Predstavitev knjige Vrt ljubezni avtorice Andreje Cepuš

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 16. september ― V ponedeljek, 16. septembra 2024, smo v Občinski knjižnici Žalec predstavljali knjigo Vrt ljubezni avtorice Andreje Cepuš, ki je komunikologinja ter deluje na področju tržnih komunikacij in odnosov z javnostmi. Z rodovnimi posestvi se je srečala v času, ko smo kot družba na razpotju in iščemo poti, ki bi nas vodile k bolj trajnostnemu načinu življenja ter sožitju s seboj in drugimi. V knjigi predstavlja 11 posestev, ki jih je obiskala in zapisala njihove zgodbe. Z rodovnim posestvom naj bi si vsaka družina zagotovila hektar zemlje in pri ustvarjanju sledila načelom, ...

Nove ponovitve REKE SEDMERIH IMEN! (26.9. & 17.10.)

Ana Monro, 16. september ― Tudi to jesen vas vabimo, da se potopite v zgodovino in pod gladino Ljubljanice, v kateri se pretakajo urbani miti in ljubezenske zgodbe, ki jih bodo odlični ustvarjalci z različnih umetniških področij pripovedovali ter prikazali v sodelovanju z vami, spoštovano občinstvo. Interaktivni interdisciplinarni performativni spektakel Reka sedmerih imen si lahko brezplačno ogledate 26. 9. ob ... The post Nove ponovitve REKE SEDMERIH IMEN! (26.9. & 17.10.) appeared first on Ana Monro.

100 let od rojstva Ljudmile Belcijan

Gorenjski muzej, 16. september ― Danes, 16. septembra 2024, bi svoj 100. rojstni dan praznovala Ljudmila Belcijan iz Preddvora, kateri je bila pred leti posvečena odmevna razstava Dekle iz ozadja zgodovine.  Ob priložnosti smo pripravili spletno razstavo. Vabljeni k ogledu.  Read More

Izšel prenovljen prevod Bele garde Mihaila Bulgakova

Misli, 16. september ― Pri založbi Celjski Mohorjevi družbi je v prenovljenem prevodu izšel zgodovinski roman Bela garda ruskega pisatelja Mihaila Bulgakova, v katerem so v ospredju kaotično ozračje in osebne tragedije. Čas državljanske vojne od decembra 1918 do začetka februarja 1919 v Kijevu je podan skozi oči družine Turbin in njihovih prijateljev.
Festival Dokudoc znova z nabirko aktualnih dokumentarnih filmov

Festival Dokudoc znova z nabirko aktualnih dokumentarnih filmov

Misli, 16. september ― V Mariboru se v četrtek s projekcijo filma Eme Kugler Nekoč v Posočju začenja mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc. Še pred uradnim pričetkom bo na sporedu slovenska premiera dokumentarnega filma o Nikoli Tesli režiserke Janje Glogovac, premierno bosta predstavljena tudi Zadnji kavboj Tadeja Čaterja in Gram srca Jana Cvitkoviča.
„Če ni pevcev, se tudi nič ne dogaja“

„Če ni pevcev, se tudi nič ne dogaja“

Štajerski tednik, 16. september ― Letošnje leto je praznično leto za Silvo Kajtezovič, saj praznuje 30 let petja ljudske pesmi. Jubilejne trenutke je delila z nekdanjimi pevci in skupinami ter prijatelji v prostorih DU Ivana Rudolfa Breg Ptuj. Dolga leta je bila mentorica pevcev in skupin na Hajdini, v Hajdošah, na Turniščah in na Ptuju. Danes je še mentorica pevski skupini Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj ter Stezicam DU Optimisti.

Celoletna MINI in MALA šola umetnosti – Lutke, gib, zvok

Zlata paličica, 16. september ― Lutkovno gledališče Maribor in društvo Nagib Maribor vabita otroke k vpisu v celoletna izobraževalno-ustvarjalna programa MINI šola umetnosti in MALA šola umetnosti. Oba programa nudita izobraževanje skozi igro, in sicer v kreativnem okolju lutkovnega gledališča in pod vodstvom usposobljenih mentorjev. Vsak četrtek bodo otroci skozi ustvarjalne naloge oživljali zgodbe, čarali pravljične svetove in dajali domišljiji […] The post Celoletna MINI in MALA šola umetnosti – Lutke, gib, zvok appeared first on Zlata paličica.

VILA, MIŠKA, ČAJ IN ŠE KAJ. Voden ogled pisateljske vile za dedke, babice, vnuke in vnukinje

Društvo slovenskih pisateljev, 16. september ― V okviru 23. FESTIVALA ZA tretje ŽIVLJENJSKO OBDOBJE bo Društvo slovenskih pisateljev v torek, 1. oktobra, ob 11h predstavilo svoj novi program pravljičnega vodenja po pisateljski vili na Tomšičevi 12, kjer društvo domuje. Z vnukinjami in vnuki oz. otroki, ki so vam blizu, se podajte po stopinjah številčne lisičje družine, ki prebiva v hiši, njihove […]

Platforma STARTBOKS

Zlata paličica, 16. september ― Slovensko ljudsko gledališče Celje vabi tudi v sezoni 2024/25 k vključitvi v platformo STARTBOKS 2.0, kulturnovzgojni program za mlade, ki jih zanima gledališče. The post Platforma STARTBOKS appeared first on Zlata paličica.

CMAKoncert: SMACKED, Kavasutra, Jesse Mosher(ZDA)

C.M.A.K. Cerkno, 16. september ― Študenti odhajajo nazaj v klopi,nam se novih koncertov želi…Kdo bolje lahko to željo nafutra,kot SMACKED in Kavasutra? SMACKED so kolektiv štirih staroborcev, ki prinaša udarni, malodični skate punk rock. Aprila 2023 so izdali svoj debitantski album “Surfing the Tsunami” s 15 skladbami. V manj kot enem letu so 1. marca 2024 izdali svoj drugi album […] The post CMAKoncert: SMACKED, Kavasutra, Jesse Mosher(ZDA) appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Matjaž Klopčič 90!

Kinodvor, 16. september ― Kinodvor se je pridružil številnim partnerjem pri obeležitvi devetdesetletnice rojstva Matjaža Klopčiča, ene najvidnejših in najpomembnejših filmskih osebnosti v zgodovini slovenske kinematografije. Program se je začel s projekcijo filma Na sončni strani ceste na avgustovskem Letnem Kinodvoru na Kongresnem trgu.
še novic