Po ogledu predstave Krik: Vrzeli smo se pogovarjali z igralci: Katjo Petrovič, Julito Kropec, Juretom Kropec in režiserko Katjo Markič. The post Intervju z ekipo predstave Krik: Vrzeli appeared first on Kunigunda.

Tanja Mastnak: Sibirija

MMC Knjige, 28. avgust ― V romanu Sibirija Tanje Mastnak, doktorice umetnostne zgodovine, historične antropologije vizualnega, kustosinje, predavateljice in likovne kritičarke, ki na Gimnaziji Bežigrad poučuje likovno umetnost, spremljamo malce nenavadno odpravo.

1989 Rakek – Dr. roman, visoko strokovna literatura

Stare slike (Cerknica), 28. avgust ― Doktor romani, pogrošna literatura oziroma kot bi danes rekli »ljubiči«, so bili popularni romani v osemdesetih letih. S pojavom več TV programov so malo zatonili v pozabo, saj televizijske vsebine prinašajo številne nadaljevanke iz zdravniškega življenja (Gorski zdravnik, Urgenca v Chicagu, Doc – v dobrih rokah itd.). Ker je gledanja brez truda privlačnejše kot branje, […]
Na Celjskem gradu razglasili 28. Veronikinega nagrajenca: komisijo pretresel pesniški svet Denisa Škofiča

Na Celjskem gradu razglasili 28. Veronikinega nagrajenca: komisijo pretresel pesniški svet Denisa Škofiča

Celje.info, 28. avgust ― Sinoči je Celjski grad gostil Veronikin večer poezije in glasbe, kar je bilo obenem  sklepno dejanje pesniškega natečaja Veronikina nagrada.  Veronikin lavreat je postal Denis Škofič s pesniško zbirko Tuskulum, ... Beri dalje The post Na Celjskem gradu razglasili 28. Veronikinega nagrajenca: komisijo pretresel pesniški svet Denisa Škofiča appeared first on Celje.info.

V Benetkah začetek 81. filmskega festivala

Misli, 28. avgust ― V Benetkah se danes začenja 81. mednarodni filmski festival. Uvedla ga bo premiera nadaljevanja filma Beetlejuice režiserja Tima Burtona, kjer je v glavni vlogi znova zaigral Michael Keaton. Film z naslovom Beetlejuice Beetlejuice bodo prikazali izven tekmovalnega programa. V glavnem tekmovalnem programu se bo za zlatega leva potegovalo 21 filmov.
še novic