Kako pripraviti dobro prijavo na mrežo Aerowaves + Koreografski izseki (20.5.2013 18:30)

Španski borci, 18. april 2013 ― Iztok Kovač, slovenski predstavnik v vseevropski plesni mreži Aerowaves, bo predstavil, kako se uspešno prijaviti na izbor mreže, s poudarkom na pripravi dobrega predstavitvenega videa za projekt. Pred tem bomo predvajali Koreografske izsek - so 60-sekundne kratke filme, ki presenečajo, vznemirjajo in povečujejo ozaveščanosti za umetniške oblike filma, plesa in koreografije (projekt nemške nevladne plesne organizacije Joint Adventures).

Pozor hud ples! (18.5.2013 20:00)

Španski borci, 18. april 2013 ― V plesno-didaktični uspešnici Pozor hud ples! plesalci skupine EnKnapGroup informativno, duhovito in izvirno predstavijo, kar smo si vedno želeli vedeti o sodobnem plesu, a nikoli upali vprašati. Obenem predstava ponuja svojstven zgodovinski pregled ustvarjalne poti EN-KNAP in koreografa Iztoka Kovača. V okviru 20-letnice EN-KNAP v posebni, razširjeni izvedbi z dvema voditeljema, Mihom Brajnikom in Jušem Milčinskim, ki bosta skupaj s koreografom Iztokom Kovačem gledalce hudomušno...

Onostranstvo (Here After) (24.5.2013 20:00)

Španski borci, 18. april 2013 ― Onostranstvo (Here After), filmska priredba plesno-gledališke predstave Pur (2005, koreografija in režija Wim Vandekeybus), je pomenila nov korak na Vandekeybusovi umetniški poti. Film prikazuje uničujoči učinek, ki ga ima nasilje na skupnost, ter preizprašuje eksistenčne teme, kot so življenje in smrt, krivda in pokora, identiteta in spomin, kesanje in zanikanje ter moč in svoboda.
Kako z novo davčno zakonodajo obvladati neobvladljivo umetnost?

Kako z novo davčno zakonodajo obvladati neobvladljivo umetnost?

Airbeletrina, 18. april 2013 ― Pred časom me je doletelo srečno naključje, da sem se znašla na dveh rojstnodnevnih zabavah hkrati. Prva je potekala v stanovanju v središču Ljubljane, druga na periferiji. Med gosti v Ljubljani so bile predvsem starejše dame, katerih misli, posredovane tudi v sledečem dialogu, so zelo povedne; prva dama je komentirala drugi, da poje samo še »kos te prečudovite torte«, potem pa se mora posloviti, saj odhaja na neko drugo zabavo. »Oh, a res, imaš pa res poln dan!« je dejala druga prvi, na kar ji je prva odgovorila, da v resnici ne odhaja na zabavo, prej na proslavljanje. »Prijateljičina hči je uspešno opravila zadnji izpit na medicini in se bomo nekoliko poveselili,« je dejala.

"Pri refleksiji gledališča smo skromni"

Borštnikovo srečanje, 18. april 2013 ― Na spletni strani Pogledov si lahko preberete nedavno objavljen intervju z Aljo Predan o stanju v (slovenski) kulturi in gledališču. Zagotovo vredno branja!   "Predvsem je manj produkcije v t. i. nevladnem sektorju, ki je najbolj ranljiv. Po drugi strani je tu tudi problem postprodukcije. Vložiti čas, talent, delo, znanje, napor in denar v predstavo, potem pa jo trikrat odigrati – to je res popoln nesmisel. Žal se to danes dogaja tudi v nekaterih gledališčih, kjer iz različnih razlogov beležijo drastičen upad obiska."
še novic