Oblikovanje zvoka, dramaturgija zvoka ter video in film (25.5.2013 15:30)

Španski borci, 9. april 2013 ― Dolgoletna sodelavka kultnega flamskega koreografa Wima Vandekeybusa bo v okviru 20 LET EN-KNAP vodila delavnico ter predstavila, kako ustvarja z zvokom in glasbo v odnosu do slike in filmske naracije, posebej z plesnim videom. Izseki filmov, analiza kratkih sekvenc in praktičen prikaz obdelave in manipulacije zvoka bodo slušateljem dali širšo perspektivo o možnosti kreativne rabe zvoka v filmskem mediju. Charo bo predstavila tudi svoje izkušnje s skupnim ustvarjanjem z Vandekeybusom...
Literarni svet je strašen in smešen obenem.

Literarni svet je strašen in smešen obenem.

Airbeletrina, 9. april 2013 ― »Sprva se B počuti hvaležnega, polaskanega. Zatem začuti grozo. Nenadoma dojame, da je nemogoče, da bi A prebral knjigo v času med dnem, ko jo je založba poslala kritikom, in dnem, ko je izšla recenzija v časopisu: knjiga, poslana v četrtek, glede na to, kako deluje pošta v Španiji, v najboljšem primeru prispe v ponedeljek. Prva možnost, ki se je B domisli, je, da je A napisal recenzijo, ne da bi prebral knjigo, vendar to misel hitro zavrže.
Poskus zajezitve narave in spomina

Poskus zajezitve narave in spomina

Airbeletrina, 9. april 2013 ― Max Rudolf Frisch (1911–1991), ob Friedrichu Dürrenmattu ne le najvplivnejši švicarski avtor, ampak tudi eden najpomembnejših pisateljev nemškega govornega področja druge polovice prejšnjega stoletja, je svojo pisateljsko ost usmerjal v bivanjsko stisko sodobnega človeka, njegovega odnosa do sebe in odnosa med spoloma. Iskanje identitete, vprašanja krivde, nedolžnosti ter odgovornosti, ki so zaznamovala svet po Nietzschejevi likvidaciji Boga ob nastopu 20. stoletja, so glavni motor njegovih del.
še novic